„HŽ 1142 sorozat” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
korr
a (Új oldal, tartalma: „A Horvát Vasút ( Hz ) univerzális villamosmozdonya. Az első tirisztoros motorvezérlésű villamosmozdonysorozat amit Horvátországba...”)
 
(korr)
A [[Hrvatske željeznice|Horvát Vasút]] ( HzHZ ) univerzális [[villamosmozdony]]a. Az első tirisztoros motorvezérlésűszabályzású villamosmozdonysorozatvillamosmozdony-sorozat, amit [[Horvátország]]ban - az akkori [[Jugoszlávia|Jugoszláviában]] - fejlesztettek, és gyártottak. A mozdony terveit a [[HzHZ 1141]]-es (korábbi [[JZ 441]] ) sorozatra alapozták, de a kor technikai követelményeinek megfelelően, sokkal erősebb, és modernebb mozdonytípust szerkesztettek.
 
==Története==
Az [[1980]]-as évek elején a - jugoszláv vasút ( [[JZ]] ) -belgrádi [[ŽTP Zágráb]]igazgatósága a [[JZ 441-.7]]-es sorozatnál ( most [[HzHZ 1141]]-es sorozat ) korszerűbb mozdonyt keresett, amely abban az időben a legmodernebb mozdonya volt a vasútnak. A [[Končar]] gyár együtt működve a [[Janko Gredelj]] gyárral, megalkotta,megtervezte és leszállította a ŽTP ZágrábJZ számára a prototípust [[1981]]-ben. Néhány év tesztelés után a vasút további 15 mozdonyt rendelt a gyártól, amelyek [[1984]] és [[1989]] között készültek el. A '''HzHZ 1142''-es ( Jž 442 ) sorozatú mozdony 2400 kW-os dinamikus fékkelvillamosfékkel, automataautomatikus megállítórendszerrel, és rádióval voltvan felszerelve.
 
Az 1980-as évek végén a [[ŽTO Szarajevószarajevó]]i igazgatóság ( most [[Bosznia-Hercegovinai Vasutak ]]) nagy érdeklődést mutatott a típus iránt. 5 mozdonyt kívánt beszerezni, azonban ezt a háború megakadályozta.
 
Szóba került [[Európa|Európán]] kívüli vasúttársaságok ( [[Irán]], [[Kína]] ) vásárlása is a típusból, azonban ez sem valósult meg.
 
==A HZ 1142 Magyarországon==
A HzHZ a horvát államadóság ellenértékeként a Magyar Államnak-nakÁllamvasutaknak 5 db. villmaosmozdonytvillamosmozdonyt adott át, hogy a [[MÁV]] a saját vonalain üzemeltesse. A mozdonyok erre az időszakra [[DombovárDombóvár]]ra lettek államosítva, a Budapest - Pécs és Dombóvár - Nagykanizsa vonalon közlekedtek.
 
[[Kategória:Horvát villamos mozdonyok]]

Navigációs menü