„Bangha Imre” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a
belsőhiv
[nem ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
(Új oldal, tartalma: „'''Bangha Imre''' ( Győr, 1967. március 7.) Indológus. Győrben született és iskoláit is ebben a városban kezdte. 1986-ban érettségizett a győri [[Czuczor G…”)
 
a (belsőhiv)
'''Bangha Imre''' ( [[Győr]], 1967. március 7.) Indológus.
Győrben született és iskoláit is ebben a városban kezdte. 1986-ban érettségizett a győri [[Czuczor GergelyGyőri Bencésbencés Gimnáziumgimnázium]]ban. majd Jelentkezett az ELTE magyar szakára, ahol a második évben felvette az indológia szakot. Az egyetem elvégzése után pályázat útján India ösztöndijasaként a Indiában a Santiniketan-i Egyetemen készítette doktori értekezését. Majd itt is doktorált 1998-ban. Ezután számos kutatást végzett India számos városában, és publikációkat jelentetett meg az indiai költészet témakörében. Elsőként fordította magyar nyelvre [[Mirá Bái]] verseit.
 
Tanított a [[De Monfort University]] - n [[Leicester]]ben, illetve, jelenleg is az [[University of Oxford]] tanára valamint a [[Sapientia Egyetem]] [[Kőrösi Csoma Sándor]] Intézetének vezetője [[Csíkszereda|Csikszeredában]] [[Románia|Romániában]].
 
Iskolák:<br>
[[Győri bencés gimnázium|Czuczor Gergely Bencés Gimnázium]] Győr 1982-1986<br>
[[ELTE]] Magyar - Indológia Budapest 1987-1993<br>
1995 - 1998 [[India]] ösztöndijasa, doktorál hindiből [[Santiniketan]]-ban Indiában

Navigációs menü