„Koncepcióalbum” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
lektor sablon le
vagy konceptalbum
1. sor: 1. sor:
A '''koncepcióalbum''' olyan [[album|zenei album]], amely egy adott gondolat, érzelem, hangulat, filozófiai elképzelés vagy fikciós eseménysorozat zenei albumon történő feldolgozását jelenti. Fontos jellemzője, hogy az albumon szereplő zeneszámok külön-külön is megállják helyüket, egyben viszont az egész album egy teljes "képet", történetet alakít ki. Nem csak zenei, hanem [[grafika]]i, [[filmművészet]]i, és akár [[irodalom|irodalmi mű]]-összességet is alkothat.
A '''koncepcióalbum''' (vagy '''konceptalbum''') olyan [[album|zenei album]], amely egy adott gondolat, érzelem, hangulat, filozófiai elképzelés vagy fikciós eseménysorozat zenei albumon történő feldolgozását jelenti. Fontos jellemzője, hogy az albumon szereplő zeneszámok külön-külön is megállják helyüket, egyben viszont az egész album egy teljes "képet", történetet alakít ki. Nem csak zenei, hanem [[grafika]]i, [[filmművészet]]i, és akár [[irodalom|irodalmi mű]]-összességet is alkothat.


== Forrás ==
== Forrás ==

A lap 2009. december 22., 11:10-kori változata

A koncepcióalbum (vagy konceptalbum) olyan zenei album, amely egy adott gondolat, érzelem, hangulat, filozófiai elképzelés vagy fikciós eseménysorozat zenei albumon történő feldolgozását jelenti. Fontos jellemzője, hogy az albumon szereplő zeneszámok külön-külön is megállják helyüket, egyben viszont az egész album egy teljes "képet", történetet alakít ki. Nem csak zenei, hanem grafikai, filmművészeti, és akár irodalmi mű-összességet is alkothat.

Forrás