„Omega (együttes)” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
3 351 bájt hozzáadva ,  6 hónappal ezelőtt
* 2015-ben a Budapest Parkban tartott Beat-misén külön blokkban játszott Somló Tamás, Laux József, Kovacsics András és Varsányi István, Laux a [[Pancho Aréna|Pancho Arénában]] is játszott. Somló Tamás és Laux József ezen a koncerten, illetve koncerteken játszott utoljára az Omegával.
* 2017-ben az [[Papp László Budapest Sportaréna|Aréna]]- koncerten a ''Ballada a fegyverkovács fiáról'' című dalban Kovacsics András basszusgitározott Szöllösy Kati mellett.
 
=== Vendégművészek ===
*[[Koncz Zsuzsa]] – 1963-ban énekelt az együttessel, többek között a [[Nemzeti Sportcsarnok]]ban rendezett fesztiválon. 1967-ben az ''[[Ezek a fiatalok]]'' filmben az ''Ez az a ház'' című dalban az Omega kísérte.
*[[Zalatnay Sarolta]] – az 1967-es Táncdalfesztiválon az Omega kíséretével énekelte a ''Nem várok holnapig'' című dalt, amely fődíjat nyert, Presser Gábort pedig a dal hangszereléséért díjazták. 1977-ben a Kisstadionban a ''Párbeszéd'' című dalban énekelt.
*[[Szűcs Antal Gábor]] – 1976-ban a Kisstadionban a ''Late Night Show''-ban (Éjféli koncert angol változatában) gitározott.
*[[Karácsony János]] – 1977-ben a Kisstadionban az ''Éjféli koncert''ben gitározott. Az 1980-as turnén a ráadásban az LGT tagjaként ő is játszott a ''Gyöngyhajú lány''ban.
*[[Debreczeni Csaba]] – Debreczeni Ferenc bátyja, 1978-ban és 1979-ben a Kisstadionban közös dobszólót adtak elő. 1994-ben a Népstadionban ütőhangszereken játszott.
*[[Póka Egon]] – 1979-ben a [[Budai Ifjúsági Park]]ban és a Kisstadionban, amikor a [[Hobo Blues Band]] volt az Omega előzenekara, közreműködött a ''Csillagok útján''ban. 1999-ben a Népstadionban basszusgitáron játszott a koncert vendégblokkjában.
*[[Kőrös József]], [[Szénich János]] – 1979-ben a [[Budai Ifjúsági Park]]ban és a Kisstadionban a [[Hobo Blues Band]] tagjaiként gitároztak a ''Csillagok útján''ban.
*[[Klaus Meine]] – a Scorpions énekese, 1994-ben a Népstadionban énekelte a ''Wind of Change''-et és közreműködött a ''Fekete pillangó''ban.
*[[Rudolf Schenker]] – a Scorpions ritmusgitárosa, 1994-ben a Népstadionban a ''Wind of Change''-ben és a ''Csillagok útján''ban gitározott. (A vendégszereplést 2009-ben Kassán és a SYMA-csarnokban, 2014-ben a Hősök terén viszonozta Kóbor és Molnár.)
*[[Frank Schöbel]] – német énekes, a Gyöngyhajú lány általa előadott feldolgozását, a ''Schreib es mir in der Sand''ot néhány németországi koncerteken közösen elénekelte az Omegával.
*[[Józef Skrzek]] – az [[SBB]] billentyűse, 2017-ben közreműködött Piotrków Trybunalskiban és az Arénában, valamint a ''Volt egyszer egy Vadkelet''en ''Dziwny Jest Ten Swiat'' című [[Ceslaw Niemen]]-dalban.
*[[Petr Janda]] – az [[Olympic]] énekese, gitárosa, 2017-ben a Volt egyszer egy Vadkeleten és az Arénában a ''Jasna Zpráva'' című dalban közreműködött.
*[[Dieter Birr|Dieter „Maschine” Birr]] – az egykori Puhdys énekese, 2016-ban a Neubeginner című szólólemezén a ''Der grosse Magnet'' című dalt Kóbor Jánossal közösen énekelte, amit az Omega landsbergi koncertjén közösen is előadtak, valamint az ő közreműködésével felkerült a ''Volt egyszer egy Vadkelet''re, valamint 2017-ben az Arénában is eljátszották.
*[[Uwe Hassbecker]] – német gitáros, a Der grosse Magnet című dalban közreműködött a ''Volt egyszer egy Vadkelet''en, valamint 2017-ben az Arénában és annak bejátszókoncertjein. Ezeken a koncerteken a ''Gyöngyhajú lány''ban is játszott.
*[[Lady Colors]] – szlovák lánytrió, 2017-ben Kassán és az Arénában vokáloztak a ''Jasna Zpráva''ban, továbbá az általuk feldolgozott ''Gyöngyhajú lány''ban énekeltek egy versszakot szlovákul.
 
== Díjak, kitüntetések ==

Navigációs menü