„Vita:Keresztes háborúk” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
 
Még a [http://lexikon.katolikus.hu/K/keresztes%20h%C3%A1bor%C3%BA.html magyar katolikus lexikonban] is megtalálod: keresztes háború: hadi vállalkozás, melyet egyházi hatóság indított vagy szentesített a keresztény vallás védelmére vagy '''terjesztésére'''. Aztán jössz nekem a marxistázással.. Ennyit a nagy történelemtudásodról. – [[User:Milei.vencel|'''''M. V.''''']] [[szerkesztővita:Milei.vencel|✉]] 2020. május 28., 06:20 (CEST)
 
# A kalifa Mohamed utódja volt, aki egyszemélyben egyesítette elsősorban a vallási, utána politikai főhatalmat. Ilyen az európai katolikus történelemben soha nem volt. A kalifa parancsa vallási parancs volt, Európában katolikus világ vezetőnek ilyen hatalma sosem volt, a pápának pedig még elvileg is csak vallási hatalma volt. Mindez meg sem közelítette a hatalomkoncentrációt, melyet a kalifa tartott kezében. A protestáns királyok egy másik helyzetben, a humanizmus és reneszánsz korában lettek a saját vallásuk legfőbb védnökei, ami rengeteg visszaélésre adott nyilván alkalmat, persze erről a marxista Gecse Gusztáv és Gergely Jenő mélyen hallgatnak, mert a gyűlölt katolikus ellen a protestánsok voltak az szegény elnyomott kisebbség, tehát erről kussolni kell. A lényeg hogy protestáns királyoknak sem volt a kalifához fogható hatalom a kezükben.
# a keletre induló kereszteshadjáratok egy védekező háborúk voltak, melyek a Szentföldet megvédeni irányultak. Ha támadni akartak volna, akkor Mekkát és Medinát, valamelyik főbb iszlám szent helyet akartak volna elfoglalni (erről még elvben sem volt szó). később, amikor a vendek ellen meg baltikumba mentek hadjáratok, az volt kereszténység terjesztése, mégpedig a pogányok között. Ezt a kettőt mossa össze a Milei Vencel hogy hogy közben az általam idézett forrást meghamisította, útközben eljutott agyilag odáig, hogy rakjon egy külön forrást a terjesztésére, persze hogy az egyik az ateista-marxista teljesn hiteltelen komcsi szar Gecse Gusztávtól. Hihetetlen, hogy 2020-ban még marxista lexikonokból idézik a propagandát, mint hiteles forrást.
 
# amint kinyitnak a könyvtárak, be fogok menni, és Paul Johnsontól kikérem a Kereszténység történetet, lefénymásoltatom ezt az oldalt, beszkennelem és akkor berakom ide, amiben leírja, hogy keresztesek a Szentföldön nem térítettek. Az arabok békében gyakorolhatták vallásukat."a nem munkaképes lakosságot egyszerűen megsemmisítették, a többieket meg rabszolgaként dolgoztatták." forrás? könyv, oldal.
 
# "A szeldzsukok manzikerti győzelme sem a vallás terjesztéséről szólt, mint ahogy az Oszmán Birodalom európai térnyerése és hadjáratai sem, hanem a hatalomról" én annyit írtam, ha nem lett volna manzikerti vereség, nem lettek volna kereszteshadjáratok sem, melyek feladata a szentföldi zarándokok megvédése volt.
 
# "Ennek járj utána légyszíves, különös tekintettel az elszegényedett kalandorlovagok, a kincsvadászok és a nincstelen zsoldoskatonák seregeire, Barbarossa Frigyes kalandorhadjáratának céljaira, és hasonló apróságokra." Attól hogy vannak kivételek, még a szabály az szabály. A 10% kivételből akarod a 90% szabályt megdönteni. de nyugodtan hozz arra nézve forrást, könyv, oldal, melyek cáfolják, amit mondok - a keleti kereszteshadjáratok első és legfontosabb feladata a szentföldi zarándokok megvédése volt. Na, végre eljutottunk a lényegig. Várom a választ.
 
– [[Szerkesztő:Hamilcar Smith|Hamilcar Smith]] <sup>[[Szerkesztővita:Hamilcar Smith|vita]]</sup> 2020. május 28., 17:09 (CEST)
 
==Megjegyzések Hamilcar Smith hozzászólásához==
983

szerkesztés

Navigációs menü