„Trogiri-öböl” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
új lap
 
 
3. sor: 3. sor:


== Leírása ==
== Leírása ==
A Trogori-öböl Ciovo szigete és a szárazföld között Trogir közelében fekszik. Hosszúsága mintegy 12 km, szélessége 2,5 km, legnagyobb mélysége 50 m. A dinári irányban (északnyugat-délkelet) nyúlik el. A [[Kaštelai-öböl]]lel a Trogiri-csatorna, Drveniki és a [[Spliti-csatorna|Spliti-csatornákkal]] pedig 2 km széles átjáró köti össze. Két kisebb öbölre, a nyugati Marina- és a keleti Saldun-öbölre oszlik. Az öböl partja mentén fekszenek Trogir, [[Seget Donji]], [[Marina (Horvátország)|Marina]], [[Seget Vranjica]] és más települések.
A Trogori-öböl [[Čiovo (sziget)|Čiovo]] szigete és a szárazföld között Trogir közelében fekszik. Hosszúsága mintegy 12 km, szélessége 2,5 km, legnagyobb mélysége 50 m. A dinári irányban (északnyugat-délkelet) nyúlik el. A [[Kaštelai-öböl]]lel a Trogiri-csatorna, Drveniki és a [[Spliti-csatorna|Spliti-csatornákkal]] pedig 2 km széles átjáró köti össze. Két kisebb öbölre, a nyugati Marina- és a keleti Saldun-öbölre oszlik. Az öböl partja mentén fekszenek Trogir, [[Seget Donji]], [[Marina (Horvátország)|Marina]], [[Seget Vranjica]] és más települések.


== Források ==
== Források ==

A lap jelenlegi, 2021. január 12., 19:28-kori változata

A Trogiri-öböl egy tengeröböl Horvátországban, az Adriai-tenger keleti partjának középső részén, Trogir közelében.

Trogir és a Trogiri-öböl látképe

Leírása[szerkesztés]

A Trogori-öböl Čiovo szigete és a szárazföld között Trogir közelében fekszik. Hosszúsága mintegy 12 km, szélessége 2,5 km, legnagyobb mélysége 50 m. A dinári irányban (északnyugat-délkelet) nyúlik el. A Kaštelai-öböllel a Trogiri-csatorna, Drveniki és a Spliti-csatornákkal pedig 2 km széles átjáró köti össze. Két kisebb öbölre, a nyugati Marina- és a keleti Saldun-öbölre oszlik. Az öböl partja mentén fekszenek Trogir, Seget Donji, Marina, Seget Vranjica és más települések.

Források[szerkesztés]