„RTL aktuell” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
(1 forrás archiválása és 0 megjelölése halott linkként. #IABot (v2.0beta14))
Címkék: Mobilról szerkesztett Mobil web szerkesztés
 
A hírműsor [[1984]]. [[január 2.]] óta naponta látható. A kezdeti időkben még ''7 vor 7 - Die Bilde des Tages'' (7 előtt 7 perccel – A nap képei) néven készült, első műsorvezetője Hans Meiser volt. Az első főszerkesztő Hans Mahr volt.
 
[[1987]]-ben elindulelindult a csatorna ''Guten Morgen Deutschland'' című reggeli műsora, melynek része lett az RTL aktuell.
 
[[1988]]. [[április 5.|április 5-én]] a hírműsor az ''RTL Aktuell'' nevet kapta, a csatorna logója ekkortól tartalmazza az [[RTL Television|RTL]]-re jellemző piros-sárga-kék színeket.
 
[[1992]]. [[október 31.|október 31-től]] teljesen megváltozikmegváltozott az RTL és az RTL Aktuell is, az RTL arculata a mai napig meglevő mozaikkockás lesz. Elindul az RTL aktuell déli kiadása ''Punkt 12'' címen, amely hétköznaponként látható. Ekkortól lesz [[Peter Kloeppel]] az RTL aktuell műsorvezetője, aki a hírműsor meghatározó arcává válik.<ref>http://gondola.hu/cikkek/78837-A_nemet_media_tajekoztataspolitikaja.html</ref>
 
[[1994]]-ben a híradó késő esti kiadása ''RTL Nachtjournal'' néven jelentkezik, amely hasonló koncepciójú, mint a közszolgálati [[ZDF]] heute journal és a [[Sat.1]] News – Die Nacht című műsorai.
[[2010]] szeptemberétől a műsort [[Köln]] Deutz negyedében levő új RTL-székház stúdiójában készítik, ahol a műsor [[HD]]-ben is készül.
 
[[2014]]-től virtuális stúdiója leszlett az RTL aktuellnek.<ref>http://www.dwdl.de/nachrichten/46167/rtl_aktuell_ueberarbeitet_sein_studiodesign/</ref>
 
== Műsorvezetők ==
2 581

szerkesztés

Navigációs menü