„Oneworld” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Nincs méretváltozás ,  11 évvel ezelőtt
(Mexicana hozzáadva, meg az utóbbi évek történése címszavakban)
(→‎Tagság története: kína->Kína)
* 2005 – Május 24-én szándéknyilatkozatot ír alá a szövetség a [[Malév]]val a magyar légitársaság csatlakozásáról. Október 17-én a [[Royal Jordanian]] elfogadja a oneworld meghívását, és ezzel ő lesz a szövetség tizedik tagja, valamint a szövetség első tagja a [[Közel-Kelet]]en. Október 25-én a világ egyik legnagyobb légitársasága a [[Japan Airlines]] bejelenti csatlakozási szándékát. November 22-én a [[Malév]] hivatalos meghívást kap a szövetségbe, miután a oneworld sikeres minőségügyi és biztonsági auditot végzett a társaságnál, és meggyőződött róla, hogy a magyar nemzeti légitársaság megfelel a oneworld szövetség által az utaskiszolgálás és a kedvezményrendszer terén támasztott követelményeknek.
* 2006 – Május 30-án az [[Aer Lingus]] bejelenti szándékát, hogy ki kíván lépni a szövetségből, mivel az új üzleti modeljével (átpozícionálta magát fapados társasággá) nem egyeztethető össze a tagság.
* 2007 – Április 1-jén csatlakozott a [[Japan Airlines]], a [[Malév]], [[Royal Jordanian]], és a [[LAN Chile|LAN]] két leányvállalata a LAN Argentina és a LAN Ecuado. Ugyanaznap az [[Aer Lingus]] kilépett a szövetségből. Október 27-én a [[British Airways]] érdekkörébe tartozó [[BMED]] légitársaság távozott, miután felvásárolta a szintén angol [[BMI]]. November 1-én a hong-kongi [[Cathay Pacific]] leányvállalata a kínábanKínában kiterjedt hálózattal rendelkező [[DragonAir]] csatlakozik a szövetséghez.
* 2008 - Március 30-án egy újabb [[British Airways]] vállalat lép ki: a [[GB Airways]]-t felvásárolja az [[EasyJet]]. Október 25-én a [[Loganair]] távozik a szövetségből.
* 2009 - Novemnber 10-én a [[Mexicana de Aviación|Mexicana]] csatlakozik a szövetséghez.
812

szerkesztés

Navigációs menü