Módosítások

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
== Formula–1 ==
[[Kép:1965-08-01 Rindt, Jochen - Cooper Climax.jpg|220px|thumb|left|Rindt 1965-ben a Cooper-Climax-szal]]
Rindt a karrierje kezdetén még a [[Formula–2]]-ben versenyzett, első komoly sikere, hogy 1964-ben megnyerte a Crystal Palace-i versenyt egy Brabham-Forddal, ugyanebben az évben debütált a Formula–1-bebem az Osztrák Nagydíjon. 1965-ben, mint mindenki más, felváltva a Forma-2-ben is versenyzett, és az eredményei jobbak voltak voltak F2-es Brabhamjével mint a Cooperrel a Forma–1-ben. A Roy Winkelmann csapatban egy privát Brabhammel nyert Rei-ben. Elindult az 1000 mérföldes Nürburgringi futamon Jo Bonnierrel egy Porschéval, ahol 3.-ak lettek. Ezután megnyerte a Le Mans-i 24 órás versenyt [[Masten Gregory]]val egy Ferrarival.
1966-ban vb-bronzérmes lett Brabham és Surtees mögött, de 67-ben a Cooper meggyengült a többiekhez képest, és csak 6 pontot gyűjtött, míg a Winkelmann csapatnak 9 győzelmet aratott a F2-ben.
[[Kép:Jochen Rindt 1969 German GP.jpg|250px|right|thumb|1969-ben a Lotusszal a Nürburgringen]]
1968-ban a F1-es Brabham szerződése sem hozott számára nagy kitörést, mivel a Repco-motor a Ford-Cosworth debütálása miatt nem jutott sikerhez.
'69-ben megérkezett [[Colin Chapman]] csapatába [[Graham Hill]] mellé, és ő volt az első nem brit versenyző a Lotusnál. De Spanyolországban egyik légterelője hibája miatt bukott, és eltörte az állkapcsát, és agyrázkódás is érte. De az Amerikai Nagydíjon pole-ból indulva megnyerteelérte első F1-es győzelmét, és ezután a futam után a csapat 1.első számú versenyzője lett, mivel Graham Hill eltörte mindkét lábát.
1970-ben még a 3éves3 éves 49-es típusú „Szivar Lotussal”Lotus”-szal Monacóban még győzni tudott egy kis szerencsével, pedig már Brands Hatch-ben tesztelte a Lotus 72-t. DeEzt egyelőre még nem merték bevetni, mert még az autónak futómű-problémáifutóműproblémái voltak. Aztán Zandvoortban bemutatkozott a forradalmian új 72-es modell, amelynek a hűtőcsatornái már kétoldalt voltak, és az orra le volt lapítva. Rindt mindjárt győzelemmel kezdett, és zsinórban 4 versenyt nyert vele.
 
== Halála ==
Névtelen felhasználó

Navigációs menü