„Sailor Moon musicalek” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a
== A musicalekkel kapcsolatos kifejezések ==
* ''Fan Kansa'': röviden „Fan Kan”, a rajongók számára szervezett különleges előadások és közönségtalálkozók. A soron következő musical promócióját szolgálták. A színészek egy része civilben vett részt, mások a jelmezükben. Szokás volt más szerepekhez tartozó dalokat is énekelniük, időnként ugyanazt a dalt random párosítású duettekben. Amennyiben új színésznő vette át Sailor Moon szerepét, az elődje egy tiara átnyújtásával jelképesen átadta neki a főszerepet.
* ''Graduation'' (japánul: 卒業): szó szerinti fordításban 'érettségi', egy 'iskola elvégzése'. A japán szórakoztatóiparban arra használt kifejezés, ha egy fiatal színész bizonyos idő után távozik egy produkcióból vagy egy ügynökségbőlügynökségtől. Az adott musical utolsó előadásának (lásd ''szensúraku'') végén az érintett színészeket ünnepélyesen elbúcsúztatták.
* ''Guide video'': kizárólag az előadások helyszínén árusított videókiadványok, a musicalek werkfilmjeivel, valamint a Fan Kansha rendezvények felvételeivel.
* ''Kaiteiban'': újragondolt változat, amikor egy adott musicalt bizonyos változtatásokkal (szereplőgárda, dalok, látvány, a cselekmény egyes részletei) újra műsorra tűztek. Egyes musicaleknek a címében is hivatalosan szerepelt a kaiteiban szó, másokat a rajongók tekintenek annak a hasonló alapötlet miatt.

Navigációs menü