„Car and Driver” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
nincs szerkesztési összefoglaló
("Építés alatt" sablon le)
A '''''Car and Driver''''' egy [[Egyesült Államok|amerikai]] autós magazin. 1,31 millió példányban<ref>[http://www.magazine.org/circulation/circulation_trends_and_magazine_handbook/22175.cfm Az újság példányszáma]</ref> jelenik meg. Kiadója a [[Franciák|francia]] tulajdonban lévő Hachette Filipacchi Magazines. A székhelye eredetileg [[New York City|New Yorkban]] volt, de az 1970-es évek végén átköltöztek a [[Michigan]] állambeli Ann Arborba.
 
A magazint Sports Cars Illustrated néven alapították 1955-ben. Eleinte kicsi, sportos importautókra fókuszált. 1961-ben Karl Ludvigsen átnevezte a lapot mai nevére, hogy jelezze az új, általánosabb irányvonalat. A lap 2005-ben volt ötvenéves. A jelenlegi főszerkesztő az amerikai-magyar Csaba Csere. A szerkesztőség tagja többek között Patrick Bedard, aki 1983/1984-ben versenyzett az [[Indianapolis 500]]-on.
Az „Év autója” választás helyett az újság rendszeresen „A tíz legjobb autó”-t nevezi meg.
 
A lap egyértelműen autópárti. Újabban Patrick Bedard cikkeinek nagy része foglalkozik a [[globális felmelegedés|klímaválság]] nemlétével, illetve azt állítja, hogy nincs köze az autókhoz. Szerencsére ez az elkötelezettség nem érződik az autóteszteken. Például a szerkesztők kritikusan fogalmaznak a terepjárókkal kapcsolatban, szerintük a minibuszok és az egyszerű összkerékhajtású[[összkerékhajtás]]ú kombik mindig jobb, vezethetőbb autót jelentenek.
 
A lap elsőként kritizálta erőteljesen az amerikai gyártókat, de mindig gyors elismerésben részesítette a pozitívnak ítélt próbálkozásokat, például a Ford Focus-tFocust.
 
Rendkívül szigorú műszeres tesztnek vetik alá a járműveket. Az 1999-es SVT Mustang Cobráról és a 2001-es [[Mazda]] Miatáról (Európában MX-5) egyaránt bebizonyították, hogy a gyárilag megadott teljesítménynél kevesebbet produkálnak. A gyártók bocsánatot kértek, visszavásárlásokra is sor került.

Navigációs menü