„Luna Lovegood” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
korr, fölösleges szakasz ki
a (Bot: következő módosítása: da:Dumbledores Armé#Luna Lovegood)
(korr, fölösleges szakasz ki)
'''Luna Lovegood''' (1981. április 17.) [[Joanne Kathleen Rowling]] [[Harry Potter]] című könyvsorozatának egyik fontos szereplője, [[boszorkány]], kitalált személy. Karakterét a könyvekből készült azonos című filmekben Evanna Lynch alakítja.
 
A [[Harry Potter]] sorozat egyik szereplője, először a [[Harry Potter és a Főnix Rendje|Harry Potter és a Főnix Rendjében]] találkozunk vele, de említik a Lovegood nevet a [[Harry Potter és a Tűz Serlege|Harry Potter és a Tűz Serlegében]] is. Luna Harryékkel tart a mágiaügyi minisztériumba, hogy megmentse [[Sirius Black]]et. Kissé hibbant lány, olyan dolgokban hisz, amelyekben senki más, aki épeszűnek vallja magát. Még a ruhái, ékszerei is meglehetősen szokatlanok. Külsőre hosszú, szőke hajú, kissé dülledt, kék szemű. Egy évvel fiatalabb, mint [[Harry Potter]], a háza pedig a [[Hollóhát]]. Anyja felrobbantotta magát egy üst hajkékítő főzettel,. Luna apjával, [[Xenophilius Lovegood]]-dal él, aki a ''Hírverő'' szerkesztője.
 
Luna később hozzámegy Göthe Salamander unokájához, Rolf Salamander-hez. Két fiúgyerekükfiúgyermekük születik: Lorcan és Lysander, akik [[ikrek]].
 
== Nevének jelentése ==
 
A love azt jelenti szerelem; Good azt jelenti jól, nagyon. Love Good= Szeretni nagyon.
 
{{Harry_Potter-szereplők}}
 
== Forrás ==
* J. K. Rowling egy interjúban közölte Luna felnőtkorifelnőttkori életének néhány részletét.
 
J. K. Rowling egy interjúban közölte Luna felnőtkori életének néhány részletét.
 
{{Portál|Harry Potter|-}}

Navigációs menü