„Estadio Nacional de Chile” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
a +kat.
Egy dátumhiba kijavítása
Címke: 2017-es forrásszöveg-szerkesztő
38. sor: 38. sor:
Az '''Estadio Nacional Julio Martínez Prádanos''' [[Chile]] nemzeti stadionja, amely [[Santiago de Chile|Santiago de Chilében]], a fővárosban helyezkedik el.
Az '''Estadio Nacional Julio Martínez Prádanos''' [[Chile]] nemzeti stadionja, amely [[Santiago de Chile|Santiago de Chilében]], a fővárosban helyezkedik el.


Chilében ez a legnagyobb stadion, nézőterének befogadóképessége körülbelül 49 000 fő. Sokoldalúságára jellemző, hogy a létesítményben uszoda, egy modern tornaterem és teniszpályák vannak kialakítva. A létesítményt 1937. februárjában kezdték építeni és [[1938]]. [[december 3.|december 3]]-án avatták fel. Az építészek a [[berlin]]i [[Olympiastadion (Berlin)|Olimpiai Stadion]] mintájára alakították ki. A stadion alaptevékenysége a labdarúgó mérkőzések kiszolgálása. Az [[1962-es labdarúgó-világbajnokság]] meghatározó arénája, helyet adott a nyitómérkőzésnek, a 2. csoport (Chile, Svájc, Olaszország, NSZK) selejtezőinek, az egyik negyeddöntőnek, az egyik elődöntőnek, a bronzmérkőzésnek és itt rendezték a döntőt, a Brazília-Csehszlovákia találkozót is.
Chilében ez a legnagyobb stadion, nézőterének befogadóképessége körülbelül 49 000 fő. Sokoldalúságára jellemző, hogy a létesítményben uszoda, egy modern tornaterem és teniszpályák vannak kialakítva. A létesítményt 1937 februárjában kezdték építeni és [[1938]]. [[december 3.|december 3]]-án avatták fel. Az építészek a [[berlin]]i [[Olympiastadion (Berlin)|Olimpiai Stadion]] mintájára alakították ki. A stadion alaptevékenysége a labdarúgó mérkőzések kiszolgálása. Az [[1962-es labdarúgó-világbajnokság]] meghatározó arénája, helyet adott a nyitómérkőzésnek, a 2. csoport (Chile, Svájc, Olaszország, NSZK) selejtezőinek, az egyik negyeddöntőnek, az egyik elődöntőnek, a bronzmérkőzésnek és itt rendezték a döntőt, a Brazília-Csehszlovákia találkozót is.
{{Portál|Labdarúgás}}
{{Portál|Labdarúgás}}



A lap 2020. november 15., 09:05-kori változata

Estadio Nacional de Chile
A stadion 2011-ben
A stadion 2011-ben
Adatok
Elhelyezkedés Chile, Santiago de Chile

Építés éve1937–1938
Megnyitás ideje1938
Kibővítés éve2010

Befogadóképesség48 665
KezelőÑuñoa
ÉpítészKarl Brunner
Elhelyezkedése
Estadio Nacional de Chile (Chile)
Estadio Nacional de Chile
Estadio Nacional de Chile
Pozíció Chile térképén
d. sz. 33° 27′ 53″, ny. h. 70° 36′ 38″Koordináták: d. sz. 33° 27′ 53″, ny. h. 70° 36′ 38″
Térkép
Az Estadio Nacional de Chile weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Estadio Nacional de Chile témájú médiaállományokat.

Az Estadio Nacional Julio Martínez Prádanos Chile nemzeti stadionja, amely Santiago de Chilében, a fővárosban helyezkedik el.

Chilében ez a legnagyobb stadion, nézőterének befogadóképessége körülbelül 49 000 fő. Sokoldalúságára jellemző, hogy a létesítményben uszoda, egy modern tornaterem és teniszpályák vannak kialakítva. A létesítményt 1937 februárjában kezdték építeni és 1938. december 3-án avatták fel. Az építészek a berlini Olimpiai Stadion mintájára alakították ki. A stadion alaptevékenysége a labdarúgó mérkőzések kiszolgálása. Az 1962-es labdarúgó-világbajnokság meghatározó arénája, helyet adott a nyitómérkőzésnek, a 2. csoport (Chile, Svájc, Olaszország, NSZK) selejtezőinek, az egyik negyeddöntőnek, az egyik elődöntőnek, a bronzmérkőzésnek és itt rendezték a döntőt, a Brazília-Csehszlovákia találkozót is.