„UEFA-bajnokok ligája” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a
Visszaállítottam a lap korábbi változatát 2001:738:807:7AFB:B4C8:CD08:618B:2645 (vita) szerkesztéséről Csurla szerkesztésére
a (Visszaállítottam a lap korábbi változatát 2001:738:807:7AFB:B4C8:CD08:618B:2645 (vita) szerkesztéséről Csurla szerkesztésére)
Címke: Visszaállítás
|médiapartner =
}}
Az '''UEFA-BAJNOkokbajnokok ligája''' (gyakran csak '''BL'''), teljes nevén angolul '''UEFA''' (Union of European Football Associations) '''Champions League''', egy európai klubcsapatok részvételével játszott [[labdarúgás|labdarúgósorozat]], mely évente kerül megrendezésre. Minden európai országból az elmúlt időszakban elért eredményeiktől függően indulhat egy, kettő, három, illetve négy csapat (kivétel [[Liechtenstein]], amely mivel nem rendez nemzeti labdarúgó-bajnokságot, csak az [[Európa-liga|Európa Ligában]] indíthat csapatot). Az induló csapatok az adott ország bajnokságának megnyerésével (illetve második, harmadik, negyedik helyének elérésével) vívják ki a részvételt.
 
A BL győztese részt vesz az [[UEFA-szuperkupa]] döntőjében, ahol az [[Európa-liga]] győztesével játszik, valamint részvételi jogot szerez a [[FIFA-klubvilágbajnokság]]ra is.

Navigációs menü