„Asgard (mitológia)” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
RibotBOT (vitalap | szerkesztései)
a Bot: következő módosítása: la:Asgarthus
Synko1990 (vitalap | szerkesztései)
Nincs szerkesztési összefoglaló
1. sor: 1. sor:
Az ASGARD nevű formáció kondorosi származású, ami Magyarország déli részén található. A zenekar 2006-ban alakult, nevüket a skandináv mitológiából kölcsönözték.
'''Asgard''' a [[skandináv mitológia|skandináv mitológiában]] az istenek Æsir családjának a lakóhelye.
{{egyért3|Asgard (Csillagkapu)}}
Az [[izland]]i hagyomány szerint istenek ácsolták és kovácsolták e várat, s egy óriás építőmester fallal vette körül. A várban minden istennek külön lakása van. Asgardot egy Bifrost-nak nevezett [[szivárvány]]híd köti össze az emberek lakta földdel, [[Midgard]]dal. (Bifrost a legfontosabb híd a skandináv mitológiában).


==
Az építőmester fizetségként [[Freya istennő]]t, valamint a Napot és a Holdat kérte. az Æsir-ok beleegyeztek, de kikötötték, hogy a munkának be kell fejeződnie egyetlen tél alatt. Ez olyan rövid időtartam volt, aminek teljesítését még ők is lehetetlennek tartották. Azonban az építő kérésére [[Loki isten]] megengedte, hogy az építésben [[csődör]]e, Svaðilfari is segíthessen. A ló olyan gyorsan dolgozott, hogy a határidő előtt három nappal Loki [[kanca|kancává]] változott, hogy magára vonja a csődör figyelmét, és így az ne tudja befejezni a fal építését. Az eredmény az lett, hogy Loki egy nyolclábú csikónak, Sleipnir-nek adott életet (ez később [[Odin isten]] lova lett).
'''Stílus, irányzat''' ==


Régebbi old's school hard rock elemeket vegyítenek heavy metal és gothikus alapokkal. Amit egy erős dark -os énekkel fűszereznek.
==Forrás==
* [[A Pallas Nagy Lexikona]]
* Katherine Holman: Historical Dictionary of the Vikings, The Scarecrow Press, Inc. Lanham, Maryland, and Oxford, 2003




== Szövegvilág ==
[[Kategória:Skandináv mitológia]]
Alapjában véve a zenekar az életről mesél, arról , hogy, hogy pusztul el a világ és , hogy miért.



[[en:Asgard]]
== Betekintés-Idézetek ==
[[ang:Ōsȝeard]]

[[ar:أسكارد]]

[[be-x-old:Асгард]]

[[bg:Асгард]]
"Minden ember saját maga istene"
[[ca:Asgard]]
"Majd visszakapjuk azt, amit mi adtunk az anyaföldnek"
[[cs:Ásgard]]
"Én vagyok az isten, én vagyok a fény"
[[da:Asgård]]
"Még nem vettétek észre, hogy egy börtönben élünk"
[[de:Asgard (Mythologie)]]
"A mártírság tenyere a kriptán mélyén nyugszik"
[[el:Άσγκαρντ]]
"Az örökkévalóság könnyei előtt..."
[[eo:Ásgarðr]]
"Eljött az idő, az összes keresztény pusztuljon"
[[es:Asgard]]
"Megálmodtam az életet, de csak a keserűséget látom"
[[et:Asgard]]
"Soha nem voltam képes arra, hogy azt tegyem amit jónak látok, mert saját elmém szolgája voltam"
[[fa:آسگارد]]
"Csak sétálok és közben azon agyalok, vajon igazi vagy e?!"
[[fi:Asgård]]
"Ha tényleg azt hiszed, hogy isten létezik akkor beledöglesz"
[[fr:Ásgard]]
"Te magad irányítod a saját világod"
[[he:אסגארד]]
"Én voltam a vér, mely arcodat mutatta"
[[hr:Asgard]]
" hey, kis öcsi, tényleg tudni akarod, hogy hal meg majd anyukád?"
[[id:Asgard]]
"Addig harcolunk, amíg mind meg nem halunk"
[[is:Ásgarður]]

[[it:Ásgarðr]]
== A történet ==
[[ja:アースガルズ]]

[[ko:아스가르드]]

[[la:Asgarthus]]

[[lt:Asgardas]]
2005 első felében Sinkovicz Tamás (Synko), Kondacs Pál(Szomy) és Sztrehovszki Ákos(AC) alapították a zenekart. Synko már akkoriban is dalszövegeket írt angol nyelven, amit mind hármuk gondolatvilága ihletett.
[[lv:Asgarda]]
"Ha angolul írok legalább többen értik, de csak próbálkozunk"
[[nds-nl:Asgard]]
Kezdetben csak poénnak fogták fel, de az idő múlásával rájöttek, hogy a világról alkotott képüket zenébe öntve kéne előadni. Így létrehozták az ASGARD nevű formációt...Kondacs Pál- basszusgitár , Sinkovicz Tamás -ének, szólógitár, Sztrehovszki Ákos- dob felállásban. Kezdetben nehézkesen mentek a dolgok, ennek ellenére első nagyobb koncertjüket már 2006 első felében leadták.
[[nl:Asgaard (mythologie)]]

[[nn:Åsgard]]
Későbbiek során a zenekar kibővült; Skorka Henrik(ritmusgitár) és Bogdán Benjamin (ének) személyében. Így az énekesi posztot Synko "leadta". A zenekar ebben a felállásban több koncertet is leadott, majd a későbbiek során Beni távozott a zenekarból. Legfőbb oka, az volt, hogy nem volt képes ellátni a rá szabott feladatokat, illetve nem érezte magáénak a zenét. Ezt követően Henrik is távozott, aminek legfőbb oka az lehetett, hogy igen jó cimborák voltak Benivel, ezért ha Beni megy akkor ő is megy alapon ott hagyta a zenekart. Később ők ketten megalapították a Kingdom underground nevű formációt, aminek dobosa az Asgard dobosa AC volt. Ámbár ez a felállás nem volt hosszú életű. A Kingdom feloszlott és AC folytatta az Asgarban.
[[no:Åsgard]]
2008 után újabb gitáros, Tóth Imre vette át a ritmusgitáros posztot. Synko pedig újra énekelt. Akkoriban sokat tolták a srácok megállás nélkül. Sikerült a POKOLGÉP előtt fellépniük a Békésszentandrási BIKE napokon, ami sokat lendített a zenekar pályafutásán.
[[pl:Asgard]]
2008-ban a fiúk felvettek egy demót, ami már a "Covered by darkness" nevet viselte.
[[pt:Asgard]]

[[ro:Asgard]]
Szomy és Synko egy másik zenekarban az Identicalban is zenélt, ám a csapat ma már nem igen koncertezik. Későbbiek során Synko kivált az Identicalból, belső összetűzések miatt.
[[ru:Асгард]]

[[sh:Asgard]]
2008 őszén Imi kivált a csapatból, a munkája miatt nem volt képes felvenni a zenekar tempóját.
[[simple:Asgard]]

[[sv:Asgård]]
2008 vége és 2009 eleje között a csapat egy új ritmus gitárossal, Dif Ádámmal egészült ki.
[[tr:Ásgard]]
" Rász*rok a melledre és szétcsapom strandpapuccsal"
[[vi:Asgard (thần thoại)]]
2008 végén a fiúk rögzítettek egy koncert DVD-t is. 2008 őszét végig koncertezték.
[[zh:亚斯格特]]
Év vége felé Dif Ádám elhagyta az Asgardot, zenei ellentétekre hivatkozva.
Ádám helyét egy billentyűssel, Komáromi Lászlóval töltötték be. Ám a felállás nem tartott sokáig, ugyanis László nem tudott teljesíteni kellően, egyéb elfoglaltságai miatt.

A zenekar hevesen keresni kezdte az új ritmus-örököst...Majd 2009 tavaszán megtalálták amit kerestek, egy csiszolatlan gyémántot Böde Dávid (david the best) személyében.
Dáviddal rögzítettek egy újabb demót, ami az előző demó átdolgozása volt, így maradt a "Covered by darkness" demó cím. A zenekar jelenleg is koncertezik.




== Diszkográfia ==


[Covered by darkness - Remake][http://mymusic.hu/zenekarok/adatok.php?id=2882]

1. Ghost
2. Half Way
3. Prison
4. Warriors of the night
5. Covered by darkness
6. Until the world gets died
7. Doupt
8. Why did i?
9. We will fight until we all die
10. Sun
12. Here is the hell (0021)

== Tagok ==


Sinkovicz Tamás (2005-)
Sztrehovszki Ákos (2005-)
Kondacs Pál (2005-)
Böde Dávid (2009-)

== Ex-tagok ==


Skorka Henrik (2007)
Bogdnán Benjamin (2007)
Tóth Imre (2008)
Komáromi László (2008)

A lap 2009. szeptember 23., 22:28-kori változata

Az ASGARD nevű formáció kondorosi származású, ami Magyarország déli részén található. A zenekar 2006-ban alakult, nevüket a skandináv mitológiából kölcsönözték.

== Stílus, irányzat ==

Régebbi old's school hard rock elemeket vegyítenek heavy metal és gothikus alapokkal. Amit egy erős dark -os énekkel fűszereznek.


Szövegvilág

Alapjában véve a zenekar az életről mesél, arról , hogy, hogy pusztul el a világ és , hogy miért.


Betekintés-Idézetek

"Minden ember saját maga istene" "Majd visszakapjuk azt, amit mi adtunk az anyaföldnek" "Én vagyok az isten, én vagyok a fény" "Még nem vettétek észre, hogy egy börtönben élünk" "A mártírság tenyere a kriptán mélyén nyugszik" "Az örökkévalóság könnyei előtt..." "Eljött az idő, az összes keresztény pusztuljon" "Megálmodtam az életet, de csak a keserűséget látom" "Soha nem voltam képes arra, hogy azt tegyem amit jónak látok, mert saját elmém szolgája voltam" "Csak sétálok és közben azon agyalok, vajon igazi vagy e?!" "Ha tényleg azt hiszed, hogy isten létezik akkor beledöglesz" "Te magad irányítod a saját világod" "Én voltam a vér, mely arcodat mutatta" " hey, kis öcsi, tényleg tudni akarod, hogy hal meg majd anyukád?" "Addig harcolunk, amíg mind meg nem halunk"

A történet

2005 első felében Sinkovicz Tamás (Synko), Kondacs Pál(Szomy) és Sztrehovszki Ákos(AC) alapították a zenekart. Synko már akkoriban is dalszövegeket írt angol nyelven, amit mind hármuk gondolatvilága ihletett. "Ha angolul írok legalább többen értik, de csak próbálkozunk" Kezdetben csak poénnak fogták fel, de az idő múlásával rájöttek, hogy a világról alkotott képüket zenébe öntve kéne előadni. Így létrehozták az ASGARD nevű formációt...Kondacs Pál- basszusgitár , Sinkovicz Tamás -ének, szólógitár, Sztrehovszki Ákos- dob felállásban. Kezdetben nehézkesen mentek a dolgok, ennek ellenére első nagyobb koncertjüket már 2006 első felében leadták.

Későbbiek során a zenekar kibővült; Skorka Henrik(ritmusgitár) és Bogdán Benjamin (ének) személyében. Így az énekesi posztot Synko "leadta". A zenekar ebben a felállásban több koncertet is leadott, majd a későbbiek során Beni távozott a zenekarból. Legfőbb oka, az volt, hogy nem volt képes ellátni a rá szabott feladatokat, illetve nem érezte magáénak a zenét. Ezt követően Henrik is távozott, aminek legfőbb oka az lehetett, hogy igen jó cimborák voltak Benivel, ezért ha Beni megy akkor ő is megy alapon ott hagyta a zenekart. Később ők ketten megalapították a Kingdom underground nevű formációt, aminek dobosa az Asgard dobosa AC volt. Ámbár ez a felállás nem volt hosszú életű. A Kingdom feloszlott és AC folytatta az Asgarban. 2008 után újabb gitáros, Tóth Imre vette át a ritmusgitáros posztot. Synko pedig újra énekelt. Akkoriban sokat tolták a srácok megállás nélkül. Sikerült a POKOLGÉP előtt fellépniük a Békésszentandrási BIKE napokon, ami sokat lendített a zenekar pályafutásán. 2008-ban a fiúk felvettek egy demót, ami már a "Covered by darkness" nevet viselte.

Szomy és Synko egy másik zenekarban az Identicalban is zenélt, ám a csapat ma már nem igen koncertezik. Későbbiek során Synko kivált az Identicalból, belső összetűzések miatt.

2008 őszén Imi kivált a csapatból, a munkája miatt nem volt képes felvenni a zenekar tempóját.

2008 vége és 2009 eleje között a csapat egy új ritmus gitárossal, Dif Ádámmal egészült ki. " Rász*rok a melledre és szétcsapom strandpapuccsal" 2008 végén a fiúk rögzítettek egy koncert DVD-t is. 2008 őszét végig koncertezték. Év vége felé Dif Ádám elhagyta az Asgardot, zenei ellentétekre hivatkozva. Ádám helyét egy billentyűssel, Komáromi Lászlóval töltötték be. Ám a felállás nem tartott sokáig, ugyanis László nem tudott teljesíteni kellően, egyéb elfoglaltságai miatt.

A zenekar hevesen keresni kezdte az új ritmus-örököst...Majd 2009 tavaszán megtalálták amit kerestek, egy csiszolatlan gyémántot Böde Dávid (david the best) személyében. Dáviddal rögzítettek egy újabb demót, ami az előző demó átdolgozása volt, így maradt a "Covered by darkness" demó cím. A zenekar jelenleg is koncertezik.



Diszkográfia

[Covered by darkness - Remake][1]

1. Ghost 2. Half Way 3. Prison 4. Warriors of the night 5. Covered by darkness 6. Until the world gets died 7. Doupt 8. Why did i? 9. We will fight until we all die 10. Sun 12. Here is the hell (0021)

Tagok

Sinkovicz Tamás (2005-) Sztrehovszki Ákos (2005-) Kondacs Pál (2005-) Böde Dávid (2009-)

Ex-tagok

Skorka Henrik (2007) Bogdnán Benjamin (2007) Tóth Imre (2008) Komáromi László (2008)