„Szerkesztő:Dunee” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Nincs szerkesztési összefoglaló
Nincs szerkesztési összefoglaló
1. sor: 1. sor:
{{User FV-járőr}}
{{Babel-3|hu|en|fr-3}}
{{Babel-3|hu|en|fr-3}}
{{User hadtudományi}}
{{User hadtudományi}}
{{User FV-járőr}}

[[kép:Bananas.svg|thumb|left|150px|'''Close but no banana''']]
[[kép:Bananas.svg|thumb|left|150px|'''Close but no banana''']]
Most már én is nekikezdek a júzer oldalamnak, olyan gáz, hogy mindig ott piroslik a nevem. A nevemet egyébként úgy ejtik, ahogy írják: '''DUN''' (mint dunsztos üveg) '''E''' (mint egér) '''E''' (mint elefánt). Nem „düni”, nem „dundi”, nem „düne-eee”, hanem „'''dunee'''”. Esetleg „dani”. Na.
Most már én is nekikezdek a júzer oldalamnak, olyan gáz, hogy mindig ott piroslik a nevem. A nevemet egyébként úgy ejtik, ahogy írják: '''DUN''' (mint dunsztos üveg) '''E''' (mint egér) '''E''' (mint elefánt). Nem „düni”, nem „dundi”, nem „düne-eee”, hanem „'''dunee'''”. Esetleg „dani”. Na.

A lap 2008. február 14., 01:44-kori változata

Ez a szerkesztő járőr.
(ellenőrzés)
Bábel szerkesztői információk
hu Ennek a szerkesztőnek magyar az anyanyelve.
en This user is a native speaker of English.
fr-3 Cette personne sait contribuer avec un niveau avancé de français.
Szerkesztők nyelvek szerint
Ez a szerkesztő tagja a Hadtudományi műhelynek
Close but no banana

Most már én is nekikezdek a júzer oldalamnak, olyan gáz, hogy mindig ott piroslik a nevem. A nevemet egyébként úgy ejtik, ahogy írják: DUN (mint dunsztos üveg) E (mint egér) E (mint elefánt). Nem „düni”, nem „dundi”, nem „düne-eee”, hanem „dunee”. Esetleg „dani”. Na.


Magamról majd később írok - áh, mégse, elkezdem most, mert abból a későbből nem lesz semmi.

Köszönet nyenyecnek a szépséges JavaScriptért, ami kijavítja a kalapos ékezeteimet - a billentyűzetkiosztásom US International, a Windowsom is angol és általában írtózom a magyar nyelvű szoftverektől (pedig én is fordítottam egy párat: Airport Inc, Railroad Tycoon II, Civilization: Call to Power 1 és 2, hogy csak azokat említsem, amelyeket be is fejeztem). Amint az látszik, imádom a hosszú mondatokat. Kedvenc böngészőm a Mozilla Firefox, a munkahelyemen Microsoft Office-t, otthon pedig OpenOffice.org-ot használok.

Hat évig az amerikai kormánynak dolgoztam, úgyhogy általában érdekelnek az Amerikával kapcsolatos témák. Öt évig éltem Saint-Maur-des-Fossés-ban, Franciaországban, ezért a franciák amerikaiakról alkotott véleménye is érdekel - több esetben a francia Wikipédiához nyúlok, ha az angol szócikk valamiért nem tetszik.

Egyetemen és főiskolán asztrofizikát, földrajzot, pszichológiát és nemzetközi kapcsolatokat tanultam; elég sok minden érdekel. A Myers-Briggs típusindikátorom INTJ, de ha a tesztet angolul töltöm ki, akkor jó napjaimban lehet ENTJ is. (És íme, végre hivatkozik egy cikk arra a lapra is!)

Az egyik kedvencem hidegháborús repülés és műszaki hírszerzés témája. Jelenleg pont erről fordítok egy könyvet, ezért kikapcsolódásként megírtam a Lockheed U-2, az SR-71 (repülő), az 51-es körzet (Groom Lake), a Skunk Works, a Kelly Johnson, és az F-117 (repülő) szócikkeket. Mivel a témához szorosan kapcsolódika CIA is, ezért ahhoz a laphoz is hozzákezdtem, de se az angol, se a francia wikiben nem találtam kielégítő tartalmat (az utóbbiban ráadásul az 1954-es guatemalai műveletről azt írták, hogy Nicaraguában volt).

A repüléssel és a hidegháborús feszültségekkel kapcsolatosan érdekelnek még a nukleáris fegyverek is, különösen egy atomháború utáni világ képe. Nem véletlenül az egyik kedvenc játékom a Fallout, és ezért írtam meg a kölcsönös elpusztítás, a MAD, illetve az atomháború egyik vélhető résztvevőjének, az amerikai stratégiai légiparancsnokság, a SAC szócikkét is. Jelenleg az egyik kedvenc filmem, a Dr. Strangelove is a témához kapcsolódik és ezért bővítettem ki a kubai rakétaválság szócikkét is.

Jelenlegi terveim között szerepel az atomrakéták wikisítése is (pl. Minuteman vagy SS-20), illetve a repüléshez visszatérve az X-repülők közül legalább a fontosabbak (X-1, X-2, X-15, XB-70) felsorolása. Már készülőben van az F-19 (repülő) szócikke is, mivel a gép makettjéről készült képek engedélyét már sikerült megjegyezni.

Hosszabb távon a KGB-ről is szeretnék majd írni, és ezt a sok hivatkozást valamilyen struktúráltabb formába is önteni bár ahogy magamat ismerem, szerintem inkább amolyan blogosított, ömlesztett formában fogom ezt az oldalt megtartani.. A blog archívumot átköltöztettem egy allapra.

Kategóriák

Kibontható fanézet az aktuális kategóriákról

Fontosabb szerkesztéseim

Ezeket a szócikkeket kezdtem el; írtam meg nagy részben; vagy javítottam fel csonkról szócikkre:

Informatika: .us; Joost; Need For Speed: Carbon; Pocket PC; Sinclair Spectrum


Repülés; repüléstörténelem: 51-es körzet; Az Amerikai Egyesült Államok légiereje; Boeing E-4; Boeing YAL-1; BLU-107 Durandal; Csillagháborús terv; F-117; F-19; Felderítő műhold; Francis Gary Powers; Kelly Johnson; Kubai rakétaválság; Lockheed U-2; MAD; Repüléstan; Strategic Air Command; SR-71 Blackbird; Sigint; Skunk Works; U-2 incidens, 1960; Walter Short


USA egyéb: Acela Express; baseball; Discovery Channel; Lockerbie-i katasztrófa


USA közigazgatás: ANSI; April H. Foley; Az Amerikai Egyesült Államok nagykövetsége Budapesten; Central Intelligence Agency; Colorado címere; Department of Commerce; Federal Bureau of Investigation; Freedom of Information Act; George Herbert Walker III; Nancy Goodman Brinker; Wyoming; Wyoming címere; Zip-kód


USA gazdaság: amerikai dollár; AT&T; Chrysler Corporation; Coca-Cola; Dodge; Dow Jones Ipari Átlag; Fortune 500; New York Stock Exchange; Pan American World Airways; The Coca-Cola Company


Egyéb gazdaság és politika: autarkia; CEFTA; COCOM-lista; Délkelet Európai Stabilitási Paktum; embargó; EURion csillagkép; Glasznoszty; Wassenaar Egyezmény


Egyéb: border collie; Fédération Cynologique Internationale; Macuura Koicsiro; OpenCola; Saint-Maur-des-Fossés; semtex; triszkaidekafóbia

Egyéb

Work In Progress