„Charles Conrad” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
A diplomaszerzést követően Pete Conrad az Egyesült Államok Haditengerészetéhez lépett be szolgálatra, hogy az ösztöndíj fejében járó kötelességét teljesítse. Hamar megszerezte a repülőgéphordozós pilóta jogosítást, és különböző repülőgép hordozókon teljesített szolgálatot. Hívójele Squarewawe volt. Később továbbképezte magát és repülőoktató, majd berepülőpilóta lett a Patuxent River Haditengerészeti Bázison.
 
A berepülőpilóta beosztás lett az űrhajóssá válás előszobája. A [[NASA]] első emberes űrprogramja, a [[Mercury-program]] számára a pilóták (köztük főként a berepülőpilóták) közül keresték a megfelelő jelölteket 1959-ben. Ehhez egy félreeső [[Új-Mexikó|új-mexikó]]i klinikára hívták a jelölteket, és egy hihetetlenül részletes vizsgálatnak vetették alá őket. Conrad azonban nehezen tűrte a túlzottan részletes vizsgálatokat (a NASA 100%-osan tökéletes egészségi és mentális állapotban levő „emberpéldányokat” keresett és durva „nyúzópróbának” vetette alá a 69 jelöltet, hogy a legjobbakat emelhesse át a saját programjába). Lázadása abban merült ki, hogy egy alkalommal a leadandó székletmintát egy szalaggal átkötött ajándékcsomagként adta le a laborban, majd a pszichológiai vizsgálatokon a [[Rorschach-teszt]]en az elé tett alaktalan foltot egy nemi közösülésként azonosított frivol részletekkel színezte az interpretálást, végül amikor a következő pacát tették elé, hosszas tanulmányozás után csak annyit mondott, ''„…ugyanaz fejjel lefelé…”''. Conradnak elege lett a – számára – értelmetlen tortúrából, ám ezzel kizárta magát abból, hogy az [[Mercury Seven|Eredeti Hetek]] közé kerüljön, mivel a pszichológusok a kis magánszámra válaszul a kartonjára rávezették: ''„hosszú időtartamú repülésre alkalmatlan”''.
 
A sikertelen űrhajós-felvételi után Conrad visszatért a haditengerészethez és a [[berepülés]]ekhez. Három év telt el így, amikor a NASA újra űrhajós-válogatási felhívást tett közzé, és a vonakodó pilótát [[Alan Shepard]] – régi pilótaismerőse a haditengerészettől – rábeszélte, hogy újra jelentkezzen. A tapasztalatok alapján egyszerűsített követelményrendszer alapján lefolytatott válogatás után Conrad bekerült az [[Új Kilencek]] közé, és megkezdhette űrhajós kiképzését.

Navigációs menü