„Drága örökösök” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
nincs szerkesztési összefoglaló
(ism. ki)
Címkék: Mobilról szerkesztett Mobil web szerkesztés
* Több epizódban az Ökörapátiba címzett levélen a 3472-es irányítószám látható, amely fiktív, azonban ha létezne, úgy valahol [[Mezőkövesd]] és [[Mezőcsát]] között lenne megtalálható [[Borsod-Abaúj-Zemplén megye|Borsod-Abaúj-Zemplén megyében]], Budapesttől keletre 120-140 kilométerre. Azonban egy másik epizódban azt állítják, hogy Ökörapáti 160 km-re nyugatra van Budapesttől. A sorozatban emellett vannak elhintett utalások a déli határ közelségével kapcsolatban is, a valóban létező, a nyugati határ mentén fekvő [[Bágyogszovát|Bágyogszovátot]] pedig szomszédos faluként említi két alkalommal is Margit és Lujza. Ilyen utalások azért kerülnek be egy történetbe, hogy el lehessen vonatkoztatni a valóságtól, és el lehessen hinni, hogy a szóban forgó helyszín bárhol lehet.
* Az 1. évad 51. részben Subicz bejelenti, hogy üdülni megy [[Thaiföld]]re. Az őt alakító Németh Kristóf a való életben a nászútjára ment oda, és ezt beleírták a történetbe is. Egy-egy későbbi epizódban videohívásban jelentkezett Thaiföldről, és azon keresztül játszotta a „nyaralásából” jelentkező polgármestert.
* Az 1. évad 55. részben történik egy utalás ''[[A mi kis falunk]]'' című sorozatra, Mihály és Sándor megemlítik Pajkaszeg nevét. Ugyanilyen utalás történik a 4. évad 59. részében, amikor a minisztériumi delegáció megemlíti, hogy a Pajkaszegipajkaszegi polgármestertől is kaptak vadászati meghívást.
* Az 1. évad 57. részben Sándor által talált cetli a forgatási helyszín földrajzi koordinátáit mutatja.
* Fenyő Iván „Dr. Fazekas” karaktere egy nyílt [[Csernus Imre]]-paródia. A színész maga is bevallotta, hogy róla mintázta a karaktert.<ref>{{Cite web |url=http://www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/draga-orokosok-fenyo-ivan-csernus-imre/z3wjne2| title=Csernust idézi Fenyő Iván a Drága örökösök dokijaként |date= 2019-03-29 |publisher=[[Blikk]]}}</ref>
5 367

szerkesztés

Navigációs menü