„Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2021-10-16” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
 
::+Adalék:: [https://dspace.kmf.uz.ua/jspui/bitstream/123456789/528/1/SZNI_Hogy_akozseg.pdf Itt],-a munkatársak között,-ny. tanár-ként szerepel. Lehet, hogy egy 'játékos' tanár, nyugdíjas volt az illető. Meglepő, hogy a játékban szerzett rendfokozatot kiírják az emléktáblára. - - [[Szerkesztő:Globetrotter19|Globetrotter19]] <sup>[[Szerkesztővita:Globetrotter19|vita]]</sup> 2021. október 16., 20:28 (CEST)
:::Én a játszást iróniaként írtam - mivel én semmilyen hasonló egyesületet testközelből nem ismerek, csak bulvártémaként, csak azért mertem így fogalmazni. Ők nyilván komolyan gondolják. Az általad közreadott kopjafa-fénykép nem árul el semmit "a dolgok környülállásáról" - számomra nem konzervatív kivitelezésű emlékmű, ezért én így merészkedtem... (Bizonyára fejfa, hiszen évszámokat látok rajta... Akkor az már magánügy!) - [[Fájl:Adventuress Under Sail.jpg|16px]] [[Szerkesztő:Vitorla|vitorla]]<sup>[[Szerkesztővita:Vitorla|vita]]</sup> 2021. október 17., 11:07 (CEST)
::::Köszönöm a válaszokat! A helyiek úgy tünik komolyan gondolják a hagyományőrző 'egyesületesdit', a 12 ezres település weboldala szerint van: Bede Molnár Mihály Hagyományőrző Csapat, Vadász u. 1.; Földváry Károly Hagyományőrző Csapat, Vadász u. 1.; Kossuth Lajos Hagyományőrző Csapat, Víztorony u. 4.; Nagykáta Honvédtüzér Hagyományőrző Alapítvány. A kopjafa egyébként a főtéren van. Szerintem az önkormányzat állíttatta...közpénzből. Azért is lepődtem meg, hogy 'hagyományőrző rangot' írtak, de azt nem, hogy tanár volt. A körülmények/környezet olyan, hogy "...Avattak még kopjafát ... az ÁFÉSZ sok évtizedes segítő együttműködése köszönetéül.." (Nagykátai Híradó II. évfolyam 6. szám). Szóval egy [[:File:ÁFÉSZ Kopjafa, 2021 Nagykáta.jpg|ÁFÉSZ Kopjafa]]! van mellette. ÁFÉSZ fejfa. Valóban ''nem konzervatív''... inkább fura. - - [[Szerkesztő:Globetrotter19|Globetrotter19]] <sup>[[Szerkesztővita:Globetrotter19|vita]]</sup> 2021. október 17., 15:56 (CEST)

Navigációs menü