„Szerkesztővita:Da7777” változatai közötti eltérés

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Diaby 16 évvel ezelőtt a(z) Vitalapok témában
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
91. sor: 91. sor:
Kérdezted, kell-e jelezni, ha ide írtál. A wikipédisták két táborra oszlanak: az első csoport, ha üzenetet kap, a saját vitáján válaszolja meg, hogy áttekinthetőbb legyen, a második (pl. én) minden üzenet esetén visszajelez az üzenő vitalapjára.
Kérdezted, kell-e jelezni, ha ide írtál. A wikipédisták két táborra oszlanak: az első csoport, ha üzenetet kap, a saját vitáján válaszolja meg, hogy áttekinthetőbb legyen, a második (pl. én) minden üzenet esetén visszajelez az üzenő vitalapjára.


Hogy te melyiket választod, rád bízom. Ha egyikre írtál, nem kell a másikra is. Nyugodtan írj ide, hisz ez a lap rajta van a figyelőlistámon (a lapfigyelés füllel vehetsz fel ide egy lapot vitástul, s [[Speciális:Figyelőlistám|itt]] nézheted meg. Ilyenkor, ha valaki változtat egy lapon, az egyből megjelenik a listán.
Hogy te melyiket választod, rád bízom. Ha egyikre írtál, nem kell a másikra is. Nyugodtan írj ide, hisz ez a lap rajta van a figyelőlistámon (a lapfigyelés füllel vehetsz fel ide egy lapot vitástul, s [[Speciális:Figyelőlistám|itt]] nézheted meg. Ilyenkor, ha valaki változtat egy lapon, az egyből megjelenik a listán).


Örülök, hogy tanulsz, további jó szórakozást.
Örülök, hogy tanulsz, további jó szórakozást.

A lap 2007. december 3., 22:24-kori változata

Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves Da7777!

Üdvözlünk!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. Ha bármi kérdésed lenne, akkor a kocsmafalon érdeklődhetsz. A Wikipédiában folyó társalgások jobb megértéséhez a Wikifogalmak és rövidítések (szó)jegyzékében találsz segítséget.

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!

Egy segítőtársat, mentort keresel? Akkor Kattints ide! Ez megnyitja szerkesztésre a „felhasználói lapodat” és a megnyíló szerkesztőablak fölött elolvashatod, hogy mit kell tenned.

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon (például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! Samat üzenetrögzítő 2007. december 2., 12:35 (CET)Válasz

Jól csinálod!

Minden kezdet nehéz, ne keseredj el! Megjelentél a segítséget keresők oldalán, egy mentor hamarosan jelentkezni fog, hogy kérdéseidre válaszoljon. :-) Ha egy cikket idegen nyelvről fordítasz, a még idegen nyelvű részeket tedd kommentbe, hogy ne látszódjanak a cikkben és jelezd a lapon a {{leford}} sablonnal, hogy fordítás alatt áll. További tudnivalók vannak összegyűjtve pl. a Wikipédia:Lefordítandó oldalon. Ha egy cikken hosszabb ideig dolgozol mielőtt elkészül, célszerű saját névtérben dolgozni (így a készülő cikk nem lesz a Wikipédia cikkei között). Ez azt jelenti, hogy nyitsz egy új lapot a User:Da7777/cikkcím néven. Itt addig dolgozhatsz rajta nyugodtan, amíg szeretnél (amíg kész nincs), nem fog senki piszkálni. További jó szerkesztést kívánok! Samat üzenetrögzítő 2007. december 2., 13:04 (CET)Válasz

Amíg a mentor megérkezik, még egy-két tipp! Remélem nem bánod :) Amikor egy szerkesztés közben változik a szöveg, amit szerkesztesz, a szoftver ezt jelzi szerkesztési ütközés címen. Ilyenkor össze lehet fésülni a két változatot, de azért ez bosszantó. A szerkesztési ütközések elkerülésének egyik módja, hogy mindig az adott szakasz szakaszcíme melletti szerkesztés linkre kattintva szerkesztesz. Ha hosszabb ideig szerkesztesz egy cikket folyamatosan és azt szeretnéd, hogy addig más ne szerkessze, akkor tedd ki a lap tetejére a {{tataroz}} sablont (Ez csak addig legyen kint, amíg folyamatosan szerkeszted, lehetőleg csak rövid ideig, de 1-2 napnál semmiképpen ne tovább). Új cikkek esetén inkább a saját névteres szerkesztést javasolom. Samat üzenetrögzítő 2007. december 2., 13:16 (CET)Válasz

Az a szokás, hogy ha egy vitalapra valamilyen üzenetet írunk, akkor azt mindig alá is írjuk. A laptörténetből ugyan minden egyes szóról ki lehetne deríteni, hogy ki írta, de ez így udvariasabb. Ha az üzeneted végén rákattintasz a tizedik képecskére a szerkesztőablak fölött:


akkor az beilleszt a szövegbe négy hullámvonalat. A négy hullámvonal a lap mentése után a te aláírásoddá lesz, dátummal együtt.
A négy hullámvonalat a szerkesztési ablak alatt is megtalálod, vagy kézzel is beírhatod: ~~~~. Samat üzenetrögzítő 2007. december 2., 14:04 (CET)Válasz

Látom pótoltad :)) Kiegészítés: a szócikkekben nem írunk alá, mindenhol máshol igen.

A gyakran használt elemeket (mint pl. az üdvözlésed vagy az aláírásra figyelmeztető szöveg fent) sablonok tárolják. Ezeket a Kategória:Sablonok között megtalálod (bár elég nehéz így konkrétan megtalálni valamit, ha keresel). Samat üzenetrögzítő 2007. december 2., 14:09 (CET)Válasz

Mentor

Szia! Láttam, mentort keresel. Szívesen segítek neked az első lépéseidnél, ha neked is jó, elvállalom a mentorálásodat! Bármit szeretnél kérdezni, megírhatod a vitalapomra, vagy ide is.

Sok sikert és örömöt a szerkesztéshez!

Üdv: Diabytalk to me 2007. december 2., 14:21 (CET)Válasz



Szia! Mindjárt nekiesek az autósablonnak, csak arra kérlek: írd le, milyen új dolgokat szeretnél beleépíteni, és milyen sorrendben.

Lenne egy tanácsom. Menj ide. Itt találsz egy mezőt "Az aláírásokban használni kívánt névformád" névvel. Az utána következő szövegdobozban most valami ilyesmi áll:

[[User:Da7777|Da7777]]

Ha ezután teszel egy szóközt, és beírod a következőt:

[[User vita:Da7777|vitám]]

(vitám helyett bármi, neked tetsző szöveget beírhatsz), akkor a vitalapodra is lesz egy link, amikor négy hullámvonallal aláírsz valamit.

Diabytalk to me 2007. december 2., 14:33 (CET)Válasz

Autó infobox

Viszonylag bonyolult technikai megoldás, sajnos csak élőszóban tudnám elmagyarázni, így nagyon szívesen megcsinálom.

Egy tanács: Ha írsz egy vitalapra, mindig legyen egy üres sor a legutóbbi üzenet és a te új üzeneted között, hogy ne folyjon össze az egész.

Ami az aláírást illeti, a beállításaid oldal alján van egy "mentés" gomb, azt nyomd meg, miután bemásoltad.

Diabytalk to me 2007. december 2., 14:50 (CET)Válasz

Alakul a dolog, de még nem teljesen tökéletes. Kérdés: be van-e kapcsolva beállításaidnál az "Aláírás automatikus hivatkozás nélkül" kapcsoló? Ha nincs, kapcsold be, és mentsd el úgy! Diabytalk to me 2007. december 2., 15:00 (CET)Válasz

Az autó infoboxot én csináltam. Ha valami kérdés, kérés van vele kapcsolatban, csak szóljatok! – Opa  vitalap 2007. december 2., 15:06 (CET)Válasz

Jó a box! Diaby vitalapjára leirtam miket gondolnék még bele – Da7777 vitám 2007. december 2., 15:08 (CET)Válasz

Akkor ezt a feladatot átadom Opának, ő jobban ért hozzá. Diabytalk to me 2007. december 2., 15:09 (CET)Válasz

Betettem a gyártás helyét, a tank méretét valamint csináltam egy kapcsolódó modellek részt. A motorhoz meg zárójelben oda lehet írni, hogy orr, vagy farmotoros-e. Mindjárt megcsinálom a sablon XML-leírását, hogy sablonmesterrel is lehessen használni. – Opa  vitalap 2007. december 2., 15:34 (CET)Válasz


Köszönöm szépen a többiek nevében is! – Da7777 vitám 2007. december 2., 15:42 (CET)Válasz

Vitalapok

Szia! Láttam, hogy egy-két rövidebb hozzászólásodat kitörölted a vitalapról. Bár most tényleg nem lényeges dolgokról volt szó, kérlek, máskor ne tegyél ilyet mert öhm... "a vitalap a wikipédisták élő emlékezete", vagy hogyismondják :)

Üdv: Diabytalk to me 2007. december 3., 21:10 (CET)Válasz

Szia! Igazából igazad van :D Köszönöm szépen, éshogy fogalalkoztok is velem/velünk. A hozzászólásom egy köszönöm volt ha jól tudom, meg csúnyán volt tagolva, szeretném átláthatóvá tenni :)
Ha már irtál, véletlen nemtudod mi az in3(inchköb) váltószáma? mert a motorok ürtartalma ebben van megadva, és ugyebár mi ezt nem használjuk/értjük, le kéne forditani. Vagy egy iylen a cikk vitalapjára irjak? Üdv! (és köszönöm az újabb felhivásod, tanulok foylamatosan) – Da7777 vitám 2007. december 3., 21:16 (CET)Válasz

Az a helyzet, hogy nem értek az autókhoz és általában a műszaki dolgokhoz (kivéve a számítógépet egy kicsit), így sajnos nem tudom megmondani a váltószámot. Ez itt a kocsmafal – bármelyik szeciójába írhatsz, szerintem itt érdemes felvetni a dolgot.

Kérdezted, kell-e jelezni, ha ide írtál. A wikipédisták két táborra oszlanak: az első csoport, ha üzenetet kap, a saját vitáján válaszolja meg, hogy áttekinthetőbb legyen, a második (pl. én) minden üzenet esetén visszajelez az üzenő vitalapjára.

Hogy te melyiket választod, rád bízom. Ha egyikre írtál, nem kell a másikra is. Nyugodtan írj ide, hisz ez a lap rajta van a figyelőlistámon (a lapfigyelés füllel vehetsz fel ide egy lapot vitástul, s itt nézheted meg. Ilyenkor, ha valaki változtat egy lapon, az egyből megjelenik a listán).

Örülök, hogy tanulsz, további jó szórakozást.

U.i.: Ha nem írok egyből, valószínűleg nem vagyok a gépnél.

Diabytalk to me 2007. december 3., 22:23 (CET)Válasz