„Függetlenségi 48-as és Kossuth Párt” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a
a
Habár alkalmi helyi választási szövetségek révén ennél több jelöltjük is indulhatott, többek között a párt elnöke is, fennállása során választásonként egy-egy tagot sikerült delegálniuk az [[Országgyűlés]]be. Az [[1931-es választások]] kivételével 1922-ben, 1926-ban és 1935-ben is bejutott egy-egy képviselőjük. 1924-ben egy helyi időközi választáson Nagy Vince is bekerült, ő azonban 1926-ban elbukott, illetve az [[1935-ös választások]]on csatlakozott hozzájuk a [[Kun Béla (politikus)|Kun Béla]] vezette, [[FKGP]]-ből kivált [[Nemzeti Agrár Ellenzék]] is, ami szintén egy tagot (Kunt) juttatott a parlamentbe.
 
Az [[1939-es választások]]on önálló listát már nem állítottak, de [[Rupert Dezső]], a párt korábbi országgyűlési képviselője a [[Polgári Szabadságpárt]] pártlistáján, illetve egyéniben ''Polgári Agrárpárt'' megjelöléssel a [[devecser]]i választókörzetben elindult, mandátumot azonban nem szerzett.
 
[[1945]]-ben a párt és teljes tagsága – a pártot [[1928]] óta elnöklő [[Nagy Vince]] vezetésével – beolvadt az [[FKGP]]-be.
 
==Országgyűlési választási eredményei==
{| class="wikitable"

Navigációs menü