„WikiHow” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Kisbes (vitalap | szerkesztései)
a átkategorizálás
Peti610bot (vitalap | szerkesztései)
a Robot: következő hozzáadása: ar:ويكي هاو következő módosítása: fa:ویکی چگونه
15. sor: 15. sor:


[[en:WikiHow]]
[[en:WikiHow]]
[[ar:ويكي هاو]]
[[es:WikiHow]]
[[es:WikiHow]]
[[fa:ویکی هاو]]
[[fa:ویکی چگونه]]
[[id:WikiHow]]
[[id:WikiHow]]
[[pt:wikiHow]]
[[pt:WikiHow]]
[[simple:wikiHow]]
[[simple:WikiHow]]
[[sv:wikiHow]]
[[sv:WikiHow]]
[[tr:WikiHow]]
[[tr:WikiHow]]

A lap 2008. május 10., 14:20-kori változata

Sablon:Lowercase A wikiHow egy wiki-alapú közösség egy "hogyan csináld"-os (ang.: how-to) útmutatókat tartalmazó adatbázissal. A honlap teljes tartalmára a Creative Commons (by-nc-sa) licenc vonatkozik ; és az oldal a MediaWiki 1.9.3-as verziójának egy módosított változatát használja. Az oldal a már létező eHow weboldal kiegészítéseként kezdődött és manapság több, mint 30.000 "hogyan-csináld" szócikket tart számon. A wikiHow célja, hogy a világ legnagyobb "hogyan-csináld" kézikönyvét hozza létre és segítse a növekedésben. 2007 szeptemberben a wikiHow-nak 7,86 millió egyedi olvasója volt.


Tartalom és szócikkforma

A wikiHow egy wiki, amely (mint a Wikipedia) egy weboldal, amit mindenki szerkeszthet. A wikiHow nyílt forrású szoftverekkel és egy nyílt tartalom licencelő modellen működik, ingyenes használatot és közösségi tulajdont biztosítva.

Minden wikiHow-t látogató készíthet egy új lapot és írhat arról, hogy hogyan kell valamit csinálni. A wikiHow-ra küldött szócikkek egy irányadó formát követnek, ami áll egy összegzésből, lépésekre bontva, hogy hogyan kell véghezvinni a szócikk tárgyát, továbbá a szükséges hozzávalókat, figyelmeztetéseket, ötleteket, kellékeket és néha linkeket a hasonló tárgyú hogyan-csináld szócikkekre. Képek is beilleszthetőek a cikkekhez, hogy illusztráljanak fontos lépéseket, vagy fogalmakat. Amint a lapot elküldték, a többi látogató szerkesztheti, fejlesztheti vagy megváltoztathatja a lapot. Névtelen közreműködők és a wikiHow felhasználói közösség együtt dolgoznak, hogy javítsák az oldalon közölt információk minőségét, megjavítsák, vagy eltávolítsák a helytelen utasításokat és helyreállítsák a vandalizmust.


Külső hivatkozások

wikiHow.com