„Zöld skapuláré” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
 
===A zöld skapuláré elismerése===
Bisqueyburu nővér közölte ezt a jelenést noviciamesterével, és ő átadta az üzenetet az igazgatónak, M. Aladel tisztelendő úrnak, akire annakidején Labouré Katalin nővér bízta az üzenetet a [[csodás érem]]ről. Az óvatos atya először csak néhány skapulárét csináltatott. Amikor azonban későbbi jelenéseiben, különösen 1846-ban Szűz Mária sürgette, hogy ezt a kegyelmi ajándékot buzgóbban terjesszék, megengedte, hogy elkészítsék és terjesszék.
A hatás nem maradt el. Istennel kibékülve haltak meg azok a betegek, akik már évek óta nem jártak templomba, miután a vincés nővérek észrevétlenül a párnájuk alá rejtették, vagy ágyukra erősítették azt. Többek között Dufés nővér jelentette, miképpen térítette meg a zöld skapuláré segítségével Affre érsek (+1848) gyilkosát 1859-ben röviddel halála előtt. Használatával csodás gyógyulások is történtek.
Ezektől a jelektől felbátorítva kérte a rend prokurátora 1870-ben a pápától a zöld skapuláré elismerését, amit [[IX. Piusz pápa]] április 3-án pápai vizsgálat után megadott.

Navigációs menü