„Fecal Matter” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
aNincs szerkesztési összefoglaló
aNincs szerkesztési összefoglaló
2. sor: 2. sor:


==A történet==
==A történet==
Cobain 1985-ben,18 évesen győzte meg Dale Crovert,a [[Melvins]] tagját és Greg Hokansont,hogy játsszanak fel néhány dalt kazettára,melyek a saját szerzeményei voltak.Néhány próba után felvették a Suicide Samurai,a Bambi Slaughter,a Buffy's Pregnant,a Laminated Effect,a Sound Of Dentage,a Downer és a Spank Thru című dalokat.A csapat különféle okok miatt felbomlott,mielőtt egyetlen koncertet is tartott volna,azonban Cobain néhány másolatot készített a felvételből,melynek a Fecal Matter névet adta.Egy ilyen felvételt kapott Krist Novoselic,aki később állandó zenésztársa és a Nirvana basszusgitárosa is lett.
Cobain 1985-ben,18 évesen győzte meg Dale Crovert,a [[Melvins]] tagját és Greg Hokansont,hogy játsszanak fel néhány dalt kazettára,melyek a saját szerzeményei voltak.Néhány próba után felvették a Suicide Samurai,a Bambi Slaughter,a Buffy's Pregnant,a Laminated Effect,a Sound Of Dentage,a Downer és a Spank Thru című dalokat.A csapat különféle okok miatt felbomlott,mielőtt egyetlen koncertet is tartott volna,azonban Cobain néhány másolatot készített a felvételből,melynek a Fecal Matter nevet/címet adta.Egy ilyen felvételt kapott Krist Novoselic,aki később állandó zenésztársa és a Nirvana basszusgitárosa is lett.
A Spank Thru e verziója hallható a With The Lights Out című,Nirvana gyűjteményes albumon,és az ebből készült, Sliver-Best of the Box kiadványon is.

==Referenciák==
==Referenciák==
*Cross,Charles R.:Mennyeknél is súlyosabb.Kurt Cobain életrajza.Cartaphilus kiadó,Budapest,2003
*Cross,Charles R.:Mennyeknél is súlyosabb.Kurt Cobain életrajza.Cartaphilus kiadó,Budapest,2003

A lap 2006. július 23., 20:13-kori változata

A Fecal Matter (kb. "szar ügy") Kurt Cobain,a Nirvana énekes-gitáros dalszerzőjének első zenekar-kezdeménye volt 1985-ben.

A történet

Cobain 1985-ben,18 évesen győzte meg Dale Crovert,a Melvins tagját és Greg Hokansont,hogy játsszanak fel néhány dalt kazettára,melyek a saját szerzeményei voltak.Néhány próba után felvették a Suicide Samurai,a Bambi Slaughter,a Buffy's Pregnant,a Laminated Effect,a Sound Of Dentage,a Downer és a Spank Thru című dalokat.A csapat különféle okok miatt felbomlott,mielőtt egyetlen koncertet is tartott volna,azonban Cobain néhány másolatot készített a felvételből,melynek a Fecal Matter nevet/címet adta.Egy ilyen felvételt kapott Krist Novoselic,aki később állandó zenésztársa és a Nirvana basszusgitárosa is lett. A Spank Thru e verziója hallható a With The Lights Out című,Nirvana gyűjteményes albumon,és az ebből készült, Sliver-Best of the Box kiadványon is.

Referenciák

  • Cross,Charles R.:Mennyeknél is súlyosabb.Kurt Cobain életrajza.Cartaphilus kiadó,Budapest,2003