„Vita:Farkasházy Tivadar” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a
nincs szerkesztési összefoglaló
a
 
Bin +1. Ráadásul ma élő embernél valahogy hülyén is néz ki, kb. mintha cz-vel írnánk a Ferencet. Szokatlan. Történelmi kontextusban még elmegy. – [[User:Alensha|miskolci gróf Miskolczy Alensha őfőméltósága]] [[Kép:Ankh.svg|8px]] [[User vita:Alensha|<sup>üzi</sup>]] [[Miskolc|<sup>m</sup>]] 2008. január 12., 15:58 (CET)
 
#Az 1947. évi IV. törvényt az ország idegen megszállása idején hozták, így már önmagában is vitaható lenne, még akkor is ha hivatalosan nem helyezték hatályon kívül. Ennek ellenére egy lex imperfecta, azaz olyan törvény melyhez vélhetően jogalkotási hiba folytán elfelejtettek joghatást fűzni. Olyan régi törvényeket is elfelejtettek hatályon kívül helyzeni, mint például a 19. század vági szbaályozásokat a vallásilag vegyes házasságokból született gyermekek vallásáról vagy például az elkeresztelésről. Ezek hatályon kívül helyezése folymatban van. Sztálin még mindig Budapest díszpolgára stb.
#Ismétlem, hogy Farkasházy születésekor a törvény még meg sem született, tehát Farkasházi Farkasházy Tivadar az illető hivatalos születési neve.
#Feudális sallangnak tekinteni jogodban áll, de ez POV, s mások pedig, akiket megfosztottak a nevüktől alapvető emberi jogaik megsértésének tekinthetik.
#Ugróczky Mária a Belügymnisztérium korábbi osztályvezetője szerint a nemesi előnév ma is bejegyezhető, de nem mint nemesi cím, hanem mind kettős családnév első tagja.
#Farkasházy alkalomszerűen használja nemesi előnevét, még ha ironikusan is, ebből kifolyólag is érdemes megemlíteni.
– [[User:Koppany|Koppany]] <sup>[[User vita:Koppany|vita]]</sup> 2008. január 13., 12:34 (CET)
1 222

szerkesztés

Navigációs menü