„Santa Reparata” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a
Ne politizáljunk, ahol nem kell. :-) A bal oldal, jobb oldal két szó, ha nem politikai értelemben használjuk; a baloldalt, jobboldalt viszont egybeírandó. Botszerkesztés kézi üzemmódban.
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
 
a (Ne politizáljunk, ahol nem kell. :-) A bal oldal, jobb oldal két szó, ha nem politikai értelemben használjuk; a baloldalt, jobboldalt viszont egybeírandó. Botszerkesztés kézi üzemmódban.)
A firenzei Dóm ennek a templomnak a helyén épült, pontosabban szinte a templom köré építették, így a Santa Reparata lebontására csak [[1375]]-ben került sor.
 
[[1966]]-ban, amikor a Dóm padlózatát restaurálták, a régészek feltárták a templom romjait. Lent tágas helyiség van, mely jelenleg a Dóm jobboldalijobb oldali hajójának első és második oszlopa közötti lejáraton át közelíthető meg. A helyiséget Morozzi építész állította helyre, benne az egykori freskók töredékei, néhány [[prelátus]] és közéleti személyiség sírköve valamint a Dóm [[kupola|kupoláját]] építő [[Filippo Brunelleschi]] sírhelyét jelölő tábla, és a [[mozaik]]- ill. vöröstégla-padlózat maradványai láthatóak.
 
A Santa Reparata templomban volt eltemetve többek között [[II. Miklós pápa]] és [[Itáliai Konrád]].
169 758

szerkesztés

Navigációs menü