„Jem’hadar” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
helyesírás
(Kép ki: nem commonsos.)
(helyesírás)
 
A '''jem'hadar''' egy génmanipuláció által kialakított elit harcosokból álló faj a [[Star Trek: Deep Space Nine]] című televíziós sorozatban. Beléjük plántálták a vak odaadást a vorták és az Alapítók feliránt, akiket istenekként tisztelnek. A jem'hadaroknak igen nagy fizikai erejük és állóképességük van, és fanatikus a lelkesedésük a harc iránt. Az Alapítók csak hímnemű jem'hadarokat készítettek, hogy a harcosok figyelme mindig csak a harcra összpontosulhasson, és hogy a DNS-ük se változhasson meg. A jem'hadaroknak személyes álcázójuk is van, és mivel sosem alszanak, esznek vagy pihennek, így nem meglepő, hogy ez a faj egy igen veszélyes "fegyver" az Alapítók kezében.
 
A '''jem'hadar''' egy génmanipuláció által kialakított elit harcosokból álló faj a [[Star Trek: Deep Space Nine]] című televíziós sorozatban. Beléjük plántálták a vak odaadást a vorták és az Alapítók fel, akiket istenekként tisztelnek. A jem'hadaroknak igen nagy fizikai erejük és állóképességük van, és fanatikus a lelkesedésük a harc iránt. Az Alapítók csak hímnemű jem'hadarokat készítettek, hogy a harcosok figyelme mindig csak a harcra összpontosulhasson, és hogy a DNS-ük se változhasson meg. A jem'hadaroknak személyes álcázójuk is van, és mivel sosem alszanak, esznek vagy pihennek, így nem meglepő, hogy ez a faj egy igen veszélyes "fegyver" az Alapítók kezében.
 
A jem'hadarok a háborúért és a győzelemért élnek, de az élettartamuk igen alacsony. Gyors fejlődésűvé tervezték őket, és csak kb. 20 évig élnek. A jem'hadaroknak szükségük van egy izogenikus enzimre, a fehér ketracelre, különben a vérkeringésük összeomlik; az Alapítók ezzel is a kezükben tarthatják őket. Egy születési kamrában jönnek létre, és a jem'hadar gyerekek nagyon korán, 3 hónap alatt elérik a felnőttkort, ekkoramikor már készek a harcra, és már szükségük van a ketracelre is. A ketracelt szokványos eszközökkel nem lehet előállítani, csak a vorták birtokolhatják, akik pedig az Alapítóktól kapják azt. A jem'hadarok a ketracel nélkül hosszabb-rövidebb szenvedés után meghalnak. A halálahaláluk előtt megpróbálnak annyi élőlényt lemészárolni amennyit csak tudnak. A ketracel hiányában némely funkciójuk, mint pl. az álcázás, gyengül, és kontrolálhatatlannákontrollálhatatlanná válik.
 
A jem'hadarok a háborúért és a győzelemért élnek, de az élettartamuk igen alacsony. Gyors fejlődésűvé tervezték őket, és csak kb. 20 évig élnek. A jem'hadaroknak szükségük van egy izogenikus enzimre, a fehér ketracelre, különben a vérkeringésük összeomlik; az Alapítók ezzel is a kezükben tarthatják őket. Egy születési kamrában jönnek létre, és a jem'hadar gyerekek nagyon korán, 3 hónap alatt elérik a felnőttkort, ekkor már készek a harcra, és már szükségük van a ketracelre is. A ketracelt szokványos eszközökkel nem lehet előállítani, csak a vorták birtokolhatják, akik pedig az Alapítóktól kapják azt. A jem'hadarok a ketracel nélkül hosszabb-rövidebb szenvedés után meghalnak. A halála előtt megpróbálnak annyi élőlényt lemészárolni amennyit csak tudnak. A ketracel hiányában némely funkciójuk, mint pl. az álcázás, gyengül, és kontrolálhatatlanná válik.
 
{{csonk}}

Navigációs menü