„Luna Lovegood” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
ArthurBot (vitalap | szerkesztései)
a Bot: következő módosítása: da:Dumbledores Armé#Luna Lovegood
korr, fölösleges szakasz ki
1. sor: 1. sor:
'''Luna Lovegood''' (1981. április 17.) Joanne Kathleen Rowling Harry Potter című könyvsorozatának egyik fontos szereplője, boszorkány, kitalált személy. Karakterét a könyvekből készült azonos című filmekben Evanna Lynch alakítja.
'''Luna Lovegood''' (1981. április 17.) [[Joanne Kathleen Rowling]] [[Harry Potter]] című könyvsorozatának egyik fontos szereplője, [[boszorkány]], kitalált személy. Karakterét a könyvekből készült azonos című filmekben Evanna Lynch alakítja.


A [[Harry Potter]] sorozat egyik szereplője, először a [[Harry Potter és a Főnix Rendje|Harry Potter és a Főnix Rendjében]] találkozunk vele, de említik a Lovegood nevet a [[Harry Potter és a Tűz Serlege|Harry Potter és a Tűz Serlegében]] is. Luna Harryékkel tart a mágiaügyi minisztériumba, hogy megmentse [[Sirius Black]]et. Kissé hibbant lány, olyan dolgokban hisz, amelyekben senki más, aki épeszűnek vallja magát. Még a ruhái, ékszerei is meglehetősen szokatlanok. Külsőre hosszú, szőke hajú, kissé dülledt, kék szemű. Egy évvel fiatalabb, mint [[Harry Potter]], a háza pedig a [[Hollóhát]]. Anyja felrobbantotta magát egy üst hajkékítő főzettel, Luna apjával, [[Xenophilius Lovegood]]-dal él, aki a Hírverő szerkesztője.
A [[Harry Potter]] sorozat egyik szereplője, először a [[Harry Potter és a Főnix Rendje|Harry Potter és a Főnix Rendjében]] találkozunk vele, de említik a Lovegood nevet a [[Harry Potter és a Tűz Serlege|Harry Potter és a Tűz Serlegében]] is. Luna Harryékkel tart a mágiaügyi minisztériumba, hogy megmentse [[Sirius Black]]et. Kissé hibbant lány, olyan dolgokban hisz, amelyekben senki más, aki épeszűnek vallja magát. Még a ruhái, ékszerei is meglehetősen szokatlanok. Külsőre hosszú, szőke hajú, kissé dülledt, kék szemű. Egy évvel fiatalabb, mint [[Harry Potter]], a háza pedig a [[Hollóhát]]. Anyja felrobbantotta magát egy üst hajkékítő főzettel. Luna apjával, [[Xenophilius Lovegood]]dal él, aki a ''Hírverő'' szerkesztője.


Luna később hozzámegy Göthe Salamander unokájához, Rolf Salamander-hez. Két fiúgyerekük születik: Lorcan és Lysander, akik ikrek.
Luna később hozzámegy Göthe Salamander unokájához, Rolf Salamander-hez. Két fiúgyermekük születik: Lorcan és Lysander, [[ikrek]].


== Nevének jelentése ==

A love azt jelenti szerelem; Good azt jelenti jól, nagyon. Love Good= Szeretni nagyon.


{{Harry_Potter-szereplők}}
{{Harry_Potter-szereplők}}


== Forrás ==
== Forrás ==
* J. K. Rowling egy interjúban közölte Luna felnőttkori életének néhány részletét.

J. K. Rowling egy interjúban közölte Luna felnőtkori életének néhány részletét.


{{Portál|Harry Potter|-}}
{{Portál|Harry Potter|-}}

A lap 2009. augusztus 12., 20:56-kori változata

Luna Lovegood (1981. április 17.) Joanne Kathleen Rowling Harry Potter című könyvsorozatának egyik fontos szereplője, boszorkány, kitalált személy. Karakterét a könyvekből készült azonos című filmekben Evanna Lynch alakítja.

A Harry Potter sorozat egyik szereplője, először a Harry Potter és a Főnix Rendjében találkozunk vele, de említik a Lovegood nevet a Harry Potter és a Tűz Serlegében is. Luna Harryékkel tart a mágiaügyi minisztériumba, hogy megmentse Sirius Blacket. Kissé hibbant lány, olyan dolgokban hisz, amelyekben senki más, aki épeszűnek vallja magát. Még a ruhái, ékszerei is meglehetősen szokatlanok. Külsőre hosszú, szőke hajú, kissé dülledt, kék szemű. Egy évvel fiatalabb, mint Harry Potter, a háza pedig a Hollóhát. Anyja felrobbantotta magát egy üst hajkékítő főzettel. Luna apjával, Xenophilius Lovegooddal él, aki a Hírverő szerkesztője.

Luna később hozzámegy Göthe Salamander unokájához, Rolf Salamander-hez. Két fiúgyermekük születik: Lorcan és Lysander, ikrek.


Forrás

  • J. K. Rowling egy interjúban közölte Luna felnőttkori életének néhány részletét.