„Kellermayer Miklós” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
→‎Életpályája: A megfogalmazás ilyen formában kissé butuska volt.
a (Elírás javítása)
Címkék: Mobilról szerkesztett Mobilalkalmazás-szerkesztés iOS-alkalmazás-szerkesztés
(→‎Életpályája: A megfogalmazás ilyen formában kissé butuska volt.)
1965-ben a Pécsi Orvostudományi Egyetemen orvosdoktori diplomát szerzett. Tanulmányai mellett sikeres gerelyhajítóként minden évben elnyerte a ''Jó tanuló, jó sportoló'' ösztöndíjat. A Tudományos Diákkör keretében a III. tanév végétől a Kórbonctani Intézetben folytatott kutató munkát, és 1965 tavaszán az Országos TDK Konferencián I. helyezést szerzett.
A diploma megszerzése után 4 éven keresztül dolgozott a Kórbonctani Intézetben [[Romhányi György]] professzor vezetése alatt. '''''Kórbonctan és kórszövettan''''' szakból 1968-ban, míg '''''Laboratóriumi diagnosztika''''' szakterületen 1971-ben szerzett szakképesítést. A Kórbonctani Intézetből 1969 őszén - a mai nevén - Laboratóriumi Medicina Intézet ment át, ahol [[Jobst Kázmér]] professzor volt az intézet vezetője, és ahol - három év külföldi tanulmányútját leszámítva - mindig is dolgozott. Tíz évig (1992-től 2002-ig) volt az Intézet vezető professzora, jelenleg ugyanitt emeritus professzorként tevékenykedik. Számos tanítványa tölt be Magyarországon és szerte a világban vezető pozíciót egyetemi tanárként és egyéb területeken.
Publikációi között száznál több tudományos közleményt és tucatnyi könyvet tartanak számon, utóbbiak közül a 2020-ban befejezett, a [[Kairosz Kiadó]]nál megjelenő '''''Az Élet''''', '''''Az Igazság''''' és '''''Az Út''''' [[trilógia]] a legjelentősebb. AzAbortuszellenes életellenesség, gyermekellenesség, magzatellenesség elleni küzdelem élharcosaaktivista. Támogató családi hátterét felesége, Horváth Ildikó teremtette meg. Gyermekeik: [[Kellermayer Miklós (biofizikus, 1964)|Kellermayer Miklós]], Kinga és [[Kellermayer Richárd|Richárd]]. 12 unokája és 8 dédunokája van.
 
==Tudományos tevékenysége, eredeti felismerései==
*A víz-struktúrák szerepe a génszabályozásban

Navigációs menü