„Szerkesztővita:Gombabandi” változatai közötti eltérés

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Gombabandi 3 évvel ezelőtt a(z) Paskai László témában
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
367. sor: 367. sor:


Szia! Egy évvel ezelőtt nemcsak egy mondatot, hanem egy fontos forrást is [https://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=Paskai_L%C3%A1szl%C3%B3&diff=22056875&oldid=21822214 töröltél] Paskai cikkéből. A probléma ezzel az volt, hogy a szócikkben más helyeken is ugyanez az Ungváry-írás van megadva forrásnak, de azok a hivatkozások technikailag az általad törölt forráslinkre mutattak. Érdemes legörgetned az oldal aljára, hogy lásd, miként nézett ki a módosításodat követően a 6-os számú forráshivatkozás a jegyzetek között. Figyelj erre jobban, kérlek. Köszönöm. – [[Szerkesztő:Regasterios|Regasterios]] <sup>[[Szerkesztővita:Regasterios|vita]]</sup> 2020. november 25., 16:24 (CET)
Szia! Egy évvel ezelőtt nemcsak egy mondatot, hanem egy fontos forrást is [https://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=Paskai_L%C3%A1szl%C3%B3&diff=22056875&oldid=21822214 töröltél] Paskai cikkéből. A probléma ezzel az volt, hogy a szócikkben más helyeken is ugyanez az Ungváry-írás van megadva forrásnak, de azok a hivatkozások technikailag az általad törölt forráslinkre mutattak. Érdemes legörgetned az oldal aljára, hogy lásd, miként nézett ki a módosításodat követően a 6-os számú forráshivatkozás a jegyzetek között. Figyelj erre jobban, kérlek. Köszönöm. – [[Szerkesztő:Regasterios|Regasterios]] <sup>[[Szerkesztővita:Regasterios|vita]]</sup> 2020. november 25., 16:24 (CET)

:Köszönöm az észrevételt! [[Szerkesztő:Gombabandi|Gombabandi]] <sup>[[Szerkesztővita:Gombabandi|vita]]</sup> 2020. november 25., 17:08 (CET)

A lap 2020. november 25., 18:08-kori változata

Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Gombabandi!
If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: Vungadu Lőjetek! Ide lőjetek! 2010. július 30., 18:16 (CEST)Válasz

Keresztes Sándor (politikus)

Nincs vele semmi gond! Jól működik. Tambo vita 2010. augusztus 2., 12:51 (CEST) Az volt a gond, hogy az egyértelműsítő lapon a dr. is be volt írva. Ez nem része a névnek! Tambo vita 2010. augusztus 2., 12:59 (CEST)Válasz

Ne emailt küldjél, hanem a Tambo utáni vita feliratra kattintva a vitalapomra jutsz, és oda tudsz írni. Tambo vita 2010. augusztus 5., 13:33 (CEST)Válasz


Pápai megnyilatkozások

Ajánlom, kutass rá a részletekre a magyar Wikipédián. Az enciklikákról pl. van már szócikk. Ha beírod a belső linkeket, erre hamar rátalálsz.
Lexikonunk egységessége érdekében ezeket az átfedéseket át kellene fésülni.
Jó munkát hozzá.--Linkoman vita 2010. augusztus 10., 17:21 (CEST)Válasz

Köszönöm, az észrevételt. (A továbbikat is szívesen várom). Változtattam a szövegen,talán így megfelelőbb. Azt hiszem, van értelme a pápai megnyilatkozásokat így együtt is látni. Így jobban összevethetők egymással. S egyszer hátha lesz valakinek ideje, hogy az egyes "alszócikkeket" önálló szócikkekben jobban kibontsa. Üdv.: Gombabandi

Aláírás

  • Többnyire az a legjobb, ha ott válaszolsz, ahol a kérdést feltették. Ott vár a válaszra a kérdés feltevője, a párbeszédet is így lehet jobban visszakeresni később.
  • Ha azt szeretnéd, hogy a partnered a lehető leggyorsabban észrevegye, hogy válaszoltál neki, akkor hagyjál egy rövid üzenetet partnered u. n. szerkesztővita-oldalán, alul. Például „Válasz nálam: ~~~~”. Ennek hatására egy ilyen sárga csík fogja figyelmeztetni amikor legközelebb tevékenykedik a Wikipédiában.
  • Vannak olyan szerkesztők is, akik azt szeretik jobban, ha egyenesen az ő vitalapjukra írod a válaszodat. Az aláírások általában tartalmaznak egy linket kinek-kinek a vitalapjára, kattints rá: a vitalapjukra felül sokan odaírják, hol szeretnek választ kapni.

A Wikipédiában van egy lehetőség arra, hogy nagyon egyszerűen elhelyezd aláírásodat, dátumostul, mindenestül. A wikipédiabeli speciális aláírásból nem csak a Wikipédián használt neved derül ki, hanem rögtön két linket is tartalmaz. Az egyik a többi szerkesztőnek szóló bemutatkozásodra mutat, a másik pedig arra a lapra, ahol üzenni lehet neked. Ehhez az „aláíráshoz” segítséget ad a szoftver. Elég, ha az üzeneted befejeztével az aláírás helyett rákattintasz az ötödik képecskére a szerkesztőablak fölött:


akkor ennek az aláírógombnak a hatására a szoftver beilleszt a szövegedbe négy hullámvonalat.
Ha ezután arra a gombra is rákattintasz, ami így néz ki: Lap mentése, akkor a szoftver lecseréli a hullámvonalakat az aláírás szövegére és az aktuális dátumra, órára.
Az aláírásként megjelenített szöveget a regisztrált szerkesztők a „beállításaim” fül segítségével meg is változtathatják.

Megjegyések

  • Amíg nem jelentkeztél be, az IP-címedet jelenteti meg az aláírás.
  • A bemutatkozólapodra mutató link csak akkor lesz kék, ha van rajta valami, amíg üres, addig pirosan fog virítani.
  • Az üzenőlapodra mutató link csak magán az üzenőlapon jelenik meg vastag fekete szövegként, mindenhol máshol rendes linknek mutatkozik.
  • Más módon is elérheted, hogy bekerüljön a szövegbe a négy hullámvonal, nem csak az aláírógombbal:
  • A négy tildét (hullámvonalat) a szerkesztési ablak alatt is megtalálod, vagy
  • közvetlenül is beírhatod: ~~~~.
  • A Alt Gr+1 (a fő billentyűzeten) billentyűkombinációnak, és
  • az Alt+1 2 6 (a számok a számbillentyűzeten) kombinációnak is ugyanez a hatása.
  • Ha a gombot használod, akkor kapsz egy gondolatjelet is az aláírásod elé.

Tambo vita 2010. augusztus 10., 21:03 (CEST)Válasz

A hivatkozás és a hivatkozás

A Wikipédiának nem igazán az a feladata, hogy külső honlapokra irányítsa olvasóit. A magyar nyelvben sajnos egy szerencsétlen szóegyezés áldozatai vagyunk, ugyanis az internetes linkeket és a forrásmegjelölést is hivatkozásnak mondjuk. A kétféle hivatkozás között azonban jelentős különbség van.

  • Hivatkozás (Link, hiperhivatkozás stb): olyan elem a képernyőn, amelyre kattintva egy kapcsolódó tartalmú internetes oldalra jutsz.
  • Hivatkozás (forrásmegjelölésre): a cikkben olvasható állításokat igazoló szöveg, legyen az újság, fénykép, internetes oldal, vagy akár emléktábla.

A Wikipédia forráshivatkozásokat tárol. Ha pusztán egy kapcsolódó oldal linkjét helyezed el a dolgozatban, akkor az semmit sem támaszt alá, mivel az a cikkben olvasható állítás után került az írásba. Olyan ez, mint ha egy lexikont firkálnánk össze utólag. Főként vonatkozik ez olyan oldalakra, amely jobbára képeket tartalmaz, enciklopédiában elfogadható források, enciklopédikus közlésforma nélkül.

A hivatkozások ilyen tömegben történő terjesztése reklámnak is számít. Ha az a célod, hogy az Erdély Szép honlapra az olvasók figyelmét felhívd, akkor kérlek erről a szándékodról tégy le! A Wikipédia nem erre való. Üdvözlettel: – Beroesz 2010. augusztus 23., 17:19 (CEST)Válasz

Szabad kép

A wikire csak jogtiszta, szabad képek tölthetőek fel. Az internetről letöltöttek általában nem ilyenek! Saját készítésű képet persze bármikor feltölthetsz. A Commonsból letöltött képek is ilyenek. Ha a netről töltesz le képet, kérned kell a jogtulajdonos hozzájárulását. Minden más kép törlésre kerül, kivéve, ha a tulajdonos közkincsnek nyilvánította, vagy a halála után 70 év legalább eltelt. Javaslom, nézzed meg a Kocsmafal=>Képek=> útmutatót. Tambo vita 2010. augusztus 23., 19:31 (CEST)Válasz

Külső képgalériára történő hivatkozás

Kedves Beroesz!

Nem szerettem volna elkapkodni a választ. Egyrészt azért, hogy – kezdő wikipédiás közreműködőként - tudjak alaposabban tájékozódni, másrészt, hogy legyen időm átgondolni a pro- és kontra érveket.

Most szeretném röviden összefoglalni a lényegét annak, amire jutottam.

Valószínűleg nem tévedek, amikor azt gondolom: aki az erdélyi települések, ill. műemlékek, természeti szépségekről szóló szócikkeket a Wikipédián megkeresi, az nagyrészt turisztikai vagy művészettörténeti szempontból teszi ezt. E két szempontból viszont a képek nagyon is információ-hordozók, vagyis jelentős többletet adnak hozzá az a szöveg információtartalmához. (Nem véletlen, hogy szinte minden település esetében a szócikk külön fejezetben vannak felsorolva a LÁTNIvalók. Ezekről nem elég írni/olvasni, hanem ezeket lehetőleg láttatni/látni kell. ) A Wikipédia azonban – nyilván okkal – nagyon ügyel a képek jogtisztaságára, ami korlátozza a bemutatható képek számát. A jogtisztasági problémát viszont meg lehet kerülni azzal, hogy csak utalunk (linkek segítségével) a másutt található képgalériákra.

Amit minden bizonnyal nem helyesen tettem (a wikipédiás elvárások szerint), utólag már belátom: a szócikkek egy részének esetében nem a külső hivatkozások közé tettem be a vonatkozó képgalériára történő utalást, hanem egy (al)fejezetet nyitottam el „képgaléria” névvel. (Mentségemre szolgáljon, hogy ezt abból a célból tettem, hogy könnyebben rá lehessen találni a képekre.)

Tehát egyáltalán nem az volt a célom, hogy egy bármely külső honlapot reklámozzak, hanem az, hogy a szóbanforgó honlap (többnyire) igen jó minőségű képgalériáival még használhatóbbá, értékesebbé tegyem a Wikipédia szócikkeit. (Ha van más hasonlóan jó képgaléria-gyűjtemény, szívesen hasznosítom azt is.) Ezért szántam jó néhány órát erre a munkára, és ezért tartanám szerencsésnek, ha legalább külső hivatkozásként megmaradnának a linkek. És ezért örülnék, ha esetleg elfogadhatónak tartanád Te és tartanák mások a fenti indoklásomat.

Minden szerkesztőnek és közreműködőnek további jó munkát kívánok és véleményeket szívesen látok. Gombabandi vita 2010. augusztus 30., 19:26 (CEST)Válasz

Szia! Mindenekelőtt Isten hozott a magyar wikipédiában! :-)

Első kérdésedre válaszolva: a wikipédia egyik alapelve, hogy nem támogatja potenciálisan jogsértő tartalmakkal rendelkező egyéb internetes honlapok behivatkozását. Másrészt egy adott honlap tömeges belinkelése együtt jár a spammelés gyanújának felmerülésével. Alapelveinkben tisztázva van, hogy a wiki nem linktár, tehát egy adott témánál csakis a legszükségesebb külső hivatkozásokat adjuk meg, minden többit törlünk. A képtárak pedig tipikusan nem számítanak hasznos linknek. Rengeteg van belőlük. Szerintem nem érdemes ebbe időt és energiát fektetni, mert előbb-utóbb törölni fogják a linkeket.

Második kérdésedre válaszolva: a szerkesztői felület felett, a keresés mező bal oldalán van egy Átnevezés fülecske. Ennek segítségével átnevezheted a cikket, ha esetleg elrontottad a névadást. Figyelj, hogy a szerkesztési összefoglalóba mindig írd le átnevezési indokaidat. A rossz változat törlését pedig az {{azonnali}}(?) sablon használatával kérheted.

Üdvözlettel– Istvánka posta 2010. szeptember 1., 09:30 (CEST)Válasz

A rossz címet már töröltem, láttam, hogy elhelyezted a tartalmat a megfelelő cím alatt. Üdv, – Burumbátor Speakers’ Corner 2010. szeptember 1., 09:33 (CEST)Válasz

Szia! Még öt évvel ezelőtt is sokkal kevesebb képet lehetett találni a neten. Most már nagyon sok képes oldal létezik, különösen az ismertebb helyekre vonatkozóan. Azért szerintem a kevésbé könnyen utánakereshető, ritka témákat ábrázoló vagy archív (esetleg nagyon szuper vagy művészi) képeket érdemes belinkelni (nemrég beírogattam pl. egy német portál oldalait, amelyik a bánsági katolikus templomok orgonáiról szólt). Különben egyetértek Istvánkával, hogy az egyik portál képeinek kampányszerű belinkelése már a reklám határán mozog. Viszont ha rendelkezel jogtiszta fotókkal, akkor sokkal jobb, ha feltöltöd őket a Commonsba, és utána beilleszted őket a megfelelő helyre. Nagyon sok még a hiány itt a Wikin. Üdvözlettel, – Auguste 2010. szeptember 9., 20:12 (CEST)Válasz

Akkor ehhez most én is hozzászólok: megkérlek, hogy hibás linkeket NE tégy a cikkbe: most 7 cikkre kattintottam, ebből 5-ben volt 1-2-3 hibás link, az erdely-szep.hu-ra. – FoBeüzenet 2010. szeptember 12., 19:54 (CEST)Válasz

Köszönöm FoBe a hozzászólásodat. Amióta Beroesz jelezte, nem tartja jónak, hogy az erdely-szep.hu képgalériáiára utaló linkeket viszonylag nagy számban helyeztem el a kapcsolódó szócikkekbe, nem tettem ilyet. Azt viszont nem egészen értem, mit jelent, hogy "...ebből 5-ben volt 1-2-3 hibás link az erdely-szep.hu-ra." Mit jelent az 1-2-3 hibás link? Egy szócikken belül? Én egy szócikkben csak egy linket helyeztem el. - Egyébként tegnap este kb. 10-15 véletlenszerűen kiválasztott szócikkben rákattintottam az általam ott elhelyezett linkre, és egytől-egyik mindegyik működött. Egyik sem volt hibás. Hol lehet a bibi? Mi lehet az oka annak, hogy Te mást tapasztaltál? – Gombabandi vita 2010. szeptember 13., 20:06 (CEST)Válasz

A következő pontokon tapasztaltam hibát:

  • [1] - 1 link volt, ha rákattintok, hiba
  • [2] - 2 link, midkettő hibát hoz
  • [3] - 3 link, mind hibás
  • [4] - az 1. link működik, a másik 2 hibás
  • [5] - az első 3 link jó, a másik 2 rossz.

Nem tudom, mi lehet az oka annak, hogy míg nálad jó, nálam rossz. A linkeléssel kapcsolatban: abszolút igazad van, ezeket a lapokat, ha jól emlékszem tegnap előtt huszonegynéhány nappal módosították, csak most jutott el a járőrözésig (sajnos kicsit le vagyunk maradva). A hibás linkeket kivettem, a jókat meghagytam, a szócikkeket ellenőrzötnek jelöltem. – FoBeüzenet 2010. szeptember 13., 22:34 (CEST)Válasz

Puskás Lajos (pedagógus) .

szia, kérlek ne felejtsd el feltüntetni a felhasznált forrásaidat. köszönöm! – Timish a házisárkány barlangja 2010. szeptember 18., 08:58 (CEST)Válasz

Kedves Timish, (alias Házisárkány?)

Köszönöm a bejegyzésedet. Két még nem jelzett forrást még úgyis terveztem még jelezni. Most megtettem. (Még "friss" a címszó a Wikipédián, és még nem tudom, miként kell jelezni a szerkesztőtársaknak, ha még dolgozom egy szócikken. - Mindenesetre pillanatnyilag újabb változtatást nem tervezek. Bár sohase lehet tudni...).

Azt viszont nem tudom, miként lehet vagy miként célszerű elkerülni a duplázásokat: Az irodalmi hivatkozásokban feltüntetett online hivatkozásokat mind elolvastam és felhasználtam a szócikk megírásához. Viszont nem találtam célszerűnek ismét felsorolni egy "források" fejezetben. Ezen kívül elolvastam valamennyi online elérhető hivatkozást, és ha alkalmas információt tartalmazott felhasználtam, ami a "Kolozsvári Tízes Szervezet" címszó alatt található és szorosan kapcsolódik Puskás Lajoshoz.

Ezen kívül nagyon örülnék, ha valaki segítene "egyértelműsítő lap" létrehozásában, hogy Puskás Lajos (pedagógus)-t meg lehessen különböztetni az azonos nevű labdarugótól.– Gombabandi vita 2010. szeptember 18., 11:35 (CEST)Válasz

Szia, ha csak két személyt neveznek ugyanúgy, nem kell egyértelműsítő lap. A szócikked legelejére a következő sablont kell helyezni:

{{más|Puskás Lajos (labdarúgó)}}

A forrásokkal kapcsolatban: ha az összegyűjtött irodalom a forrás, akkor át kell nevezni a szakaszt Forrásokra és ennyi :)Esetleg Felhazsnált irodalom is lehet a neve. Ha felhasználtátl online forrásokat, akkor azokat is meg kell nevezni, hisz a szócikk tartalma másképp nem vezethető le rendesen. Ha sok forrás van és sok adat, akkor célszerű a lábjegyzetes forrásolást alkalmazni, hogy követhető legyen, melyik infó honnan származik. Erről bővebben a WP:FORRÁS oldalunkon olvashatsz. Élőben a lábjegyzetes forrásolást megnézheted pl. a legutóbbi cikkemen, ami a Jay Chou. (Ha megnyitod szerkezstésre, láthatod a kódot). A szócikkben használt {{cite web}}(?) és {{cite book}}(?) sablonok nem kötelezőek, csak szebb tőlük a formátum. A legegyszerűbb lábjegyzetelésre példa:

Mondatom ez itt.<ref>Ez meg itt a forrásom, oldalszámmal. Vagy linkkel</ref>

==Források==
{{források}}

Ha egy cikk még nincs kész, azt a {{építés alatt}}(?) sablonnal tudod jelezni a szerkesztőtársaknak. Üdv – Timish a házisárkány barlangja 2010. szeptember 18., 15:10 (CEST)Válasz

Szia, a linkeken javítani kellene, mert ez a megoldás, amit most választottál, nagyon csúnya. A {{cite web}}(?) sablon használatát érdemes megtanulni, az szépen megformázza a linkeket, és lehet őket refek közé tenni, hogy aztán a külső források lábjegyzetbe kerüljenek.

<ref>{{cite web
|url= http://ezittalinkem.hu
|title= A linkem címe
|publisher= Linkem Kiadója
|date= 2005-4-21
|accessdate= 2010-9-28
|language= magyar
|first = József
|last= Példavezetéknév
}}</ref>

Értelemszerűen csak azt kell kitölteni, ami releváns. Ez lesz belőle: Példavezetéknév, József: Mintacím (magyar nyelven). Mintakiadó, 2005. április 21. (Hozzáférés: 2010. szeptember 28.)

Üdv – Bái Táng a házisárkány barlangja 2010. szeptember 28., 10:24 (CEST)Válasz

Megcsináltam példának a források fejezet linkjeit a cite web sablonnal. A személyes közléses forrást kivettem, sajnos a személyes közlést nem tudjuk elfogadni forrásnak, mert nincs publikálva, és mert saját kutatásnak minősül (nem ellenőrizhető), erről bővebben ezen az oldalon olvashatsz. Üdv, – Bái Táng a házisárkány barlangja 2010. szeptember 28., 10:29 (CEST)Válasz

Re Puskás Attila

Szia! Köszönöm szépen neked is, meg Puskás Attilának is a pontosításokat. A RMIL kicsikét elavult, ugyanis 2002-ben zárták le a szerkesztését, de kiindulópontnak mindenképpen jó. Remélhetőleg Puskás Attilához hasonlóan mások is beszállnak a wiki bővítésébe. További jó szerkesztést – Istvánka posta 2010. október 22., 10:36 (CEST)Válasz

Mentor

Szia! Úgy látom, már régen nincs szükséged mentorra. Ha gondolod, befejezem a mentorálást. A megerősített szerkesztő státuszodat támogattam. Tambo vita 2010. november 24., 08:44 (CET)Válasz

Megerszerk

Szia, innentől megerősített szerkesztő vagy (ld: WP:BÜRÜ), további nagyon jó szerkesztést! :-)eLVe kedvesS(z)avak 2010. november 24., 11:59 (CET)Válasz

Szia! Gratulálok! Tambo vita 2010. november 24., 12:11 (CET)Válasz

Keszthelyi Ferenc

Szia! Az utolsó link nem működik. Tambo vita 2010. december 8., 08:08 (CET)Válasz

Nézzed meg a laptörténetét. Hiányzott egy pont. Csigabi javította. Tambo vita 2010. december 8., 21:16 (CET)Válasz

Fájl:Bedo Gyorgy.jpg

Szia, az engedélyező emailt kérlek küldd el a permissions-hu@wikimedia.org email-címre, hogy archiválhassuk, és szükség esetén bizonyítható legyen, hogy van engedélyünk a kép használatára. Amint a levél beérkezik, a képre rákerül egy OTRS-plecsni bizonyításul. Lásd még: Wikipédia:OTRS. Kérlek, engedélykéréskor mindig küldd el a kapott engedélyt (vagy eleve küldesd azt) a fenti email címre. Köszönöm a megértésed. Üdv – Jiélún de xiǎolóng(Jay kissárkánya) papírtekercs 2010. december 23., 10:50 (CET)Válasz

Szia, köszi a forwardot! Rátettem az OTRS-sablont. Ehy apró megjegyzés: ha cc-by-sa-3.0-ra kérsz engedélyt, akkor nem szabad kettős licenc sablont tenni a képre, hisz az engedély nem GFDL-cc kettős licencre szól (és a kettős licenc engedély amúgy is saját készítésű képekre vonatkozik, nem mások által engedélyezett képre). javítottam. Kellemes ünnepeket! – Jiélún de xiǎolóng(Jay kissárkánya) papírtekercs 2010. december 23., 12:51 (CET)Válasz

Kellemes ünnepeket!

Szép a fenyő télen-nyáron,
sose lepi dermedt álom:
míg az ágán jég szikrázik,
üde zöldje csak pompázik.

Nagykarácsony immár eljő,
érkezik az új esztendő.
Míg a mező dermed, fázik,
a zöld fenyves csak pompázik.
Weöres Sándor: Szép a fenyő

Áldott, Békés Karácsonyi Ünnepeket kívánok! Istvánka posta 2010. december 23., 13:42 (CET)Válasz
Szia! Nagyon kellemes ünnepeket, és boldog újévet kívánok Neked, és szeretteidnek! Tambo vita 2010. december 23., 18:09 (CET)Válasz

E

Email írása nagyon egyszerű, rámégy a vitalapomra, s balról rákattintasz erre: E-mail küldése ezen szerkesztőnek Ennyi! Bagdy Emőkéről van szó? Elolvastam a kitett szócikket meg a Te piszkozatodat is, jó az a piszkozat, jobban érzékelteti B.E. szakmai tevékenységének lényegét.--Mártiforrás 2011. szeptember 28., 22:51 (CEST)Válasz

K.k.ü.!

Ezüst esőben száll le a karácsony,
a kályha zúg, a hóesés sűrű;
a lámpafény aranylik a kalácson,
a kocka pörg, gőzöl a tejsűrű.

Kik messze voltak, most mind összejönnek
a percet édes szóval ütni el,
amíg a tél a megfagyott mezőket
karcolja éles, kék jégkörmivel.

Fenyőszagú a lég és a sarokba
ezüst tükörből bókol a rakott fa,
a jó barát boros korsóihoz von,

És zsong az ének áhítatba zöngve…
Csak a havas pusztán a néma csöndbe
sír föl az égbe egy-egy kósza mozdony.
Kosztolányi Dezső – Karácsony
Kellemes karácsonyi ünnepeket!--Istvánka posta 2011. december 24., 01:42 (CET)Válasz

Ermitázs

Szia!

A cikk címe Ermitázs. Ezek után te beírod a cikkbe 6x, hogy "Ermitage". Nem értem, miért ezzel az írásmóddal. Megmagyaráznád? misibacsi*üzenet 2012. március 31., 21:18 (CEST)Válasz

Szia, "Misibácsi"! A megjegyzés teljesen jogos. Elkapkodtam a dolgot. A képet a német Wikipédiából vettem át a szöveggel együtt, s nem írtam át a német elnevezést magyarra. Most pótolom a mulasztás. Köszönöm a figyelmezetést. – Gombabandi vita 2012. március 31., 22:16 (CEST)Válasz

Csedő Attila képek

Szia! Az általad feltöltött kép egy szerzői jogvédelem alatt álló alkotás. Amennyiben tudsz engedélyt szerezni, kérlek, jelezd ezt a kép oldalán a ==Licenc== fejléc alatt az {{engedélykérés folyamatban}}(?) sablon kirakásával (a képfeltöltéseid listáját megtalálod a „Közreműködéseim” menüben). A Wikipédia:Engedélykérés oldalon találsz mintákat szabad licences engedély kéréséhez. Az engedélyeket minden esetben a permissions-hu@wikimedia.org címre küldesd! Képekkel kapcsolatos kérdéseiddel fordulj bizalommal a kocsmafal képszekciójához. Képek feltöltése előtt kérlek, tanulmányozd a felküldési segédletet. Köszönöm a figyelmed, ~~~~

Az engedély rendben megérkezett, és így a képek már megfelelőek. A cikket átnéztem és jóváhagytam. Tettem bele infoboxot. Jó lenne, ha a hiányzó adatokat még beírnád. A csupa nagybetű a Neten kiabálást jelent, javítottam. Üdv. Tambo vita 2012. április 11., 08:13 (CEST)Válasz

Halála és utóélete

Miért nem teszel bele linkeket? Egy sereg helyről van cikkünk. A képeket áttöltöttem a Commonsba. Így bármelyik wikipédiából elérhető. Üdv. Tambo vita 2012. április 11., 12:10 (CEST)Válasz

Fájl:Keresztes K Sandor2.jpg

Szia! Megjavítottam a képet. Üdv. Tambo vita 2013. január 15., 10:26 (CET)Válasz

Szia! Nem látom a problémát! Tettem bele kategóriákat. Üdv. Tambo vita 2013. január 28., 13:23 (CET)Válasz

A Magyar Köztársaság Kitüntetései

Ez a törvény minden egyes évben módosul egy picit. Korábban egy szövegfelhasználási engdély birtokában hoztam létre, ugyanis nem lehet módosítani a leírást, vagyis más szavakkal leírni. Mivel már sokan írtak bele, ezért át kell nézni mindent és úgy javítani és ez rengeteg munka! Vadszederke' 2013. március 17., 20:01 (CET)Válasz

Szia! Ogodej szerint 3 tanúsítás szükséges ahhoz, hogy a felülvizsgálat lezáruljon. Ha gondolod, tanúsítsd. Üdv. Tambo vita 2013. április 12., 08:55 (CEST)Válasz

Wikitalálkozó Miskolc

Kedves Szerkesztőtárs!

Szeretettel meghívlak a Miskolcon 2013. augusztus 3-ikán tartandó Wikipédista találkozónkra. Megjelenésedre feltétlenül számítunk, remélem, hogy ott leszel! Ha van kedved magaddal hozhatod feleséged/férjed/barátod/barátnőd/gyereked csak gyere el! Mi mindenképpen várni fogunk!

Üdvözlettel: Vadszederke' 2013. július 16., 21:37 (CEST)Válasz

Bartolomé de las/Las Casas

Szia, nincs mit! Csak apróságok voltak. Egyébként jó szócikket írtál! Amit a cikk vitalapjára írtam, azt olvastad? Zerind üzenőlap 2013. augusztus 4., 20:05 (CEST)Válasz

Ne fordíts ki a szócikk forrásának tartalmát!

Kedves Gombabandi!

Te is bizonyára tudod, a Wikipédia elődlegesen forrásokra épít. Te megint kijavítottad a halálozási dátumot, pedig míg te nem adtál meg forrást, hogy honnan veszed az augusztus 14-ei dátumot, addig én olyan hivatkozást adtam meg, amely pontosan lerögzíti azt: "A Kereszténydemokrata Néppárt adta hírül, hogy az 1989-es újjáalakulás utáni első elnöke, tiszteletbeli elnöke csütörtökön elhunyt." (Hir24.hu) Korrekciónak csak akkor van értelme, ha ennek ellenkezőjét források támasztják alá (ill. ebben nem vagyok biztos, de úgy tudom, hogy akkor is, ha a család - és bizonyíthatóan a család!- igazolja a Wikipédia járőrei/adminjai felé, hogy rossz dátum szerepel benne). Ha augusztus 15. sem támasztható alá, mert mondjuk az újságíróknak volt rossz szövegértelmezése, akkor a halálhír közzététele az alap (ez esetben viszont kevésbé félrevezető forrással kell kicserélni, de csak akkor, ha a forrás tévedett). Pl. ahogy Fekete András esetében történt. Keresztes Sándor esetében a sajtóhír közzététele is 15-ére esett, tehát "b" esetben is nem 14.-ét, hanem "augusztus 15 előtt"-öt kell beírni, ha nincs biztos forrás. Vagy tudsz "b" esetre 14-én keltezett forrást mutatni? Üdv Apród vita 2013. augusztus 16., 21:34 (CEST)Válasz

Máskülönben a Keresztes Sándorról szóló szócikk tartalma ellen nincs kifogásom, szerintem akár "jó szócikk" is lehet belőle, ha a rendszert bevezetik. De a forrás, a forrás az egy nagyon lényeges dolog akkor is! Apród vita 2013. augusztus 16., 22:49 (CEST)Válasz

Így már elfogadom a te változtatásaidat (is). Apród vita 2013. augusztus 17., 10:48 (CEST)Válasz



Kedves Gombabandi!

Azok közé tartozol, akik 2013-ban gazdagították a Wikipédia cikkanyagát, és ezáltal egy kicsit hozzáférhetőbbé tették a világra vonatkozó ismereteket.

Köszönetet mondunk a munkádért, és bízunk benne, hogy továbbra is kitartasz a közösen szerkesztett enciklopédia mellett.

Viszontlátásra az új évben is!

Wikimédia Magyarország Egyesület

Kép-licenc probléma

Szia! Szerintem nincs különösebb gond. A Commonsba rengeteg képet töltenek fel, és nem tudják ilyen gyorsan feldolgozni. Ha ez miatt törlésre kerülne (ami nem valószínű!), bármikor helyreállítható. Kérjél meg egy OTRS kezelőt, pl. Hungarikusz Firkász, Pallerti, vagy mást, akinek ideje engedi, nézzen rá. Ha megkapod az OTRS engedélyt, annak számát már be tudod írni a Commons lapjára. Szeretném viszont felhívni a figyelmed, hogy a képet a Commonsba mindig kategorizáld be. Most más megtette helyetted. Nézzed meg, hogyan. Üdv. Tambo vita 2014. február 14., 21:04 (CET)Válasz

Mindjárt utána nézek a levélnek. --PallertiRabbit Hole 2014. február 14., 21:11 (CET)Válasz
Kész. --PallertiRabbit Hole 2014. február 14., 21:30 (CET)Válasz

Nagy Töhötöm

Szia, NT-s megjegyzésedet áttettem a helyére, szerkesztői lapomról (amit csak én szerkeszthetek), a vitalapomra. Üdv. --Voxfax vita 2014. május 26., 06:19 (CEST)Válasz

Képek

Szia, látom, sok képet töltöttél fel a Commons-ra. Kérem, hogy ne felejtsd el kategorizálni őket, hogy mások is megtalálhassák! Köszönöm. --Rlevente üzenet 2014. július 1., 13:05 (CEST)Válasz

Fentebb belinkeltem a Commons tájékoztatóját a kategóriákról, de most rájöttem arra, hogy van ennek magyar nyelvű változata is. Itt minden lényegest megtalálsz, de ha még van kérdésed, szólj nyugodtan! --Rlevente üzenet 2014. július 1., 23:08 (CEST)Válasz

Tockojei kísérleti atomrobbantás

Szia!

Nem világos ennek a szakasznak az értelme (mert nem derül ki a cikkből):

"Röviddel a robbanást követően tüzérségi tűzzel árasztották el a területet és több száz hagyományos bombát dobtak le rá. A magyar katonai beszámoló szerint „majd megindult a roham és a speciálisan kiképzett, felszerelt felderítők harckocsikon 90 perc múlva már áthaladtak a II. állás területén az epicentrumtól 500–500 m távolságot tartva.„"

A harcjárművek milyen irányban haladtak, a epicentrum felé? Miért dobtak még (ugyanarra?) a területre "több száz hagyományos bombát"?

Ennek így semmi értelme. Fordításból való? misibacsi*üzenet 2014. augusztus 18., 16:45 (CEST)Válasz

Akkor kezdjük az elején: hol olvasható az, amit a cikkbe írtál?

Az idézett rész inkább amiatt értelmetlen, hogy ha az atombomba hatását akarták megnézni, akkor ha ugyanarra a területre lő a tüzérség, és ugyanoda még ledobnak egy csomó más bombát is, azokat hatása összekeveredik/összeadódik az atombombáéval. Utána honnan lehetne tudni, hogy mit okozott az atombomba és mit az egyéb robbanások? Érted, hogy ez miért problémás? (utána az üres lövészárkokat is meg lehet rohamozni, azzal nincs gond... Vigyor). misibacsi*üzenet 2014. augusztus 18., 18:43 (CEST)Válasz

Kösz a linket! A MEK oldalán lévő dokumentumban Tu-2 repülőgép szerepel, a cikkben pedig Tu-4. Ez miért van? misibacsi*üzenet 2014. augusztus 19., 17:02 (CEST)Válasz

Köszönöm a választ. Érdekes, hogy egy hivatalos dokumentumban ilyen elírás van. Erre is fel kell készülni. misibacsi*üzenet 2014. augusztus 20., 13:03 (CEST)Válasz

Tockoje

Szia! Több más wikiben létezik szócikk a tockojei tüzérségi lőtérről, más wikikben a tockojei kísérleti atomrobbantásról, és van olyan is (pl. az orosz wiki), ahol mindkettőről. Ezek sajnos össze voltak kuszálva. Ahogy látom, Sepultura szerkesztőtárs rendezte az interwiki kapcsolatokat a Wikidatában. A nyelvközi wikihivatkozásokat a Wikidata tartalmazza. A tockojei tüzérségi lőtéré ez: https://www.wikidata.org/wiki/Q2307093, a tockojei kísérleti atomrobbantásé pedig ez: https://www.wikidata.org/wiki/Q4461528 Üdv, --VargaA vita 2014. augusztus 20., 00:09 (CEST)Válasz

Engedély képekhez

Szia! Az általad feltöltött Fájl:Rupert Mayer Kostelek.jpg kép egy szerzői jogvédelem alatt álló alkotás. Amennyiben tudsz engedélyt szerezni, kérlek, jelezd ezt a kép oldalán a ==Licenc== fejléc alatt az {{engedélykérés folyamatban}}(?) sablon kirakásával (a képfeltöltéseid listáját megtalálod a „Közreműködéseim” menüben). A Wikipédia:Engedélykérés oldalon találsz mintákat szabad licences engedély kéréséhez. Az engedélyeket minden esetben a permissions-hu@wikimedia.org címre küldesd! Ne felejtsd el feljegyezni az engedélykérést a folyamatban lévő engedélykérések oldalra. Képekkel kapcsolatos kérdéseiddel fordulj bizalommal a kocsmafal képszekciójához. Képek feltöltése előtt kérlek, tanulmányozd a felküldési útmutatót. Köszönöm a figyelmed, Regasterios vita 2017. május 3., 23:04 (CEST)Válasz

Emellett kérlek, pótold a forrást az alábbi képeknél:

A Fájl:Puskas Lajos.jpg pedig már 2008-ban megjelent a http://www.3szek.ro/load/cikk/9812/puskas_lajos:_mas_jovot_almodtam_bortonnaplo_a_kommunista_hatalomatvetel_evebol weboldalon. Így ennek a képnek a használatához is írásos engedélyre van szükség. – Regasterios vita 2017. május 3., 23:08 (CEST)Válasz

François Pezsgőgyár

Szia! Nagyon szép szócikket írtál a pezsgőgyárról. Egyetlen kérdésem van: a pezsgőgyár szót nem kis kezdőbetűvel kellene-e írni. A szócikk címében nagybetűs, a szócikkben kisbetűs alakot használsz. Egységesíteni kellene. Csigabiitt a házam 2019. január 1., 19:43 (CET)Válasz

re: Alfa szövetkezet

Üdv! Ahogy a szerk. összefoglalómban is jeleztem, a cikk bevezetőjében és mindkét forrásban a szövetkezet kicsi s. Hogy a mai helyesírás szerint másképp kellene írni, véleményem szerint nem lényeges. Akkor így hívták. Vépi vita 2019. július 7., 11:35 (CEST)Válasz

Amúgy nekem annyira nem fontos, apróság. Szóval tégy belátásod szerint, többet nem fogom piszkálni. Vépi vita 2019. július 7., 11:37 (CEST)Válasz

We sent you an e-mail

Hello Gombabandi,

Really sorry for the inconvenience. This is a gentle note to request that you check your email. We sent you a message titled "The Community Insights survey is coming!". If you have questions, email surveys@wikimedia.org.

You can see my explanation here.

MediaWiki message delivery vita 2020. szeptember 25., 20:51 (CEST)Válasz

Paskai László

Szia! Egy évvel ezelőtt nemcsak egy mondatot, hanem egy fontos forrást is töröltél Paskai cikkéből. A probléma ezzel az volt, hogy a szócikkben más helyeken is ugyanez az Ungváry-írás van megadva forrásnak, de azok a hivatkozások technikailag az általad törölt forráslinkre mutattak. Érdemes legörgetned az oldal aljára, hogy lásd, miként nézett ki a módosításodat követően a 6-os számú forráshivatkozás a jegyzetek között. Figyelj erre jobban, kérlek. Köszönöm. – Regasterios vita 2020. november 25., 16:24 (CET)Válasz

Köszönöm az észrevételt! Gombabandi vita 2020. november 25., 17:08 (CET)Válasz