„Sírhant művek” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
név javítása
Xqbot (vitalap | szerkesztései)
a Bot: következő módosítása: fr:Six pieds sous terre (série télévisée); kozmetikai változtatások
7. sor: 7. sor:
| Játékidő = 60 perc
| Játékidő = 60 perc
| Alkotó = Alan Ball
| Alkotó = Alan Ball
| Főszereplő = Peter Krause<br>Michael C. Hall<br>Frances Conroy<br>Lauren Ambrose<br>Mathew St. Patrick<br>Freddy Rodriguez<br>Rachel Griffiths
| Főszereplő = Peter Krause<br />Michael C. Hall<br />Frances Conroy<br />Lauren Ambrose<br />Mathew St. Patrick<br />Freddy Rodriguez<br />Rachel Griffiths
| Ország = {{USA}}
| Ország = {{USA}}
| Csatorna = [[HBO]]
| Csatorna = [[HBO]]
63. sor: 63. sor:
[[es:Six Feet Under (serie de TV)]]
[[es:Six Feet Under (serie de TV)]]
[[fi:Mullan alla]]
[[fi:Mullan alla]]
[[fr:Six Feet Under (série télévisée)]]
[[fr:Six pieds sous terre (série télévisée)]]
[[gl:Six Feet Under]]
[[gl:Six Feet Under]]
[[he:עמוק באדמה]]
[[he:עמוק באדמה]]

A lap 2009. október 20., 05:40-kori változata

Sírhant művek
(Six Feet Under)
A Sírhant művek főcíme
A Sírhant művek főcíme
MűfajDráma, komédia

AlkotóAlan Ball
FőszereplőPeter Krause
Michael C. Hall
Frances Conroy
Lauren Ambrose
Mathew St. Patrick
Freddy Rodriguez
Rachel Griffiths
ZeneszerzőRichard Marvin

OrszágAmerikai Egyesült Államok
Nyelvangol
Évadok5
Epizódok63 (epizódlista)
Gyártás
Vezető producerAlan Ball
ProducerAlan Ball
Részenkénti játékidő60 perc
GyártóHBO
Forgalmazó
  • Warner Bros. Television
  • Hulu
  • HBO Max
Sugárzás
Eredeti adóHBO
Eredeti sugárzás2001. június 3.2005. augusztus 21.
További információk
A Wikimédia Commons tartalmaz Sírhant művek témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

A Sírhant művek egy amerikai televíziós sorozat, melyet eredetileg 2001-től 2005-ig sugároztak. A sorozat szülőatyjai Alan Ball, Robert Greenblatt és David Janollari. A sorozat egy családi halottasház, a Fisher & Diaz Temetkezési vállalat köré épül. A sorozat napjainkban játszódik Los Angelesben.

Stáb és karakterek

Alább a cselekmény részletei következnek!
Színész Karakter Szinkronhang Kapcsolat
Peter Krause Nate Fisher Galambos Péter Ruth és Nathaniel legidősebb fia; segédrendező a Fisher & Diaz-nál; Brenda Chenowith férje; Lisa Kimmel özvegye; Maya Fisher (Lisa-tól) és Willa Chenowith (Brenda-tól) apja. 40 évesen, 2005-ben agyi bajok miatt hal meg.
Michael C. Hall David Fisher Hujber Ferenc,Kálloy Molnár Péter,Görög László Ruth és Nathaniel középső gyermeke; segédrendező a Fisher & Diaz-nál; Keith Charles férje; két örökbefogadott gyermek, Durrell és Anthony apja. 2044-ben, 70 évesen hal meg piknikezés közben, az Echo parkban.
Frances Conroy Ruth Fisher Bánsági Ildikó George Sibley és Nathaniel felesége; Nate, David és Claire anyja. 2025-ben, 79 évesen hal meg egy kórházban, családja körében.
Lauren Ambrose Claire Fisher Nemes Takách Kata Ruth és Nathaniel legkisebb gyermeke. A sorozat legutolsó montázsa, és az HBO honlapján található gyászjelentés szerint egy sikeres fényképész és tanár lett. Felesége, majd özvegye Ted Fairwell-nek. 2085-ben, 101 évesen hal meg.
Rachel Griffiths Brenda Chenowith Radó Denise Margaret és Bernard Chenowith lánya; Billy nővére. Néhai shiatsu oktató, majd kognitív terapeuta. Barátnője, felesége, majd özvegye Nate Fishernek. Willa Fisher Chenowith édes-, Maya Fisher mostohaanyja. 2051-ben, 82 évesen hal meg. A harmadik évadban négy epizódban nem tűnik fel Griffiths (az őt alakító színésznő) terhessége miatt. A színésznő második terhességét beleírták a történetbe. Így Brenda 59 epizódban szerepel a 63-ból.
Freddy Rodriguez Federico Diaz Kaszás Gergő Társvállalkozó és plasztikázó a Fisher & Diaznál Daviddel és Nate-tel; felesége Vanessa; Julio és Augusto apja. Először alkalmazottként kezdett a Fisher és Fiai-nál, majd csak később, 2005-ben társult be a vállalkozásba. 2049-ben, 75 évesen hal meg egy tengeri utazáson (valószínűleg szívrohamban). A sorozatból csak egy epizódból hiányzott (tehát 62 epizódban szerepelt), Federico története miatt.
Mathew St. Patrick Keith Charles Király Attila Egykori Los Angeles-i rendőr, most biztonsági őr; David férje; két örökbefogadott gyermek, Durrell és Anthony apja. 2029-ben, 61 évesen hal meg (lelövi egy rablóbanda, mialatt egy teherkocsiból rakodik ki).
James Cromwell George Sibley Szokolay Ottó Geológus/professzor; Ruth második férje; Brian, Maggie és Kyle apja.
Justina Machado Vanessa Diaz Makay Andrea Hivatásos nővér, a Bay Breeze Nursing Home néhai alkalmaottja. Federico felesége; Julio és Augusto anyja.
Richard Jenkins Nathaniel Samuel Fisher Sr. Barbinek Péter A Fisher család atyja; a Fisher & Fiai Temetkezési Otthon alapítója és tulajdonosa, a 2000-ben bekövetkezett halálos autóbalesetéig. Ruth férje; Nate, David és Claire apja.

Magyar rajongói oldalak