„Sayid Jarrah (Lost)” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a
aNincs szerkesztési összefoglaló
 
[[Kép:Sayid Officer.jpg|thumb|left|Sayid katonai egyenruhájában|190px]]
Mialatt az Öböl-háborúban harcolt, [[amerika]]i katonák foglyul ejtették. Mivel ő volt az egyetlen az egységében, aki beszélt [[Angol nyelv|angolul]], felszólították, hogy szedje ki a parancsnokából, Tariq-ból, hogy hol van az Appache[[Apache helikopterükhelikopter]]ük pilótája. Sayid nem akar eleget tenni a feladatnak, de [[Kelvin Joe Inman|Joe Inman]]-nek sikerül őt rávennie, miután felvilágosítja, hogy Tariq öldöklést hajtott végre egy Sayid rokonai által is lakott faluban. Miután Sayid megszerzi az információt Tariq-tól, Kelvin szabadon engedi őt. Sayid, fogsága alatt [[Kate Austen|Kate]] apjával, Sam Austen-nel is kapcsolatba került.
 
Az Öböl-háború befejedőzésebefejeződése után [[Szaddám Huszein]], az iraki diktátor továbbra is hatalmon maradt, így Sayid újból visszatért a Köztársasági Gárdához. Megfogadja, hogy soha többé nem kínoz meg senkit sem. Ám a hadseregben mégis sikerül rákényszeríteniük, hogy kínzással szedje ki az információkat a rabokból. Gyermekkori rég elveszettnek hitt szerelmét, [[Nadia (Lost)|Nadia]]-t is ki kellennekellene vallatnia, de Sayid nem képes eleget tenni a feladatnak. Egy napon, segít megszöktetni Nadia-t, de kénytelen lelőnie egy felettesét, Omart, amikor észreveszi mit művel. Saját magára is rálő, hogy úgy tűnjön, Nadia tette. Mielőtt elmenenkülneelmenekülne, Nadia odaad Sayidnak egy róla készült fotőtfotót, amire arabul ráírja: „ha ebben nem is, találkozunk egy következő életben”.
 
Mikor [[Anglia|Angliába]] utazik, a ''[[London Heathrow repülőtér|Heathrow repülőtér]]''nél a [[CIA]] emberei elfogják. Azzal bízzák meg, hogy szivárogjon be egy [[Sydney|sydney-i]] terroristacsoportba, ily módon derítve ki, hol vannak az ellopott C4-es robbanóanyagok. Cserébe azt ígérik, megmondják hol van Nadia. A terroristaszervezetnek Sayid egykori kollégista szobatársa, Essam is tagja. Sayid megpróbálja rávenni őt, hogy haljon mártírhalált, és robbantsa föl magával együtt a C4-eseket. Essam idővel beleegyezikebbebeleegyezik ebbe, de Sayid nem akarja, hogy Essam meghaljon. Megkéri a CIA-s megbízóit, hogy változtassanak a terven. Ezt azonban nem áll módukbanmódjukban teljesíteni.
 
Aznap, mikor elmennek a C4-esekért, Sayid úgy dönt, elmondja Essamnak, hogy a CIA-nak dolgozik. Essam felháborodik ezen, és öngyilkos lesz. A CIA-sek elégedettek Sayid munkájával, és elmondják neki, hogy Nadia a [[kalifornia]]i ''Irvine''-ben él. Adnak neki egy repülőjegyet az Oceanic járatára, de Sayid arra kéri őket, hadd menjen egy nappal később, hogy tisztességesen eltemethesse Essamot. A zAz Oceanic termánilján,terminálján Sayid megkéri [[Shannon Rutherford]]-ot, hogy vigyázzon egy percre a táskájára. Shannon azonban jelenti az őröknek, hogy egy iraki szabadon hagyta a táskáját. Sayidot elfogják, de csakhamar bocsánatkéréssel elengedik őt. Miután felszáll a [[Oceanic Flight 815|815-ös járatra]], újra előveszi Nadia fotóját.
 
== A szigeten ==

Navigációs menü