„Estadio Nacional de Chile” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a
interwiki, kat, belsőhiv, jav
[nem ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
Nincs szerkesztési összefoglaló
a (interwiki, kat, belsőhiv, jav)
Az '''Estadio Nacional Julio Martínez Prádanos''' [[Chile]] nemzeti stadionja, amely [[Santiago de Chile]]ben, a fővárosban helyezkedik el.
Az [[Estadio Nacional Julio Martínez Prádanos]] Chile nemzeti stadionja, mely Ñuñoa, Greater Santiagóban, a fővárosban helyezkedik el. Chilében ez a legnagyobb stadion, nézőterének befogadóképessége [[67. 000]] fő. Sokoldalúságára jellemző, hogy a létesítményben uszoda, egy modern tornaterem és teniszpályák vannak kialakítva. A létesítményt 1937. februárjában kezdték építeni és [[1938]]. [[december 3]]-án avatták fel. Az építészek a berlini olimpiai stadion mintájára alakították ki. A stadion alaptevékenysége a labdarúgó mérkőzések kiszolgálása. Az 1962-es labdarúgó-világbajnokság meghatározó arénája, helyet adott a [[nyitómérkőzésnek]], a [[2. csoport]] (Chile, Svájc, Olaszország, NSZK) selejtezőinek, az egyik negyeddöntőnek, az egyik elődöntőnek, a [[bronzmérkőzésnek]] és itt rendezték a [[döntőt]], a Brazília-Csehszlovákia találkozót is.
 
Az [[Estadio Nacional Julio Martínez Prádanos]] Chile nemzeti stadionja, mely Ñuñoa, Greater Santiagóban, a fővárosban helyezkedik el. Chilében ez a legnagyobb stadion, nézőterének befogadóképessége [[67. 000]] fő. Sokoldalúságára jellemző, hogy a létesítményben uszoda, egy modern tornaterem és teniszpályák vannak kialakítva. A létesítményt 1937. februárjában kezdték építeni és [[1938]]. [[december 3]]-án avatták fel. Az építészek a berlini[[berlin]]i olimpiai[[Olympiastadion stadion(Berlin)|Olimpiai Stadion]] mintájára alakították ki. A stadion alaptevékenysége a labdarúgó mérkőzések kiszolgálása. Az [[1962-es labdarúgó-világbajnokság]] meghatározó arénája, helyet adott a [[nyitómérkőzésnek]], a [[2. csoport]] (Chile, Svájc, Olaszország, NSZK) selejtezőinek, az egyik negyeddöntőnek, az egyik elődöntőnek, a [[bronzmérkőzésnek]] és itt rendezték a [[döntőt]], a Brazília-Csehszlovákia találkozót is.
 
[[en:Estadio Nacional de Chile]]
[[da:Estadio Nacional de Chile]]
[[de:Estadio Nacional de Chile]]
[[es:Estadio Nacional de Chile]]
[[fr:Estadio Nacional de Chile]]
[[it:Estadio Nacional de Chile]]
[[nl:Estadio Nacional (Chili)]]
[[ja:エスタディオ・ナシオナル・デ・チリ]]
[[no:Estadio Nacional de Chile]]
[[pl:Estadio Nacional de Chile]]
[[pt:Estádio Nacional de Chile]]
[[ru:Национальный стадион (Чили)]]
[[sr:Стадион Национал де Чиле]]
[[sv:Estadio Nacional de Chile]]
[[tr:Şili Ulusal Stadı]]
 
[[Kategória:Labdarúgó-stadionok]]

Navigációs menü