„Epic Records” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a
nincs szerkesztési összefoglaló
a (Nyelvtani javítás kézi ellenőrzéssel: a szóvégi magánhangzó megnyúlik a toldalék előtt. (Idegen szavaknál és neveknél is, lásd OH. 276. oldal.))
aNincs szerkesztési összefoglaló
{{korr}}
{{nincs forrás}}
{{Lemezkiadó infobox
}}
 
Az '''Epic Records''', amerikai lemezkiadó, mely a [[Sony Music Entertainment]] tulajdonában áll. Az Epic eredetileg [[dzsessz|jazz]] és klasszikus zenei lemezeket adott ki, de bővítették zenei palettájukat, hogy más zenei stílusokat is képviselhessenek. Az Epic Records [[1953]]-tól egészen napjainkig lemezkiadással foglalkozik.
 
== Története ==
=== Kezdetek ===
Az Epic Records, [[1953]]-ban lépett működésbe a [[Sony Music Entertainment|CBS]] céljából, hogy jazz és klasszikus zenével foglalkozzon és hogy azokat adja ki. A logó, melyben világos-[[sárga]], [[fekete]] és [[kék]] színek voltak találhatók, hamar elterjedtek mint a jazz és a klasszikus zene kiadójával.
Az Epic előkelő filharmonikusokkal dolgozott együtt és ezeknek a műveit adta ki.
 
=== Az 1990-es évektől napjainkig ===
Ma a [[Sony Music Entertainment]] a tulajdonosa az Epic Records-nak és a CBS Records-nak, így megalapították a Sony Music-ot [[1991]]-ben. [[2009]] februárjától az énekes-dalszerző Amanda Ghost lett az Epic Records elnöke, akit 2014 márciusában Sylvia Rhone váltott. 2014 áprilisában 51 előadónak és zenekarnak adott otthont az Epic Records. A kiadó az idők folyamán több híres eladóval és zenekarral dolgozott együtt, többek között [[Michael Jackson (énekes, 1958–2009)|Michael Jackson]]nal, [[Céline Dion]]nal, [[Mariah Carey]]-vel, a [[Pearl Jam]]mel, [[Ozzy Osbourne]]-nal, [[Gloria Estefan]]nal, a [[TLC (együttes)|TLC]]-vel, [[Jennifer Lopez]]zel, [[Puff Daddy]]-vel és [[Shakira|Shakirával]].
 
== Fordítás ==

Navigációs menü