„Jaime Lannister” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a
Visszaállítottam a lap korábbi változatát 85.67.79.165 (vita) szerkesztéséről Domiszo szerkesztésére
(→‎Királyok csatája: Cersei lannister)
Címkék: Mobilról szerkesztett Mobil web szerkesztés
a (Visszaállítottam a lap korábbi változatát 85.67.79.165 (vita) szerkesztéséről Domiszo szerkesztésére)
Címke: Visszaállítás
{{lásd még|Királyok csatája|Trónok harca (2. évad){{!}}Trónok harca második évada}}
 
A történet eme szakaszában szinte végig Robb Stark (Észak Királya) fogságában van. Neve így inkább más helyszínen, más szereplők között hangzik el. Királyvárban testvére, Cercei vezetésével vitatják kiszabadításának/kiváltásának tervezett körülményeit. Eddard Stark lefejezése után azonban az eleve nehéz helyzetet számukra az is bonyolítja, hogy a két Stark-leány közül az egyikük, Arya megszökött. Így a Jaime-ért felajánlható túszok száma háromról csupán egyre apadt. Eközben Robb Stark újabb győzelmet aratott a Lannisterek felett, foglyul ejtve egyik főuruk fiát, akit ideiglenesen Jaime ketrecében helyeznek el. A Királyölő, hogy kiszabaduljon, megöli rokonát, majd a zajra odasiető őrt. A szabadsága azonban nem volt hosszú életű, s újra elfogják. Akkor derül ki, hogy az őre Lord Rickard Karstark fia volt, aki bosszúra szomjazik. A Karstarkok feldühödnek, az északi seregben széthúzás támad, s mindenki Jaime fejét követeli. Robb édesanyja, Catelyn ezért szabadon engedi. Tudja, a túszként Királyvárban tartott lányait(lányát) megölik, ha végeznek a Királyölővel. Így a Lannister útnak ered a főváros felé, oldalán Catelyn hűséges kardjával, a hatalmas termetű nő, Brienne Tarth társaságában.
A történet eme szakaszában szinte végig Robb Stark (Észak Királya) fogságában van. Neve így inkább más helyszínen, más szereplők között hangzik el. Királyvárban testvére, Cercici
vezetésével vitatják kiszabadításának/kiváltásának tervezett körülményeit. Eddard Stark lefejezése után azonban az eleve nehéz helyzetet számukra az is bonyolítja, hogy a két Stark-leány közül az egyikük, Arya megszökött. Így a Jaime-ért felajánlható túszok száma háromról csupán egyre apadt. Eközben Robb Stark újabb győzelmet aratott a Lannisterek felett, foglyul ejtve egyik főuruk fiát, akit ideiglenesen Jaime ketrecében helyeznek el. A Királyölő, hogy kiszabaduljon, megöli rokonát, majd a zajra odasiető őrt. A szabadsága azonban nem volt hosszú életű, s újra elfogják. Akkor derül ki, hogy az őre Lord Rickard Karstark fia volt, aki bosszúra szomjazik. A Karstarkok feldühödnek, az északi seregben széthúzás támad, s mindenki Jaime fejét követeli. Robb édesanyja, Catelyn ezért szabadon engedi. Tudja, a túszként Királyvárban tartott lányait(lányát) megölik, ha végeznek a Királyölővel. Így a Lannister útnak ered a főváros felé, oldalán Catelyn hűséges kardjával, a hatalmas termetű nő, Brienne Tarth társaságában.
 
=== Kardok vihara ===

Navigációs menü