„Dursley család” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
'''Petunia Dursley''' [[Lily Evans|Harry édesanyjának]] testvére, aki nővérével ellentétben mugli, tehát nem ért a mágiához.
 
Leánykori neve Evans. Mikor Harry szülei meghalnak, abba a házba teszik le a csecsemő Harryt, ahol ő és a férje Vernon laknak, fiukkal Dudleyval. Egy levelet is mellékelnek hozzá, amiből kiderül,hogy a sógora és a tesvére meghalt. Dursleyék magukhoz veszik Harryt, de úgy gondolják, hogy ha sanyargatják a fiút, akkor elnyomják a varázsló hajlamait. Harrynek azt mondják,hogy a szülei autóbalesetben haltak meg. Harry 11 éves korában tudja meg az igzságot származásáról. Akkor Petunia elmondja,hogy a szülei mindig is tesvérét, Lilyt szerették jobban és örültek annak, hogy [[boszorkány]] van a családban (így szól a film szerint), de a 7. részben Piton emlékeiben kiderül, hogy nem Lily a "sárvérű" és vigyázniaPetuniának vigyázni kell rá, mert a szüleik nem szeretik ha varázsol Lily. Petunia az 5. részben kap egy rivallót amivel Dumbledore arra kényszeríti, tartsa a házban Harryt, amit ő meg is tesz.
 
A 7. részben kiderül, hogy gyermekkorában Petunia is szeretett volna boszorkány lenni, ennek érdekében levelet is írt Dumbledore-nak.
Névtelen felhasználó

Navigációs menü