„Mexikói labdarúgó-szövetség” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Lajos52 (vitalap | szerkesztései)
Lajos52 (vitalap | szerkesztései)
2. sor: 2. sor:


==Történelme==
==Történelme==
A nemzeti labdarúgó-szövetséget [[1927]]-ben alapították. A [[Nemzetközi Labdarúgó-szövetség]] (FIFA) [[1927]] és az [[CONCACAF|Észak- és Közép-amerikai, Karibi Labdarúgó-szövetségek Konföderációja]] (CONCACAF) tagja. A szövetség története során kettő alkalommal [[1970]]-ben és [[1986]]-ban rendezhette meg a [[labdarúgó-világbajnokság]] döntő küzdelmeit. A nemzetközi kapcsolatok ápolásán túl irányítja a [[Mexikói labdarúgó-válogatott]] férfi, női ágát valamint a korosztályos válogatottak szakmai munkáját, versenyeztetését.
A nemzeti labdarúgó-szövetséget [[1927]]-ben alapították. A [[Nemzetközi Labdarúgó-szövetség]] (FIFA) [[1927]] és az [[CONCACAF|Észak- és Közép-amerikai, Karibi Labdarúgó-szövetségek Konföderációja]] (CONCACAF) tagja. A szövetség története során kettő alkalommal [[1970]]-ben és [[1986]]-ban rendezhette meg a [[labdarúgó-világbajnokság]] döntő küzdelmeit. A nemzetközi kapcsolatok ápolásán túl irányítja a [[Mexikói labdarúgó-válogatott]] férfi, női ágát valamint a korosztályos válogatottak szakmai munkáját, versenyeztetését. A működést biztosító bizottságai közül a Játékvezető Bizottság felelős a játékvezetők utánpótlásáért, elméleti (teszt) és cooper (fizikai) képzéséért.


==Források==
==Források==

A lap 2010. június 23., 13:47-kori változata

Mexikói Labdarúgó-szövetség (FEMEXFUT) (spanyolul: Federación Mexicana de Fútbol Asociación)

Történelme

A nemzeti labdarúgó-szövetséget 1927-ben alapították. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) 1927 és az Észak- és Közép-amerikai, Karibi Labdarúgó-szövetségek Konföderációja (CONCACAF) tagja. A szövetség története során kettő alkalommal 1970-ben és 1986-ban rendezhette meg a labdarúgó-világbajnokság döntő küzdelmeit. A nemzetközi kapcsolatok ápolásán túl irányítja a Mexikói labdarúgó-válogatott férfi, női ágát valamint a korosztályos válogatottak szakmai munkáját, versenyeztetését. A működést biztosító bizottságai közül a Játékvezető Bizottság felelős a játékvezetők utánpótlásáért, elméleti (teszt) és cooper (fizikai) képzéséért.

Források