„BÚÉK (film, 2018)” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Nincs szerkesztési összefoglaló
Nincs szerkesztési összefoglaló
16. sor: 16. sor:


== Történet ==
== Történet ==
Egy baráti társaság évek óta együtt ünnepel. A házigazda a frissen válni készülő pszichológusnő, Aliz valamint vendégei: öccse, Döme, a kémiatanár, Kristóf, a nőgyógyász, Gábor, a szakács és Márk, a fotós. Mindannyian gyermekkori legjobb barátok. Időközben Gábor felesége, Saci és Márk barátnője, Fanni, a fiatal gyógypedagógus is csatlakozik a csoporthoz. Szilveszter estéjén úgy döntenek, hogy játékból egész este mind a heten úgy telefonálnak és írnak vagy fogadnak üzeneteket a [[mobiltelefon]]jukon, hogy a többiek is láthassák, hallhassák azokat. Kisebb hazugságokra, átverésekre, később komolyabb titkok sorára, durva árulásokra derül fény. Valójában szinte mindenkinek van egy vagy több titka, szégyellnivalója, másik szerelme, titkos szeretője, másik élete. Nevetséges félreértések sorozata után kellemetlen lelepleződések sora követi egymást. Az éjszaka végére a hét ember, akik évtizedek óta jó barátok, szembekerülnek egymással.
Egy baráti társaság évek óta együtt ünnepel. A házigazda a frissen válni készülő pszichológusnő, Aliz valamint vendégei: öccse, Döme, a kémiatanár, Kristóf, a nőgyógyász, Gábor, a szakács és Márk, a fotós. Mindannyian gyermekkoruk óta a legjobb barátok. Időközben Gábor felesége, Saci és Márk barátnője, Fanni, a fiatal gyógypedagógus is csatlakozik a csoporthoz. Szilveszter estéjén úgy döntenek, hogy játékból egész este mind a heten úgy telefonálnak és írnak vagy fogadnak üzeneteket a [[mobiltelefon]]jukon, hogy a többiek is láthassák, hallhassák azokat. Kisebb hazugságokra, átverésekre, később komolyabb titkok sorára, durva árulásokra derül fény. Valójában szinte mindenkinek van egy vagy több titka, szégyellnivalója, másik szerelme, titkos szeretője, másik élete. Nevetséges félreértések sorozata után kellemetlen lelepleződések sora követi egymást. Az éjszaka végére a hét ember, akik évtizedek óta jó barátok, szembekerülnek egymással.


== Szereplők ==
== Szereplők ==
49. sor: 49. sor:


== Díjak ==
== Díjak ==
* [[A Magyar Filmakadémia közönségdíja]] (2019)
* [[A Magyar Filmakadémia közönségdíja]] (2019)<ref name="Díjak, fesztiválok">[https://mnf.hu/hu/film/buek BÚÉK - Magyar Nemzeti Filmalap]</ref>


== Fesztiválszereplések ==
== Fesztiválszereplések ==
* Sanghaji Nemzetközi Filmfesztivál (2019)
* Sanghaji Nemzetközi Filmfesztivál (2019)<ref name="Díjak, fesztiválok"/>
* Vukovari Fillmfesztivál (2019)
* Vukovari Fillmfesztivál (2019)<ref name="Díjak, fesztiválok"/>

== Jegyzetek ==
{{jegyzetek}}


== Források ==
== Források ==
60. sor: 63. sor:
== További információk ==
== További információk ==
* [https://index.hu/kultur/cinematrix/2018/12/06/goda_krisztina_buek_kritika_teljesen_idegenek_paolo_genovese_remake_divinyi_reka_meszaros_bela/ Nagyon jó lett a magyarok hazugságfilmje is - Kritika a BÚÉK című filmről] [[Index.hu]], 2018. december 6.
* [https://index.hu/kultur/cinematrix/2018/12/06/goda_krisztina_buek_kritika_teljesen_idegenek_paolo_genovese_remake_divinyi_reka_meszaros_bela/ Nagyon jó lett a magyarok hazugságfilmje is - Kritika a BÚÉK című filmről] [[Index.hu]], 2018. december 6.
* [https://www.youtube.com/watch?v=19Gj8MeStq8 BÚÉK - Előzetes] [[YouTube]] (1:38)


{{portál|Filmművészet}}
{{portál|Filmművészet}}

A lap 2020. január 2., 10:49-kori változata

BÚÉK
2018-as magyar film
RendezőGoda Krisztina
ProducerGeszti Péter
Zákonyi S. Tamás
Ditz Edit
AlapműTeljesen idegenek
MűfajVígjáték
ForgatókönyvíróDivinyi Réka
Goda Krisztina
FőszerepbenSzávai Viktória
Mészáros Béla
Bata Éva
Hevér Gábor
Elek Ferenc
Törőcsik Franciska
Lengyel Tamás
ZeneBalázs Ádám
OperatőrSzecsanov Martin
Gyártás
Ország Magyarország
Nyelvmagyar
Játékidő114 perc
Forgalmazás
Forgalmazó
Bemutatómagyar 2018. december 6.
Korhatár16 IV. kategória (NFT/24964/2018)
További információk
SablonWikidataSegítség

A BÚÉK 2018-ban bemutatott magyar film. Goda Krisztina rendező alkotása december 6-án került a hazai mozikba.

Történet

Egy baráti társaság évek óta együtt ünnepel. A házigazda a frissen válni készülő pszichológusnő, Aliz valamint vendégei: öccse, Döme, a kémiatanár, Kristóf, a nőgyógyász, Gábor, a szakács és Márk, a fotós. Mindannyian gyermekkoruk óta a legjobb barátok. Időközben Gábor felesége, Saci és Márk barátnője, Fanni, a fiatal gyógypedagógus is csatlakozik a csoporthoz. Szilveszter estéjén úgy döntenek, hogy játékból egész este mind a heten úgy telefonálnak és írnak vagy fogadnak üzeneteket a mobiltelefonjukon, hogy a többiek is láthassák, hallhassák azokat. Kisebb hazugságokra, átverésekre, később komolyabb titkok sorára, durva árulásokra derül fény. Valójában szinte mindenkinek van egy vagy több titka, szégyellnivalója, másik szerelme, titkos szeretője, másik élete. Nevetséges félreértések sorozata után kellemetlen lelepleződések sora követi egymást. Az éjszaka végére a hét ember, akik évtizedek óta jó barátok, szembekerülnek egymással.

Szereplők

További szereplők

Csak hang:

Díjak

Fesztiválszereplések

  • Sanghaji Nemzetközi Filmfesztivál (2019)[1]
  • Vukovari Fillmfesztivál (2019)[1]

Jegyzetek

Források

További információk