„A Queen’s Blade Rebellion epizódjainak listája” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
84. sor: 84. sor:
{{Epizódlista 3/Epizód
{{Epizódlista 3/Epizód
|epizód száma=6.
|epizód száma=6.
|epizód címe=''''''<br/>{{nihongo|Hanakazari to himerareta csikara|花飾りと秘められた力|Hanakazari to himerareta chikara}}
|epizód címe='''Virágkoszorú és rejtett erő'''<br/>{{nihongo|Hanakazari to himerareta csikara|花飾りと秘められた力|Hanakazari to himerareta chikara}}
|sugárzás1=2012. május 8.
|sugárzás1=2012. május 8.
|összefoglaló=Mirim már éles harcokban használja hipervibrációs páncélját, mellyel győzelmeket arat a királynő ellenségein, elnyerve a hadsereg tiszteletét. Yuit elkészíti saját hipervibrációs páncélját Mirim ellen, magának és Annelotténak, de egyikőjük sem állja a páncél okozta megterhelést. Csatlakozik hozzájuk Lunaluna, aki megosztja a pletykákat Mirim pusztításairól. Yuit nem hisz neki, de Annelotte megállapítja, hogy Mirim talán már nem tudja kordában tartani a páncélja erejét. Yuit az éj leple alatt találkozik Mirimmel, aki elmondja, hogy még soha nem érezte magát ennyire hasznosnak, mint Ymir mellett és így tud segíteni a családjának. Valójában Ymir csak kihasználja és becsapja, de ezt csak Yuit látja, s így tehetetlen a kialakult helyzetben. Annelotte ötletére egy rajtaütést szerveznek Ymir konvoja ellen, hogy összetörjék Mirim páncélját. Annelotte a páncélba illesztett máguskövek összetörésével próbálkozik, de ekkor aktiválódik a gallérján lévő, lófej formájú amulett, amitől baljós külsejűvé változik és hatalmas erőre tesz szert. Ebben a formájában Annelotte összetöri Mirim páncélját és az amulettje magába szívja a sötét erőt, ami a kövekben tárolódott, majd visszaváltozik és eszméletét veszti. Ymir ezalatt megszerezte a Vante fölötti irányítást, Mirimet pedig eldobja magától, mint „bukott kísérletet”. Az automatát azonban nem sokáig tudhatja magáénak, ugyanis megjelenik Liliana a repülő kalózhajóján és ellopja Vantét.
|összefoglaló=
|csík szín=753784
|csík szín=753784
}}
}}

A lap 2020. december 19., 15:57-kori változata

A Queen's Blade Rebellion japán logója

Ez a lista a Hobby Japan Queen’s Blade Rebellion játékkönyvein (visual combat book) alapuló animesorozat epizódjait sorolja fel.

A Rebellion első anime-feldolgozása egy kétrészes OVA, ami a Queen’s Blade Premium Visual Book és a Queen’s Blade Rebellion Premium Visual Book kézikönyvekhez csatolva jelent meg DVD-n.[1] Az OVA-k a Rebellion előzményeként szolgálnak és a Queen’s Blade: Ucukusiki tósitacsi eseményei után játszódnak. Az OVA-k az Arms gyártásában készültek, rendezőjük Morino Jószei, írójuk Sirane Hideki és Itó Micsiko volt, zenéjüket Jokojama Maszaru szerezte. A szereplőket Rin-Sin, Nogucsi Takajuki és Isibasi Jukiko alkotta meg.[1] Az első OVA-összeállítás 2011. október 29-én,[2] a második 2012. január 28-án jelent meg.[3] Mindkét összeállítás 40 perc hosszúságú és két részre bonthatók: 20 perc a Rebellion azon szereplőinek történeteit mutatja be, akik az alapsorozatban nem jelentek meg, újabb 20 percben pedig Alleyne és Sigui ad magánórákat.[1]

A Rebellion televíziós animesorozatát 2011. október 22-én jelentették be,[4] és 2012. április 3-án indult az AT-X-en, és tizenkét epizódon át futott 2012. június 19-éig.[5] A premiervetítés után néhány nap eltéréssel a Tokyo MX, a Chiba TV, a Sun Television és a BS11 is bemutatta, azonban míg az AT-X cenzúrázatlanul, addig a többi televízióadó erősen cenzúrázva vetítette. Az animesorozat is az Arms gyártásában készült, rendezője szintén Morino Jószei, írója Sirane Hideki volt, zenéjét pedig ismét Jokojama Maszaru szerezte. A szereplők megalkotásában ismét Rin-Sin, Nogucsi Takajuki és Isibasi Jukiko működött közre. Japánban hat DVD- és Blu-ray-kötetben adta ki a Media Factory 2012. június 27. és 2012. november 28. között.[6][7][8][9] Mindegyik DVD/BD-kötet tartalmaz egy-egy rövid OVA-epizódot, melyek a Genkai toppa de miecsau no!? (限界突破で見えちゃうの; Hepburn: Genkai toppa de miechau no!??; angol: What Will It Look Like If It Smashes Through Restrictions!?) címet viselik. A kötetekhez járt egy különleges CD audiodrámákkal, filmzenékkel és más ráadás tartalmakkal.[10]

Angol nyelvterületen a Crunchyroll 2012. április 12-étől a japánnal egyidejű vetítést biztosított.[11] Az animét Észak-Amerikában a Sentai Filmworks licencelte 2012-ben.[12] Az anime a Crunchyroll mellett az Anime Network streamingjén is bemutatásra került. A Section23 Films eredetileg 2013. június 9-én kívánta megjelentetni a sorozatot Észak-Amerikában DVD-n és BD-n egyaránt (mindkettő esetében 2 zenei CD-vel), a kiadást azonban 2013. szeptember 24-re kellett halasztani.[13]

A sorozat nyitótémája az Inocsi no uta ga kikoeru (命のうたが聞こえる; Hepburn: Inochi no uta ga kikoeru?) Tamura Naomitól, míg a zárótéma a future is serious Kobajasi Aikától. Mindkét dal kislemeze 2012. április 25-én jelent meg a Media Factory kiadásában.[14]

Epizódlista

Előzmény OVA (2011–2012)

# Epizód címe Megjelenés
(DVD / Blu-ray)
1. Új tanítvány, új csata
Aratanaru sitei, aratanaru tatakai (新たなる師弟、新たなる闘い; Hepburn: Aratanaru shitei, aratanaru tatakai?)
2011. október 29.

Claudette, miután királynőként trónjára lépett, jólétet teremtett a fővárosban, azon kívül azonban könyörtelen háborút indított a nemesség ellen. Sok áldozatának egyike, Annelotte Kreutz kénytelen elmenekülni az országából, de elhatározza, hogy egyszer legyőzi Claudette-et és megmenti népét. Miközben a királynő orgyilkosai elől menekül, a sors összehozza Alleyne harci oktatóval, aki új tanítványává fogadja és erősebb harcost farag belőle.


Az epizódhoz tartozó Alleyne oktató kimerítő kiképzőtábora (アレイン教官の生しごきブートキャンプ; Alleyne kjókan no nama sigoki Boot Camp / Arein kjókan no nama sigoki bútokjanpu; Hepburn: Alleyne kyōkan no nama shigoki Boot Camp / Arein kyōkan no nama shigoki Būtokyanpu?) című különkiadásban Alleyne ad edzésgyakorlatokat a nézőnek. 
2. A szent gyötrelme: A hit ajtaja újra kitárul
Eidzso no hanmon: Sinkó no tobira va, mata hiraku (聖女の煩悶 〜信仰の扉は、また開く〜; Hepburn: Eijo no hanmon: Shinkō no tobira wa, mata hiraku?)
2012. január 28.

Sigui, a Szent Dinasztia apácája a fővárosba, Gainosba utazik. Egy fogadóban konfrontálódik három lánnyal, akik becsmérlik Istent, de Ymir, az acélhercegnő, aki szokásos módon olcsó utánzat fegyvereit próbálja eladni, a segítségére lesz. Sigui és Ymir együtt tartanak a fővárosba, útjuk során Sigui megment egy beteg gyermeket, és Szent póz: Imádat nevű képességével elbánik néhány banditával, akiket eretnekségért eléget. Másnap útjaik elválnak, Sigui a Nagyszékesegyházban megkapja az inkvizítor címet, és fegyverének a Szent Láng Buzogányt.


Az epizódhoz tartozó Sigui heves szent póz leckéje (シギィの聖なるポーズしっぽりレッスン; Sigui no szeinaru Pose sippori Lesson / Sigji no szeinaru Pózu sippori Resszun; Hepburn: Sigui no seinaru Pose shippori Lesson / Shigyi no seinaru Pōzu shippori Ressun?) című különkiadásban Sigui a szent póz technikákat tanítja meg a nézőnek. 
 

Queen’s Blade Rebellion (2012)

# Epizód címe Első japán
sugárzás
1. Lázadó harcos
Hanran no tósi (叛乱の闘士; Hepburn: Hanran no tōshi?)
2012. április 3.
Liliana, a kalózkapitány egy kikötővárost támad meg repülő szellemhajójával, de Annelotte szembeszáll vele. Lamat városában a helyi újság elnöke, Yuit, az alkímiai stratéga megmenti barátját, Mirimet a királynő katonáinak zaklatásától, Vante tünde automatája (távirányítású robot) segítségével. Az eset felkelti a hadsereg és az inkvizíció figyelmét, Ymir – aki a királynő hadseregének stratégájává lépett elő – másnap megjelenik a faluban, és megpróbálja megszerezni Vantét a királynő seregébe. Yuit, aki látszólag elfogadja a meghívást a fővárosba, útközben Vantéval elbánik az őt kísérő katonákkal és megszökik, de később Elina, aki a Kiba orgyilkosok vezére lett, rajtaüt. Yuit elveszti az irányítást Vante felett és majdnem lezuhan egy szakadékba, amikor megjelenik Annelotte, hogy megmentse őt és legyőzze Elinát. Hazatérve, Yuit azt a hírt kapja, hogy Ymir Mirimet azzal az ígérettel kényszerítette a szolgálatába és vitte magával, hogy pénzt kap az édesanyja betegségének kezelésére, ráadásul még Yuit máguskövét is elvitte. Eközben Gainosban Siguit egy faluba küldik, ahol a gyanú szerint eretnekek bujkálnak. 
2. Szent harc
Szeinaru tatakai (聖なる戦い; Hepburn: Seinaru tatakai?)
2012. április 10.
Mivel a királynő betiltotta a Queen’s Blade-et, azon harcosok számára, akik nem akarnak csatlakozni a hadsereghez, csak a tiltott viadalok maradtak. Annelotte épp egy ilyen viadalba keveredik, ahol legyőzi ellenfelét, de mindenki szétszéled, mikor híre megy, hogy az inkvizítor Sigui – Elina kíséretében – a faluba érkezett. Annelotte rejtőzve marad és egy fogadóban kihallgatja az emberek véleményét az inkvizítorokról, és a problémáikról. A lány, keresve életcélját, Siguitól kér tanácsot, de a túlbuzgó inkvizítort akaratlanul felbosszantja, aki egy párviadalra hívja ki, hogy eldöntse, eretnek-e. Sigui, mivel Annelotte a saját útját szeretné járni, eretneknek nyilvánítja és élve el akarja égetni a Szent lánggal. Látva, hogy Annelottét mekkora erővel „ruházta fel Isten” (még a Szent póz: Végzet nevű technikát is bemutatja, amit még Siguinak sem sikerült elsajátítania), Sigui felhagy a további harccal és csak a nevét kérdezi meg a lánynak. Közben Ymir és kuzinja, Eilin egy új ördögi találmányt készít, melyhez ez ellopott máguskövet is felhasználja. Annelotte a Calibara erdő felé veszi útját, hogy megtisztítsa az ott tanyázó szörnyektől. 
3. A dzsungel nap- és holdfénye
Micurin no cukikage to taijó (密林の月影と太陽; Hepburn: Mitsurin no tsukikage to taiyō?)
2012. április 17.
Annelotte megérkezik a Calibara erdőbe, amelyre sűrű köd borult, s az átutazókra szörnyek támadtak. A helyi törzs fogadja, Lunaluna, a törzs nap- és holdtáncosa és legerősebb harcosa látta a lovag eljövetelét, akit jövőbeli hitvesének gondol. Lunaluna megmutatja Annelotténak a Calibara romokat, a falu szent helyét, de csalódotton tudja meg, hogy Annelotte, elképzelésével ellentétben, valójában nő. A falu egy bocsánatkérő lakomát szervez Annelotte részére, de utána börtönbe zárják, mivel tudomást szerzett a romok titkairól. A falu öregje Lunalunára bízza Annelotte őrzését, de hanyagságát kihasználva megszökik, azonban mikor meghallja, hogy emiatt büntetés vár Lunalunára, inkább visszamegy a cellájába, annak ellenére, hogy Lunaluna kiéli rajta a vágyait. Miután a falut váratlanul meztelencsiga-szerű szörnyek támadják meg – melyek a sűrű köd okozói és az átutazók megtámadói voltak –, és Annelotte is segít a legyőzésükben, a falu öregje elengedi őt és Lunalunának engedélyezi, hogy utána menjen, ha úgy érzi, mégis ő a választottja. 
4. A megállíthatatlan hipervibráció
Tomaranai csósindó (止まらない超振動; Hepburn: Tomaranai chōshindō?)
2012. április 24.
Ymir Mirimen kezdi tesztelni legújabb találmányát, a hipervibrációs páncélt, amely elhárít minden támadást, de a lány még nem bírja a páncél okozta megterhelést. Annelotte, akit titokban követ Lunaluna, újra találkozik Yuittel és konfliktusba keverednek a királynő katonáival. Ymir Mirimet akarja ellenük bevetni, de miután Mirim megtudja, hogy barátja ellen kellene harcolnia, inkább elmenekül és Sigui segítségét próbálja kérni. Sigui a páncél okozta fájdalom miatt tévesen azt hiszi, hogy egy démon szállta meg Mirimet, s már eretneknek nyilvánítja, mikor megjelenik Ymir – aki nyomkövetőjével bemérte Mirim helyzetét –, hogy magával vigye, amit Sigui engedélyez, miután meghallja Annelotte nevét. Mirim a családjáért vállalja a harcot Annelotte ellen, de Yuit Vantéval véget vet a harcnak. Ymir magával viszi a teljesen kimerült Mirimet, Annelotte, Yuit és Vante pedig elindulnak Gainosba kiszabadítani őt. 
5. Gainos palotájának titka
Gainos-dzsó no himicu (ガイノス城の秘密; Gainoszu-dzsó no himicu; Hepburn: Gainos-jō no himitsu / Gainosu-jō no himitsu?)
2012. május 1.
Annelotte, Yuit és Vante egy gainosi étteremben találkoznak a shaifangi nővérekkel, Tarnyanggal és Sainyanggal, akik némi felfordulást okoznak az étel minősége miatt. Mivel Annelottéék kisegítik őket a bajból, a nővérek viszonzásként megmutatnak egy elhagyatott bejáratot a királynő palotájába, melynek a térképét is átadják, és Sainyang védővarázslatot bocsájt rájuk. Egy sötét járaton keresztül egy arénához jutnak, ahol belebotlanak abba a fogadásszervezőbe, akivel Annelotte már korábban találkozott. Felajánlja, hogy megadja Ymir laborjának helyét, ha Annelotte megküzd az arénában. Annelotte elfogadja és ellenfeléül a mazochista Branwent kapja, aki annak ellenére, hogy a sárkányok leszármazottja, egy kobold, Dogura rabszolgája. Harc közben Annelotte elmondja Branwennek – akiben elkezd feléledni a sárkány –, hogy miért osont be a palotába. Mivel Annelottét védi Sainyang varázslata, ezért Branwen felhagy a további harccal és elárulja neki, merre találhatja Ymirt. Közben a fogadásszervezőt, aki mindvégig hazudott, Sigui elevenen megégeti. Annelotte, Yuit és Vante az aréna fölött megtalálják Ymirt, aki tagadja, hogy bármit is tudna Mirimről. Annelottéék szerencsétlenségére Lunaluna is követte őket a palotába, nyomában az őrséggel, ezért menekülniük kell. A közelben tartózkodó Mirim észreveszi a barátait, de úgy tűnik, nem akar velük tartani. 
6. Virágkoszorú és rejtett erő
Hanakazari to himerareta csikara (花飾りと秘められた力; Hepburn: Hanakazari to himerareta chikara?)
2012. május 8.
Mirim már éles harcokban használja hipervibrációs páncélját, mellyel győzelmeket arat a királynő ellenségein, elnyerve a hadsereg tiszteletét. Yuit elkészíti saját hipervibrációs páncélját Mirim ellen, magának és Annelotténak, de egyikőjük sem állja a páncél okozta megterhelést. Csatlakozik hozzájuk Lunaluna, aki megosztja a pletykákat Mirim pusztításairól. Yuit nem hisz neki, de Annelotte megállapítja, hogy Mirim talán már nem tudja kordában tartani a páncélja erejét. Yuit az éj leple alatt találkozik Mirimmel, aki elmondja, hogy még soha nem érezte magát ennyire hasznosnak, mint Ymir mellett és így tud segíteni a családjának. Valójában Ymir csak kihasználja és becsapja, de ezt csak Yuit látja, s így tehetetlen a kialakult helyzetben. Annelotte ötletére egy rajtaütést szerveznek Ymir konvoja ellen, hogy összetörjék Mirim páncélját. Annelotte a páncélba illesztett máguskövek összetörésével próbálkozik, de ekkor aktiválódik a gallérján lévő, lófej formájú amulett, amitől baljós külsejűvé változik és hatalmas erőre tesz szert. Ebben a formájában Annelotte összetöri Mirim páncélját és az amulettje magába szívja a sötét erőt, ami a kövekben tárolódott, majd visszaváltozik és eszméletét veszti. Ymir ezalatt megszerezte a Vante fölötti irányítást, Mirimet pedig eldobja magától, mint „bukott kísérletet”. Az automatát azonban nem sokáig tudhatja magáénak, ugyanis megjelenik Liliana a repülő kalózhajóján és ellopja Vantét. 
7. '
Szoratobu kaizokuszen (空飛ぶ海賊船; Hepburn: Soratobu kaizokusen?)
2012. május 15.
 
8. '
Szaszovareta vaka okuszama (誘われた若奥様; Hepburn: Sasowareta waka okusama?)
2012. május 22.
 
9. '
Szamurai kenzan (サムライ見参; Hepburn: Samurai kenzan?)
2012. május 29.
 
10. '
Tensi to vana to dzsoó no sini (天使と罠と女王の真意; Hepburn: Tenshi to wana to joō no shini?)
2012. június 5.
 
11. '
Furueru tósi (震える闘志; Hepburn: Furueru tōshi?)
2012. június 12.
 
12. '
Hanran no kizuna (叛乱の絆?)
2012. június 19.
 
 

OVA-különkiadások

Genkai toppa de miecsau no!?

# Epizód címe Megjelenés
(DVD / Blu-ray)
1. '
Tokkun! Annelotte no Szeinaru Pose (特訓! アンネロッテの聖なるポーズ; Tokkun! Annerotte no Szeinaru Pózu; Hepburn: Tokkun! Annelotte no Seinaru Pose / Tokkun! Annerotte no Seinaru Pōzu?)
2012. június 27.
 
2. '
Sindó! Mirim no nama kigae (振動!ミリムの生着替え; Sindó! Mirimu no nama kigae; Hepburn: Shindō! Mirim no nama kigae / Shindō! Mirimu no nama kigae?)
2012. július 25.
 
3. '
Kucudzsoku! Csókjó szareru Branwen (屈辱!調教されるブランウェン; Kucudzsoku! Csókjó szareru Buranven; Hepburn: Kutsujoku! Chōkyō sareru Branwen / Kutsujoku! Chōkyō sareru Buranwen?)
2012. augusztus 29.
 
4. '
Onszen! Liliana no júganaru bigaku (温泉!リリアナの優雅なる美学; Onszen! Ririana no júganaru bigaku; Hepburn: Onsen! Liliana no yūganaru bigaku / Onsen! Ririana no yūganaru bigaku?)
2012. szeptember 26.
 
5. '
Tocugeki! Tonari no Aldra (突撃!となりのアルドラ; Tocugeki! Tonari no Arudora; Hepburn: Totsugeki! Tonari no Aldra / Totsugeki! Tonari no Arudora?)
2012. október 24.
 
6. '
Konszen! Mocureau Annelotte to josi simaitacsi (混線!もつれ合うアンネロッテと義姉妹たち; Hepburn: Konsen! Motsureau Annelotte to yoshi shimaitachi?)
2012. november 28.
 
 

Zene

Rebellion
  • Nyitótéma: Inocsi no uta ga kikoeru (命のうたが聞こえる; Hepburn: Inochi no uta ga kikoeru?): előadója Tamura Naomi
  • Zárótéma: future is serious: előadója Kobajasi Aika

DVD- és Blu-ray-kiadások

Japán DVD- és Blu-ray-megjelenések

Queen’s Blade Rebellion előzmény OVA
Kötet Formátum Megjelenés dátuma Epizódok Lemezek száma Kiadó Források
Queen’s Blade Rebellion Visual Book DVD
(könyvmelléklet)
2011. október 29. 1. 1 Hobby Japan [2]
Queen’s Blade Rebellion Premium Visual Book 2012. január 28. 2. [3]
Queen’s Blade Rebellion
Kötet Formátum Megjelenés dátuma Epizódok Lemezek száma Kiadó Források
Queen’s Blade Rebellion 1. kötet DVD / BD 2012. június 27. 1–2. + OVA 1. 2 Media Factory [6][7]
Queen’s Blade Rebellion 2. kötet 2012. július 25. 3–4. + OVA 2. [15][16]
Queen’s Blade Rebellion 3. kötet 2012. augusztus 29. 5–6. + OVA 3. [17][18]
Queen’s Blade Rebellion 4. kötet 2012. szeptember 26. 7–8. + OVA 4. [19][20]
Queen’s Blade Rebellion 5. kötet 2012. október 24. 9–10. + OVA 5. [21][22]
Queen’s Blade Rebellion 6. kötet 2012. november 28. 11–12. + OVA 6. [8][9]

Észak-amerikai DVD- és Blu-ray-megjelenések

Queen’s Blade Rebellion
Kötet Formátum Megjelenés dátuma Epizódok Lemezek száma Kiadó Források
Queen’s Blade Rebellion – Complete Collection DVD 2013. szeptember 24. 1–12. + OVA 1–6. 3 + 2 OST CD Sentai Filmworks [23]
BD 2 + 2 OST CD [24]

Források

  1. a b c Loo, Egan: Queen's Blade Visual Books to Bundle Original Anime DVDs (angol nyelven). Anime News Network, 2011. július 5. (Hozzáférés: 2020. április 9.)
  2. a b クイーンズブレイド プレミアムビジュアルブック (japán nyelven). Amazon.co.jp. (Hozzáférés: 2020. április 9.)
  3. a b クイーンズブレイド リベリオン プレミアムビジュアルブック (japán nyelven). Amazon.co.jp. (Hozzáférés: 2020. április 9.)
  4. Loo, Egan: Queen's Blade: Rebellion TV Anime Green-Lit (angol nyelven). Anime News Network, 2011. október 22. (Hozzáférés: 2020. április 9.)
  5. Loo, Egan: Queen's Blade: Rebellion TV Anime Slated for April (angol nyelven). Anime News Network, 2011. december 24. (Hozzáférés: 2020. április 9.)
  6. a b クイーンズブレイド リベリオン Vol.1 [DVD] (japán nyelven). Amazon.co.jp. (Hozzáférés: 2020. április 9.)
  7. a b クイーンズブレイド リベリオン Vol.1 [Blu-ray] (japán nyelven). Amazon.co.jp. (Hozzáférés: 2020. április 9.)
  8. a b クイーンズブレイド リベリオン Vol.6 [DVD] (japán nyelven). Amazon.co.jp. (Hozzáférés: 2020. április 9.)
  9. a b クイーンズブレイド リベリオン Vol.6 [Blu-ray] (japán nyelven). Amazon.co.jp. (Hozzáférés: 2020. április 9.)
  10. Loo, Egan: Queen's Blade: Rebellion BDs/DVDs to Add Original Anime (angol nyelven). Anime News Network, 2012. március 12. (Hozzáférés: 2020. április 9.)
  11. Hodgkins, Crystalyn: Crunchyroll Adds Queen's Blade: Rebellion TV Anime (angol nyelven). Anime News Network, 2012. április 9. (Hozzáférés: 2020. április 9.)
  12. Hodgkins, Crystalyn: Sentai Filmworks Adds Queen's Blade: Rebellion Anime (angol nyelven). Anime News Network, 2012. április 17. (Hozzáférés: 2020. április 9.)
  13. Hodgkins, Crystalyn: North American Anime, Manga Releases, September 22-28 (angol nyelven). Anime News Network, 2013. szeptember 24. (Hozzáférés: 2020. április 9.)
  14. Loo, Egan: Naomi Tamura, Aika Kobayashi Sing New Queen's Blade Themes (angol nyelven). Anime News Network, 2012. február 23. (Hozzáférés: 2020. április 9.)
  15. クイーンズブレイド リベリオン Vol.2 [DVD] (japán nyelven). Amazon.co.jp. (Hozzáférés: 2020. április 9.)
  16. クイーンズブレイド リベリオン Vol.2 [Blu-ray] (japán nyelven). Amazon.co.jp. (Hozzáférés: 2020. április 9.)
  17. クイーンズブレイド リベリオン Vol.3 [DVD] (japán nyelven). Amazon.co.jp. (Hozzáférés: 2020. április 9.)
  18. クイーンズブレイド リベリオン Vol.3 [Blu-ray] (japán nyelven). Amazon.co.jp. (Hozzáférés: 2020. április 9.)
  19. クイーンズブレイド リベリオン Vol.4 [DVD] (japán nyelven). Amazon.co.jp. (Hozzáférés: 2020. április 9.)
  20. クイーンズブレイド リベリオン Vol.4 [Blu-ray] (japán nyelven). Amazon.co.jp. (Hozzáférés: 2020. április 9.)
  21. クイーンズブレイド リベリオン Vol.5 [DVD] (japán nyelven). Amazon.co.jp. (Hozzáférés: 2020. április 9.)
  22. クイーンズブレイド リベリオン Vol.5 [Blu-ray] (japán nyelven). Amazon.co.jp. (Hozzáférés: 2020. április 9.)
  23. Queen's Blade: Rebellion - Complete Collection (DVD/R1) (angol nyelven). Anime News Network. (Hozzáférés: 2020. április 9.)
  24. Queen's Blade: Rebellion - Complete Collection (Blu-Ray/A) (angol nyelven). Anime News Network. (Hozzáférés: 2020. április 9.)