„Szerkesztő:Pharmattila/próbalap” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a
:- Végül ha még mindig nem vagyok álmos, akkor besegítek az olajos témába.
 
Az utóbbiról. Tegyük azt, hogy olajban AshiakiAssaiki a főnök és ha segítségre van szüksége szól és én szállítom a keze alá a cikkeket. De ne javítsunk egyszerre mindent. Talán a Magyar Gyógyszerkönyvben hivatalos olajokkal kellene kezdeni, mert azoknak van valós hatása de .....felőlem kezdhetünk a zalai olajmezőn is.
Amennyiben valamelyik olaj farmakológiájáról létezik tudományosan megalapozott vizsgálat azt én hivatalból garantáltan megtalálom. Sajnos a legtöbb állítás csak tudománytalan kitaláció.
[[Szerkesztő:Pharmattila|Pharmattila]] <sup>[[Szerkesztővita:Pharmattila|vita]]</sup> 2021. június 18., 00:14 (CEST)
::: Hm,.. azért érdekes könyveid vannak. Csak nem készültél valamire? {{vigyor}} [[Szerkesztő:Pharmattila|Pharmattila]] <sup>[[Szerkesztővita:Pharmattila|vita]]</sup> 2021. június 18., 00:56 (CEST)
 
Ez lehet, hogy azért zavar téged, mert a cikk a hatás felől közelíti a témát, tehát úgymond „visszafelé” halad? Lehetne valamiféle összehasonlítás (sokféle szempontból) abban a cikkben (például a „közlekedés” témában meg lehet említeni a biciklit, a hajót meg a gyorsvonatot is, és össze lehet hasonlítani őket, hogy miben különböznek). Például amit említesz: merrefelé, milyen éghajlaton teremnek azok a gombák, stb. Eddig főleg az adatforrások hiányát említetted. Ezt lehetne konkretizálni, hogy milyen állításokhoz kellene forrás? Az alapján lehetne keresni hozzá.
 
A sokféle könyv onnan indul ki nálam, hogy „gyűjtögető” típus vagyok. Főleg az interneten nagyon könnyű egy-egy könyvet elektronikus formában „beszerezni”. Sok minden érdekel, de azért nem minden, illetve valahol meg kell húznom a határt. Már annyi könyvem van, hogy az átnézésükkel régóta bajban vagyok. De cím alapján esetleg meg tudom találni. Nagy témakörök szerint külön mappákban tárolom őket. A papír alapú könyvekkel rosszabb a helyzet, mivel azokat hiába helyeztem el külön polcokra (ez csak részben igaz, mivel hegyekben állnak a padlón a könyvek, ami eddig még csak 1x borult le), nagyjából témakörök szerint, de nehezen találom meg azt a konkrét könyvet, amire pedig emlékszem, hogy megvan, és „valahova ide tettem”.
 
Az elektronikus könyvekkel nem sokkal jobb a helyzet, mert azokba egyenként bele kell néznem, hogy mi van bennük, milyen a szöveg stílusa, a megjelenése, mennyire részletes, lehet-e keresni benne, stb. [[User:Misibacsi|misibacsi]]*<sup>[[User_vita:Misibacsi|üzenet]]</sup> 2021. június 18., 06:48 (CEST)
----
 

Navigációs menü