Módosítások

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
nincs szerkesztési összefoglaló
 
== Története ==
* 1967-ben alakult- megMegalakult a Pénügyminisztérium Bevételi Főigazgatósága, ami mellett hat adóhivatal látta el a vállalkozások és szövetkezetek vizsgálatát.
 
* 1971 -ben aA hat adóhivatalt tizenkilenc megyei területi igazgatóságra és egy fővárosi igazgatóságra osztották fel.
 
* 1982 -ben aA Pénzügyminisztérium Bevételi Főigazgatóságát átalakították, ezzel megszületett a Pénügyminisztérium Ellenőrzési Főigazgatósága.
 
* 1987. július 1. -jén létrehoztákLétrehozták az APEH-et. Ekkor három szintűháromszintű szervezetként működött: Hivatali Központ, a tizenkilenc megyei és az egy fővárosi igazgatóság és az irányítása alatt az adófelügyelőségek.
 
* 1992. január 1. -jén megszüntettetékMegszüntetteték az adófelügyelőségeket, melyekamelyek beolvadtak a megyei igazgatóságokba. Az APEH innentől kezdve kétszintű szervezetté vált.
 
* 1996 -ban aA döntéshozók úgy gondolták, hogy nem elég az egy fővárosi igazgatóság, ezért létre jöttlétrejött a Dél-, az Észak-, és a Kelet-budapesti Igazgatóság, valamint az APEH Pest Megyei és Fővárosi Kiemelt Adózóinak Igazgatósága.
 
* 1999. január 1. -jén megalakultMegalakult a Járulék Igazgatóság, valamint a Bűnügyi Igazgatóság, mellyel az APEH nyomozati jogkört kapott, ami viszont nem sokáig maradt életképes, 2000. december 31-ig működött.
 
2007. január 1. -jén azAz illeték-hivatalok beépültek az APEH-ba. Ezek után az adóztatási feladatokat az APEH Központi hivatala, a 7 régió igazgatósága és a Kiemelt Adózók Igazgatósága látja el.
 
== APEH elnökei ==

Navigációs menü