„ICE 1” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
326 bájt hozzáadva ,  11 évvel ezelőtt
nincs szerkesztési összefoglaló
a („Siemens motorvonatok” kategória hozzáadva (a HotCattel))
}}
 
Az '''ICE 1''' a [[Deutsche Bahn]] első generációs [[nagysebességű vasút|nagysebeségű]] [[ICE]] villamos [[motorvonat]]a. [[1989]] és [[1994]] között gyártotta az [[AEG]], az [[Asea Brown Boveri|ABB]], a [[Henschel-Werke|Henschel]], a [[Krauss-Maffei]], a [[Friedrich Krupp AG|Krupp]] és a[[Siemens Transportation Systems|Siemens]]. Összesen 59 szerelvény készült el.
Az '''ICE 1''' a [[Deutsche Bahn]] első generációs [[ICE]] motorvonata.
 
==Járműösszeállítás==
KétA hajtófejbőlmotorvonat két [[hajtófej]]ből áll, köztük [[személykocsi]]kkal. A szerelvény nem "igazi" [[motorvonat]], jobban hasonlít a [[mozdony]] vontatta hagyományos [[vonat]]ra. A mozdonyok neve ebben az esetben ''hajtófej''. A hajtófejek között 10-14 személykocsi helyezkedik el. A szerelvény összteljesítménye 9600 kW, ami elegendő a 280 km/h-s sebesség elérésére is.
 
Az '''ICE 1''' a kommunikáció terén is új szabványt állított fel, utastájékoztatás, számítógépek alkalmazhatóságának megteremtése stb. révén. De azok a berendezések, amik akkor a csúcstechnikát tükrözték, ma már nem találkoznak az utasok megváltozott igényeivel.
De azok a berendezések, amik akkor a csúcstechnikát tükrözték, ma már nem találkoznak az utasok megváltozott igényeivel.
 
[[1988]]-ban a [[DB]] megrendelt 82 hajtófejet, hogy elindíthassa az [[ICE|InterCityExpress]] szolgáltatást [[1991]]-ben. A szoros fejlesztési időbeosztás miatt a hajtófejek közeli rokonai a [[DB 120]]-as sorozatú mozdonyoknak. [[1990]] júliusában további 38 vonófejre lett szükség [[Svájc]]ba. Ezek az egységek el vannak látva egy második, keskenyebb áramszedővel és svájci vonatbiztonsági rendszerekkel.

Navigációs menü