„Bűnös (Született feleségek)” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
SamatBot (vitalap | szerkesztései)
a Bot: dátumlinkek javítása
AsgardBot (vitalap | szerkesztései)
Bot: vetít → sugároz, Replaced: vetítette → sugározta
15. sor: 15. sor:
| Következő=[[Gyanakvó elmék]]
| Következő=[[Gyanakvó elmék]]
}}
}}
A '''"Bűnös"''' (Guilty) a [[Született feleségek]] (Desperate Housewives) című amerikai filmsorozat nyolcadik epizódja. Az Amerikai Egyesült Államokban először az '''ABC''' ([[American Broadcasting Company]]) adó vetítette 2004. november 28-án.
A '''"Bűnös"''' (Guilty) a [[Született feleségek]] (Desperate Housewives) című amerikai filmsorozat nyolcadik epizódja. Az Amerikai Egyesült Államokban először az '''ABC''' ([[American Broadcasting Company]]) adó sugározta 2004. november 28-án.


== Az epizód cselekménye ==
== Az epizód cselekménye ==

A lap 2008. szeptember 28., 14:39-kori változata

Sablon:Televízió epizódok infobox A "Bűnös" (Guilty) a Született feleségek (Desperate Housewives) című amerikai filmsorozat nyolcadik epizódja. Az Amerikai Egyesült Államokban először az ABC (American Broadcasting Company) adó sugározta 2004. november 28-án.

Az epizód cselekménye

Andrew cserbenhagyásos gázolása, majd a nyomok gyors eltűntetése után összeül a családi kupaktanács Van De Kamp-éknél. Persze a döntést Bree hozza meg: az autótól meg kell szabadulniuk, méghozzá úgy, hogy ellopatják. Miközben az elgázolt Juanita kómában fekszik, a tragédia felelősei más-más okból érzik magukat kellemetlenül. John-t szörnyű lelki-ismeretfurdalás gyötri, Gabrielle pedig a nap minden percében abban reménykedik, hogy mikor Solis mama egyszer magához tér, semmire sem emlékszik majd. Ám, aki valóban hibás, egy csepp megbánást sem tanúsít, s Bree egyre inkább azt érzi, hogy a fiának talán mégsem kellett volna megúsznia a felelősségre vonást.

Szereplők

Mary Alice epizódzáró monológja

  • A narrátor, Mary Alice monológja az epizód végén így hangzik (a magyar változat alapján):

"Van egy széles körben olvasott könyv, amiben az áll, hogy mind bűnösök vagyunk. Na persze nem mindenki érez bűntudatot a kilengései miatt. Velük ellentétben vannak, akik többet vállalnak magukra, mint ami őket terheli. Mások a gyöngédség apró cselekedeteivel csitítják lelkiismeretfurdalásukat. Megint mások azzal, hogy azt mondogatják, hogy tettük jogos volt. Végül vannak, akik egyszerűen megesküsznek, hogy ezentúl jók lesznek, és megbocsátásért könyörögnek. Imáik néha meghallgattatásra találnak."

Érdekességek

  • Ebben a részben Lynette a hiperaktivitási gyógyszerek hatására azt álmodja, hogy dühében földhöz csak jópár dolgot, majd látja Mary Alice-t leszállni az égből, és halott barátnője odaadja neki a revolvert, amivel megölte magát. Lynette épp ott tart, hogy meghúzza a ravaszt, amikor felébred. Ez alatt a háttérzene a "The 59th Street Bridge Song (Feelin' Groovy)" című szám, amit Harpers Bizarre, Simon és Garfunkel játszik.
  • Ebben a részben Lynette kétszer is látja álmában Mary Alice-t, ugyanígy a 3. évad 7. részében is.

Epizódcímek szerte a világban

  • Angol: Guilty (Bűnös)
  • Francia: On ira pas tous au paradis'
  • Német: Schuldig (Bűnös)
  • Olasz: Sensi di colpa (Bűnös érzések)