„BMW E30” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
egy bájt hozzáadva ,  10 évvel ezelőtt
a
Ne politizáljunk, ahol nem kell. :-) A bal oldal, jobb oldal két szó, ha nem politikai értelemben használjuk; a baloldalt, jobboldalt viszont egybeírandó. Botszerkesztés kézi üzemmódban.
a (Ne politizáljunk, ahol nem kell. :-) A bal oldal, jobb oldal két szó, ha nem politikai értelemben használjuk; a baloldalt, jobboldalt viszont egybeírandó. Botszerkesztés kézi üzemmódban.)
 
A BMW E30 elsődleges megkülönböztető jegye azokon a modelleken, amelyeket 1984-1987-között Észak-Amerikai piacra gyártottak, a nyújtott első/hátsó alumínium-lökhárítók voltak. Ezeket az lökhárítókat általában csak " Amerikai lökhárító" néven emlegetik. 1989-ben az alumíniumütközőket lecserélték rövidebb- színre fújt-műanyag lökhárítókra.
Az európai változatok modellfrissítésére 1987 második félévében került sor. A frissített modelleket sokan csak "nagylámpás"-ként emlegetik, mivel méretben az azt megelőzőnél ("kislámpás") nagyobb hátsó lámpákat kapott. Egyéb ismertetőjegye a '87 utáni modelleknek a műanyag lökhárító (azelőtt krómozott volt), a fekete ablakkeretek, a projektoros első lámpák illetve a már szériának számító jobboldalijobb oldali visszapillantó tükör.
 
Az autókat 4 hengeres ([[BMW M10]], [[BMW M40]], [[BMW M42]]) és 6 hengeres ([[BMW M20]] és [[BMW M21]]) motorok hajtották, benzinnel és dízel üzemanyaggal. A leadott teljesítmény a motorokból (motortípustól függően) 90-től 230-LE ig terjedt.
165 521

szerkesztés

Navigációs menü