„Wikipédia:Szerkesztők szankcionálása” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a
(felhasználó kitiltását vagy más módon szankcionálását)
 
==Az eljárás menete==
# '''Mielőtt egy új [[#Jelenleg folyamatban lévő szavazások kitiltásról| kitiltási javaslatot viszel fel ezen a lapon]], keress egy közvetítőt.''' Egy tapasztaltabb szerkesztő, aki a szóban forgó vitában nem vett részt esetleg segíteni tud a konfliktus feloldásában. Új javaslatot csak akkor lehet ide felvinni, miután már nyilvánvalóvá vált, hogy sem a felhasználóval való higgadt megbeszélés, sem a közvetítési kísérlet nem segített.
# '''Használd az [[#A kitiltási javaslat struktúrája|alább látható]] sablont'''. Írd le benne röviden és tényszerűen, miért kell szerinted a felhasználót kitiltani, illetve tüntesd fel benne azokat a linkeket (lehetőleg „[[Wikipédia:Hogyan készíts difflinket|difflinkeket]]”), amik bizonyítják a felhasználó szerinted elfogadhatatlan viselkedését, illetve a vele való, ezzel kapcsolatos megbeszélési valamint közvetítési kísérlet tényét. A kitiltásra jelölt felhasználót neked, vagy valaki másnak értesítenie kell vitalapján, és amennyiben lehetséges e-mailben a kitiltási javaslatról.
# A javaslatot '''48 órán belül legalább három felhasználónak''', akik ugyanazon a vitán belül megpróbáltak beszélni a kitiltásra javasolt szerkesztővel, jogosnak és formailag rendben lévőnek kell nyilvánítania. Ezek egyike lehet maga a kiíró is. Mindhárom felhasználónak a 8. pont alapján szavazóképesnek kell lennie. Amennyiben ezek nem teljesülnek, a javaslatot eltávolítjuk innen. A javaslat elfogadhatónak nyilvánítása, még ''nem'' jelenti magával a kitiltással való egyetértést.

Navigációs menü