„Lando Calrissian” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
nincs szerkesztési összefoglaló
a (Forrás → Források (WP:BÜ) AWB)
Nincs szerkesztési összefoglaló
Pénz hiányában arra vetemedett, hogy ellopott egy értékes rakományt Nandreeson-tól, a glottalphib bűnfejedelemtől, aki emiatt halálos ítéletet mondott ki rá, ha valaha visszatér a „Smuggler's Run”-ra. Calrissian ekkor nagy reményeket fűzött a ''sabacc'' bajnoksághoz, amit a [[Bespin]] légkörében lebegő [[Felhőváros]]ban tartottak. Azonban ebben a játékban „a második legjobb” annyit jelent, mint „vesztes”. Han Solo nyerte a játékokat és vele a ''Millennium Falcon''-t.
 
Calrissian kétségbeesésében végrehajtott néhány szélhámosságot, amik sikeresnek bizonyultak - ezek között volt egy birodalmi kormányzó becsapása a Pesmenben IV-en, újból belefutott Boba Fettbe ''A Birodalom királynője'' fedélzetén, de sikerült elkerülnie. A ''Sólyom'' helyett egy új hajót szerzett, az új és karcsú ''Kobrá''-t, és nem sokkal a Yavini csata előtt részt vett egy huttok által támogatott támadásban az Ylesia ellen. De a csempészek, akik az életüket tették kockára a támadásban, cserébe nem kaptak semmit. Ahogy a többiek, Calrissian is abban a hiszemben volt, hogy Han Solo felültette őket. Ő és Solo haraggal váltak el, és a Yavini Vassilika nevű értékes szobor megszerzése során is szembekerültek egymással. Ezek után három évig nem látták egymást.
 
A Yavini csata után öt hónappal Lando Calrissian újból híressé vált, mint háborús hős. Ezúttal egy jó hangulatú támadásban vett részt kalózok ellen (ezt később Taanabi csata néven emlegették). Üzleti érdekeltségeit is megpróbálta szélesíteni, amikor befektetett egy ''Hologram Fun World'' nevű vidámparkba.
Több mint egy évvel később segített Solónak létrehozni egy jedi menedékházat a ''Bendő [[feketelyuk]] halmaz''ban, és kifejlesztett egy speciális harci robotot, aminek a feladata a Yuuzhan Vongok megkeresése és elpusztítása volt.
 
Lando Calrissianra jellemző volt, hogy kárpótlásnak szentelte az életét - először Han Solo elfogása miatt a Felhővárosban, másodszor Csubakka halála miatt a Sernpidalnál. Miután befektetései romokban hevertek, semmi vesztenivalója nem maradt.
 
==Források==

Navigációs menü