„Nicholas D’Agosto” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a
kisebb formai javítások
a (Bot: következő hozzáadása: pt:Nicholas D'Agosto)
a (kisebb formai javítások)
| becenév=
| szerepei= West ([[Hősök]])<br>Larry Fouch (Gimiboszi)
| munkái=
| díjak=
| kitüntetés=
'''Nicholas D’Agosto''' ([[1980]]. [[április 17.]] – ), egy amerikai színész, aki a nebraskai Omahában született az Egyesült Államokban. A család öt gyermeke közül ő a középső, két bátyja és két húga van. D’Agosto az omahai Creighton Előkészítő Iskola tanulója volt, amit [[1998]]-ban végzett el.
 
Első jelentős szerepét [[1999]]-es Gimiboszi című vígjátékban kapta, ahol Larry Fouch-t az iskolai etikai bizottság elnökét alakította. A filmet az [[Oscar-díj]]as [[Alexander Payne]] írta és rendezte, aki korábban maga is a Creighton diákja volt. D’Agosto ekkor már tudta, hogy a színészettel fog foglalkozni, de előtte még tovább akarta vinni tanulmányait.
 
Jelentkezett a milwaukee-i székhelyű Marquette Egyetemre, ahol történelmet és színjátszást tanult. Eközben számos darabban lépett fel és részt vett az avantgárd ''Theater X'' színtársulat megalakításában. Az egyetemi tanulmányai végefelé úgy döntött, hogy egy szemesztert [[Dominikai Köztársaság]]ban végez el a szegénység és a faji problémák tanulmányozásával.<ref name="moviefone">[http://movies.aol.com/celebrity/nicholas-dagosto/502322/biography Nicholas D’Agosto Biography], Moviefone, AOL (Elérés: 2007. augusztus 12.)</ref> Miután [[2002]]-ben cum laude diplomát szerzett a Marquette Egyetemen, [[Los Angeles]]be költözött, hogy színészi karrierjét folytassa.
 
Az ezt követő években vendégszerepeket kapott a televíziózás legjelentősebb drámasorozataiban, többek között a [[Vészhelyzet]]ben, a [[Sírhant művek]]ben, a [[Döglött akták]]ban, a [[Doktor House]]-ban, az [[Odaát]]ban, a [[Nyomtalanul]]ban, valamint a vígjátéksorozatban, a The Office-ban. Emellett kisebb függetlenfilmekben is szerepelt, valamint ő a [[2007]]-es ''Rocket Science'' című film egyik főszereplője.<ref name="moviefone" />
 
2007-ben bejelentették, hogy visszatérő szerepet kapott a [[Hősök]] című [[televíziós sorozat]] második évadjában, amelyben Westet, a sebezhetetlen [[Claire Bennet]] ([[Hayden Panettiere]]) barátját fogja alakítani, aki maga is rendelkezik különleges képességgel.<ref name="moviefone" /><ref name="TVGuide">[http://www.tvguide.com/news/heroes-sneak-peek/070618-04 Meet Claire's "Super" New Boyfriend], Anthony Layser, TVGuide, 2007. június 18. (Elérés: 2007. augusztus 12.)</ref>
 
== Források ==
{{források}}
 
== Külső hivatkozások ==
* [http://www.imdb.com/name/nm0194900/ Nicholas D’Agosto oldala] az [[IMDb]]-n
* [http://www.tv.com/nicholas-dagosto/person/187813/summary.html Nicholas D’Agosto a ''TV.com'' oldalain]
131 512

szerkesztés

Navigációs menü