„Trenitalia” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
linkek jav.
a
(linkek jav.)
 
==Felépítése==
A '''TrenitáliaTrenitalia''' magában foglalja, az FS személyszállítási divízióját, az áruszállítás és a gördülőállomány fenntartását. Az áruszállítás következő évtől egy új részvénytársaság része lesz, a Cargo SI-é. A Trenitália vezérigazgatója szolid alapokat szeretne létrehozni, mielőtt a személyszállítást kitennék a magán üzemeltetők kemény versenyének.
 
[[2003]]-ra az összes regionális és helyi személyszállítási szolgáltatás versenyhelyzetnek lesz kitéve. Ezért biztosítanunk kell, folytatta a vezérigazgató, hogy az üzemeltetésükre kiírásra kerülő tenderfelhívás idejére, versenyképesek legyenek. Tekintettel arra hogy a [[nagysebességű vasút|nagysebességű]] vonalak száma igen korlátozott, a nagysebességű személyszállítás üzemeltetésének magánosítására legfeljebb [[2006]] után kerülhet sor.
 
A TrenitáliTrenitália legfontosabb célja, hogy [[2003]]-ra ne legyenek veszteségeik, és ezért három kulcsfontosságú területen kívánnak előrehaladást elérni:
* a szolgáltatás színvonalának emelése,
* minden évben 5%-kal növeljék a bevételeiket, ami természetesen függ a kormányok vonatjegy ár politikájától,
A regionális járműállományt is felújítják, 90 db emeletes légkondicionált TAF villamos motorvonattal. E járműveket az [[Adtranz]] és a [[Firema]] szállítja. A vonatok első példányai [[1998]]-ban a Roma Fiumicino repülőtéri forgalomban mutatkoztak be. Az összes regionális és helyi járat vonatait egy új típusú anti-graffitti film bevonattal látják el, [[2001]] márciusáig. Ez a filmbevonat lehetővé teszi a graffittik gyors és könnyű eltávolítását. A távolsági vonatokat [[2002]]-ig vonják be a már említett filmmel. A teljes vonat állomány bevonása mintegy 22 millió dollárba kerül, de az FS vezetői szerint fontos, hogy egy tiszta arculatot mutasson a vasút, ezzel is bizonyítva a pozitív változásokat a vasúti szolgáltatások terén.
 
A '''Trenitalia''' következő fontos lépése, az építés alatt lévő nagysebességű vonalra új nagysebességű vonatok rendelése. A vonatok úgy készülnek, hogy egész Európában üzemelhessenek, különösen Dél-Európában. Terveik szerint, 2001 közepén rendelhetik meg a vonatokat, mely lehet hogy három feszültségű lesz. A sorozat számát még nem határozták meg.
 
Az áruszállítási divízió 2001-ben a Svájci Szövetségi Vasutakkal Cargo Sl néven részvénytársaságot hoz létre.
==Források==
* {{cite web | url= http://www.vasutgepeszet.hu | title= Vasútgépészet | accessdate= 2007-12-15 | date= 2007-12 }}
 
==Lásd még==
*[[Ferrovie dello Stato]]
 
==Külső hivatkozások==
*[http://www.trenitalia.com/en/index.html Trenitalia]
*[http://www.italianrail.com/ ItalianVasúti Railwayinformációk Informationangolul]
*[http://www.viaggiatreno.it/viaggiatreno/vt.html Real-timeAktuális train tracking - Trenitaliavonatinformáció]
 
[[Kategória:Olaszország vasúti közlekedése]]
614

szerkesztés

Navigációs menü