„4403-as mellékút (Magyarország)” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
a Solymári átnevezte a(z) 4403-as közút lapot a következő névre: 4403-as mellékút (Magyarország): korábbi megállapodás értelmében ez a kívánatos névalak
közút helyett mellékút, korábbi megállapodás szerint
1. sor: 1. sor:
{{Közút infobox
{{Közút infobox
| név = 4403-as közút
| név = 4403-as mellékút
| kép1 =
| kép1 =
| kép2 =
| kép2 =
21. sor: 21. sor:
| weboldal =
| weboldal =
}}
}}
A '''4403-as számú közút''' egy közel 16 kilométer hosszúságú, négy számjegyű országos közút [[Csongrád-Csanád megye]] és [[Békés megye]] határvidékén: [[Eperjes (Magyarország)|Eperjes]] község központját köti össze a délkeleti és délnyugati szomszédságában fekvő településekkel, illetve a [[Gyomaendrőd]]-[[Szentes]] közti országúttal.
A '''4403-as számú mellékút''' egy közel 16 kilométer hosszúságú, négy számjegyű országos közút [[Csongrád-Csanád megye]] és [[Békés megye]] határvidékén: [[Eperjes (Magyarország)|Eperjes]] község központját köti össze a délkeleti és délnyugati szomszédságában fekvő településekkel, illetve a [[Gyomaendrőd]]-[[Szentes]] közti országúttal.


==Nyomvonala==
==Nyomvonala==
[[Fábiánsebestyén]] központjának déli részén ágazik ki a [[4642-es közút|4642-es út]]ból, kevéssel annak az 53. kilométere előtt, nem messze a {{vvr|147}} [[Fábiánsebestyén megállóhely]]e térségének nyugati szélétől. Észak felé indul, Dózsa György utca néven; ugyanott ágazik ki dél felé a [[4449-es közút|4449-es út]] [[Árpádhalom]] irányába. A belterület északi szélét elérve, 1,3 kilométer után keletnek fordul; még egy darabig a belterület északi szélét kíséri, majd – még a második kilométere előtt – teljesen külterületre ér és északkelet felé fordul.
[[Fábiánsebestyén]] központjának déli részén ágazik ki a [[4642-es mellékút (Magyarország)|4642-es út]]ból, kevéssel annak az 53. kilométere előtt, nem messze a {{vvr|147}} [[Fábiánsebestyén megállóhely]]e térségének nyugati szélétől. Észak felé indul, Dózsa György utca néven; ugyanott ágazik ki dél felé a [[4449-es mellékút (Magyarország)|4449-es út]] [[Árpádhalom]] irányába. A belterület északi szélét elérve, 1,3 kilométer után keletnek fordul; még egy darabig a belterület északi szélét kíséri, majd – még a második kilométere előtt – teljesen külterületre ér és északkelet felé fordul.


6,2 kilométer után egy elágazáshoz ér, ott a [[4402-es közút|4402-es út]] torkollik bele északnyugati irányból, [[Szentes]]-[[Szentes város- és határrészei#Cserebökény|Cserebökény]] felől, bő 10,5 kilométer megtételét követően; a folytatásban az út már [[Eperjes (Magyarország)|Eperjes]] területén halad, egyre inkább keleti irányt véve. 9,9 kilométer után éri el a belterület északnyugati szélét, majd alig pár száz méter után egy elágazáshoz ér. Tovább egyenesen a 44 147-es út vezet a lakott terület északkeleti széléig, a 4403-as pedig délnek fordul, és a falu főutcájaként halad tovább, Béke utca néven.
6,2 kilométer után egy elágazáshoz ér, ott a [[4402-es mellékút (Magyarország)|4402-es út]] torkollik bele északnyugati irányból, [[Szentes]]-[[Szentes város- és határrészei#Cserebökény|Cserebökény]] felől, bő 10,5 kilométer megtételét követően; a folytatásban az út már [[Eperjes (Magyarország)|Eperjes]] területén halad, egyre inkább keleti irányt véve. 9,9 kilométer után éri el a belterület északnyugati szélét, majd alig pár száz méter után egy elágazáshoz ér. Tovább egyenesen a 44 147-es út vezet a lakott terület északkeleti széléig, a 4403-as pedig délnek fordul, és a falu főutcájaként halad tovább, Béke utca néven.


11,4 kilométer után elhagyja a község belterületének legdélebbi házait is, a 14. kilométere után pedig eléri a [[Szentesi járás]] és az [[Orosházi járás]], utóbbin belül [[Gádoros]] község határát. Innen szinte végig a határvonalat kíséri, pontosan déli irányban haladva, majd – úgy tűnik – a legutolsó méterei előtt teljesen gádorosi területre lép át. [A kira.gov.hu térképének jelölései e tekintetben nem szolgálnak egyértelmű információval.] Így ér véget, visszatorkollva a [[4642-es közút|4642-es út]]ba, annak 43,150-es kilométerszelvényénél.
11,4 kilométer után elhagyja a község belterületének legdélebbi házait is, a 14. kilométere után pedig eléri a [[Szentesi járás]] és az [[Orosházi járás]], utóbbin belül [[Gádoros]] község határát. Innen szinte végig a határvonalat kíséri, pontosan déli irányban haladva, majd – úgy tűnik – a legutolsó méterei előtt teljesen gádorosi területre lép át. [A kira.gov.hu térképének jelölései e tekintetben nem szolgálnak egyértelmű információval.] Így ér véget, visszatorkollva a [[4642-es mellékút (Magyarország)|4642-es út]]ba, annak 43,150-es kilométerszelvényénél.
Teljes hossza, az országos közutak térképes nyilvántartását szolgáló kira.gov.hu adatbázisa szerint 15,654 kilométer.
Teljes hossza, az országos közutak térképes nyilvántartását szolgáló kira.gov.hu adatbázisa szerint 15,654 kilométer.
46. sor: 46. sor:
{{jegyzetek}}
{{jegyzetek}}


{{DEFAULTSORT:4403asko~zut}}
{{DEFAULTSORT:4403asmellekut}}
[[Kategória:Magyarország közútjai|04403]]
[[Kategória:Magyarország közútjai|04403]]
[[Kategória:Csongrád-Csanád megye közlekedése|04403]]
[[Kategória:Csongrád-Csanád megye közlekedése|04403]]

A lap 2020. október 15., 17:00-kori változata

4403-as mellékút
Úttípusösszekötő út
Hossza15,7 km
Ország Magyarország
TartományokCsongrád-Csanád megye, Békés megye
Az út elejeFábiánsebestyén, 4642
Az út végeGádoros (vagy Eperjes / Gádoros), 4642

A 4403-as számú mellékút egy közel 16 kilométer hosszúságú, négy számjegyű országos közút Csongrád-Csanád megye és Békés megye határvidékén: Eperjes község központját köti össze a délkeleti és délnyugati szomszédságában fekvő településekkel, illetve a Gyomaendrőd-Szentes közti országúttal.

Nyomvonala

Fábiánsebestyén központjának déli részén ágazik ki a 4642-es útból, kevéssel annak az 53. kilométere előtt, nem messze a Kiskunfélegyháza–Orosháza-vasútvonal Fábiánsebestyén megállóhelye térségének nyugati szélétől. Észak felé indul, Dózsa György utca néven; ugyanott ágazik ki dél felé a 4449-es út Árpádhalom irányába. A belterület északi szélét elérve, 1,3 kilométer után keletnek fordul; még egy darabig a belterület északi szélét kíséri, majd – még a második kilométere előtt – teljesen külterületre ér és északkelet felé fordul.

6,2 kilométer után egy elágazáshoz ér, ott a 4402-es út torkollik bele északnyugati irányból, Szentes-Cserebökény felől, bő 10,5 kilométer megtételét követően; a folytatásban az út már Eperjes területén halad, egyre inkább keleti irányt véve. 9,9 kilométer után éri el a belterület északnyugati szélét, majd alig pár száz méter után egy elágazáshoz ér. Tovább egyenesen a 44 147-es út vezet a lakott terület északkeleti széléig, a 4403-as pedig délnek fordul, és a falu főutcájaként halad tovább, Béke utca néven.

11,4 kilométer után elhagyja a község belterületének legdélebbi házait is, a 14. kilométere után pedig eléri a Szentesi járás és az Orosházi járás, utóbbin belül Gádoros község határát. Innen szinte végig a határvonalat kíséri, pontosan déli irányban haladva, majd – úgy tűnik – a legutolsó méterei előtt teljesen gádorosi területre lép át. [A kira.gov.hu térképének jelölései e tekintetben nem szolgálnak egyértelmű információval.] Így ér véget, visszatorkollva a 4642-es útba, annak 43,150-es kilométerszelvényénél.

Teljes hossza, az országos közutak térképes nyilvántartását szolgáló kira.gov.hu adatbázisa szerint 15,654 kilométer.

Települések az út mentén

Története

Források

  • kira.gov.hu, lekérdezés időpontja: 2020. augusztus 21.

Jegyzetek