„Windows NT” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
nincs szerkesztési összefoglaló
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
a (ha egy cikkben operációs rendszerről és Windowsról van szó, az nyilván nem elméleti fizikáról vagy csillagászatról szól)
Nincs szerkesztési összefoglaló
A [[Windows 3.x|Windows 3.1]]-gyel való együttműködés miatt az új rendszer a 3.1-es verziótól kezdte útját. Viszont a Windows NT már [[32 bites]] operációs rendszer volt.
 
A '''Microsoft Windows NT 3.1''' új funkciói közé tartozott egy [[többfeladatos]], Windows-alapú [[Számítógépes alkalmazás|alkalmazás]]okra használt ütemező; beépített [[számítógép-hálózat|hálózat]]kezelés; [[tartománytartományvezérlő]][[kiszolgáló]]-biztonság funkció; [[OS/2]] és [[POSIX]] alrendszerek; a [[többprocesszoros architektúra|többprocesszoros architektúrá]]k támogatása; valamint az [[NTFS]] [[fájlrendszer]].
 
A Windows NT volt az első Windows operációs rendszer, amely támogatást nyújtott a professzionális ügyfél–kiszolgáló üzleti alkalmazásoknak és az iparág vezető személyi alkalmazásainak is. Eleinte elérhető volt asztali ([[munkacsoport]]), valamint [[kiszolgáló]] változatban is, melynek a neve [[Windows NT Advanced Server]] volt. Az asztali verziónak a fejlesztők vették hasznát a [[Microsoft Win32]] [[alkalmazásprogramozási felület]]e (API) miatt.
89 988

szerkesztés

Navigációs menü