„Vita:Kamala Harris” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
1 324 bájt hozzáadva ,  2 hónappal ezelőtt
(→‎Fordítás: Válasz)
Címkék: válasz forrás
 
{{ping|Misibacsi}} Afroamerikai nem a származási ország miatt lesz valaki, hanem a [[negrid]] [[nagyrassz]]hoz való tartozása miatt. – [[Szerkesztő:Burumbátor|<font color="#008000" >'''Burumbátor'''</font>]] <sup>[[Szerkesztővita:Burumbátor|<font color="#8B4513" >''Súgd ide!''</font>]]</sup> 2021. január 22., 17:00 (CET)
 
:OK, kösz, de ezt hogyan állapítják meg egzaktul, gondolom csak DNS-vizsgálattal. Tudom, hogy kicsit provokatív kérdés volt, de az amerikaiak szeretnek mindent túlzásba vinni, és ez is ilyen. Szerintem az ő esetében a besorolásba belejátszottak (saját) politikai motívumok, hiszen így rá lehet mondani, hogy ''"hitelesen képviseli a feketéket, hiszen ő is afroamerikai"''. Ránézésre az ő esetében én ezt nem mondanám. Például ott van [[Condoleezza Rice]], ő egyértelműen afroamerikai.
:Érdekes lenne megtudni, hogy az amerikaiak ezt hogyan állapítják meg - gondolom ők is ránézésre - mivel vannak fokozatok, bőrárnyalatok (családon belül is nagy eltérések szoktak lenni), és nem biztos, hogy mindenki ismeri az ősei történetét mondjuk 5 generációig vissza. Vagy ha azt mondja, hogy "nem volt negrid ősöm", azt bemondásra elhiszi valaki az USA-ban?
:Most megnéztem, hogy
:''Jamaica lakossága meglehetősen kevert, azonban túlnyomó többsége az Afrikából áthurcolt rabszolgák leszármazottja.'' Tehát az afrikai származás innen levezethető, kérdés, hogy hány generációig érvényes ez a bélyeg? Egyébként nem rasszista az ilyen besorolás? [[User:Misibacsi|misibacsi]]*<sup>[[User_vita:Misibacsi|üzenet]]</sup> 2021. január 23., 08:15 (CET)

Navigációs menü